Ce anume respingeţi?

Autor: AstroCafe.ro - marti, 10 aprilie 2018, 9213 vizualizari

Când respingem oamenii şi ideile lor pe motiv că nu toată lumea este de acord cu ele, putem avea dreptate. Dar rămânem cu un gol interior. Desfiinţând ceea ce ar putea funcţiona, respingem propria noastră creştere. Respingem ceea ce este posibil.

Nu are nicio importanţă dacă o carte pe care aţi citit-o şi aţi apreciat-o este sau nu pe placul altora. Nu are nicio importanţă dacă învăţătorul pe care-l admiraţi mai este apreciat şi de alţii. Nu are nicio importanţă dacă metoda terapeutică prin care v-aţi vindecat este eficientă şi în cazul celorlalte persoane. Ceea ce contează sunteţi dumneavoastră –  fericirea dumneavoastră; sănătatea dumneavoastră; vindecarea dumneavoastră; prosperitatea dumneavoastră.

Este adevărat că nu există o metodă valabilă pentru toată lumea. Nu există un învăţător potrivit pentru toţi oamenii. Nu există o carte care să inspire toată populaţia globului. Totul vine din interior. Sunteţi prima şi ultima autoritate din viaţa dumneavoastră. În loc să respingeţi ceva ce ar putea funcţiona, doar pentru a dovedi că aveţi dreptate, de ce să nu acceptaţi acel lucru, pentru a putea să creşteţi?

Respingerea este deseori o modalitate de a deforma mesajele. Este un mecanism de autoapărare. Dacă desfiinţaţi o carte, o idee sau o metodă care v-a fost oferită, ajungeţi să aveţi dreptate – şi să rămâneţi exact acolo unde vă aflaţi. Dr. Richard Gillett, în minunata lui carte Change Your Mind, Change Your World („Schimbă-ţi gândirea, schimbă-ţi viaţa“), afirmă: „Dezaprobarea este, în mod surprinzător, cel mai autentic indiciu al unui sistem ascuns de credinţe. Destul de des, singura exteriorizare a convingerilor tăinuite are loc în momentele de judecată emoţională sau de dezaprobare.“

Toţi oamenii de succes pe care i-am cunoscut au acceptat, de-a lungul anilor, instrumente noi care să acţioneze în viaţa lor, au cheltuit mii de dolari pentru dezvoltarea personală şi cunoaşterea de sine şi nu au regretat nimic din toate acestea. Soluţia nu este respingerea sau dezaprobarea, ci digerarea.

Uneori, un gest de respingere este o mască. Este o sabotare a propriei dezvoltări, cu consecinţa menţinerii în punctul în care vă aflaţi. Pentru a creşte, trebuie să fiţi deschişi. Vă spun încă o dată, sunteţi suprema autoritate în viaţa dumneavoastră. Armonizaţi-vă cu propria fire şi faceţi ceea ce este bine pentru propria persoană. Între timp, fiţi atenţi la momentele în care s-ar putea să respingeţi următorul dar care vă iese în cale.
Lăsaţi garda jos şi îngăduiţi-vă să vă trăiţi viaţa.

"Dacă nu ne place ce ni se întâmplă în viaţă, tot ce avem de făcut este să ne schimbăm conştiinţa — şi lumea exterioară se va schimba pentru noi!" - Lester Levenson

Joe Vitale

Sursa: Factorul atractie - Editura METEOR PRESS

Imagine: gregclowminzer.com

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole