Ce este medicina estetica minim invaziva?

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 30 noiembrie 2016, 7047 vizualizari

Medicina estetica minim invaziva sau non-chirurgicala este un termen  pentru specialitatile ce au ca scop  imbunatatirea aspectului exterior, al unor conditii ca riduri, piele laxa, lipsa volumului facial, cicatrici, piele cronoimbatranita, fotoimbatranire, topirea excesului de tesut adipos, celulita, pete cutanate, cu ajutorul tratamentelor  minim invazive: injectii cu acid hialuronic, toxina botulinica, lipoliza, microneedling, lasere, IPL etc.

Procedurile estetice minim invazive sunt elective si imbunatatesc  semnificativ calitatea vietii, increderea, starea psiho-emotionala si viata sociala.

Medicina estetica este o tendinta  noua si inovatoare în medicina moderna. Pacientii nu numai ca doresc sa fie în stare buna de sanatate, ei doresc, de asemenea, sa se bucure de viata la maxim, sa fie in forma, sa incetineasca efectele imbatranirii si sa aiba un aspect placut, ceea ce ii face mai optimisti, mai increzatori.

Evolutia tehnicilor medicale, noile descoperiri si inovatii in domeniu, efectele spectaculoase obtinute, au generat in ultimii ani tendinta oamenilor de a apela mult mai des la tratamente medicale estetice minim invazive,  datorita avantajelor incontestabile pe care le au: rezultatele sunt imediate, confera un aspect natural, sterg ani de pe chip pentru mult timp intr-o singura sedinta, sunt inlaturate efectele adverse si riscurile pe care le implica procedurile chirurgicale.

Produsele utilizate sunt biocompatibile si, in consecinta, foarte bine tolerate de organismul uman: acid hialuronic (se gaseste in organismul uman ), amestecuri cu vitamine, minerale, extracte din plante pentru tratamentele de rejuvenare faciala globala, neurotoxina (o proteina) utilizata pentru tratamentul ridurilor de expresie etc. Ca regula generala, acul inlocuieste tot mai mult bisturiul.

Majoritatea persoanelor care apeleaza la tratamente medicale estetice considera ca semnele de imbatranire nu corespund cu starea lor si cu ceea ce vor sa exprime, iar un exemplu foarte bun este aspectul de fata trista, obosita data de lipsa de volum in zona cearcanelor si in zona mijlocie a fetei. Cei din jur ii intreaba daca se simt rau, daca sunt obositi sau suparati, raspunsul fiind nu. Solutia consta in procedurile medicale estetice, de exemplu un simplu tratament de umplere cu acid hialuronic (substanta care se gaseste si in organismul nostru) in zonele respective confera un aspect proaspat, odihnit, intinerit care exprima si se coreleaza mai bine cu ce simte persoana respectiva.

Persoanele care apeleaza la aceste tratamente doresc un aspect natural si sa arate mai bine, nu diferit !

Dr. Irina Arsene

Clinica UltraEstetic

 

Sursa imagine: www.getwell.me

Astro Shop

Cele mai noi articole