Ce este Reiki?

Autor: Nicoleta - luni, 02 martie 2009, 7415 vizualizari
Ce este Reiki?

Cand incerc sa vorbesc despre Reiki persoanelor ancorate in realitate, incerc sa le creez o imagine pe care sa o inteleaga. Si spun: imagineaza-ti ca in permanenta exista o apa luminoasa care curge peste tine si te curata ca un dus bun de dimineata.

Reiki este insa mai mult de ce se poate descrie in cuvinte. Este un mod de viata care presupune lucrul cu energia universala necreata. In japoneza “rei” inseamna intelepciunea Divina si “ki” energia universala. Intr-o traducere si adaptare cat mai aproape de realitate, Reiki inseamna “energia universala direct de la sursa Divina.

Se crede ca Reiki exista inca de la inceputurile omenirii. Insa sursele istorice ii atribuie descoperirea lui Mikao Usui, un japonez care, impresionat de viata lui Isus si in special de capacitatea lui de a vindeca oamenii printr-o simpla atingere, a vrut sa faca la fel. Dupa modelul lui Cristos, a ales postul negru si meditatia, izolat pe un munte. Dupa 19 zile a vazut cum un foc puternic se apropie de el si a lesinat. Pe perioada de adormire a intrat in contact cu Divintatea – Spiritul Superior – Creatorul de la Care a primit intierea si a aflat tot ce trebuie sa stie despre Reiki: simboluri, initieri, practici. In a 21-a zi de pustie a coborat de pe munte. Se spune ca in drumul sau a cazut si s-a ranit la picior. Indata si-a pus palmele pe rana si in cateva clipe aceasta a disparut.
Intors in lume a inceput sa predea aceasta tehnica de tratament si sa sustina cursuri. Prin discipolii pe care i-a avut Reiki a fost transmis din generatie in generatie si printr-un lung sir de maestrii initiati s-a raspindit in intreaga lume.

Sa practici Reiki presupune intai si intai sa intalnesti Maestrul cu care rezonezi. Acesta sa-ti acorde initierea si apoi sa inveti simbolurile si sa practici in permanenta.

Andreea TalmazanAstro Shop

Cele mai noi articole