Cauzele subtile ale afectiunilor pielii

Autor: AstroCafe.ro - marti, 05 august 2014, 17369 vizualizari
Cauzele subtile ale afectiunilor pielii

Pielea este organul care ne îmbraca corpurile, frontiera dintre interior si exterior. Pielea noastra intra în contact direct cu lumea si din acest motiv este un simbol în a stabili contacte si a trage liniile între noi si altii. Modul în care pielea noastra arata si starea ei ne spun multe despre noi ca persoane. Persoanele deosebit de sensibile au, adesea, o piele sensibila  si viceversa. O piele care transpira mult indica insecuritate sau teama, iar o persoana care se îmbujoreaza este probabil excitabila.

“Frontiera” pielii poate fi lezata din interior prin urticarii sau abcese, iar din exterior prin   vatamare. Daca aveti probleme cu pielea voastra trebuie totdeauna sa va întrebati urmatoarele: Sunteti capabili sa intrati în contact cu altii? Sunteti capabili sa oferiti si sa primiti tandrete? V-ati definit limitele si daca ati facut-o este ceva ce încearca sa sparga sau sa va plictiseasca dincolo de aceste limite?

Abcesele

Atâta vreme cât un conflict interior nu a putut fi resorbit la nivel psihologic, se manifesta la nivel fizic, iar rezultatul este ca pielea voastra a erupt si este inflamata. Experimentati acum, din punct de vedere fizic durerea si pericolul unui conflict pe care l-ati fi evitat. Ar fi mai bine pentru voi sa lasati sa treaca în mod constient conflictul, în loc sa încercati sa-l evitati. Daca va asteptati sa rezolvati conflictele potrivit vointei voastre, ele nu vor mai avea manifestari proprii într-o maniera atât de inconfortabila.

Acneea

Daca suferiti de acnee este un semn ca aspecte din interiorul vostru, pe care le-ati reprimat ca teama, insecuritatea, sau rusinea încearca sa rasara si sa devina vizibile. Daca sunteti adolescenti, este probabil ca  ati reprimat sexualitatea de  teama necunoscutului; acneea este un semn al rezistentei inconstiente la contactele apropiate cu altii, chiar daca aceasta  sunt ceea ce asteptati.  Aceasta manifestare a conflictului interior se afla în spatele debordarii granitelor impuse de ego-ul vostru si gasirii pe cineva de care sa fiti  apropiati. Acceptati toate aceste forte si schimbari care se întâmpla în interiorul vostru si recunoasteti sexualitatea ca ceva frumos si natural. Deschideti-va si veti gasi acea persoana foarte speciala.

Eczemele

Eczemele sunt o indicatie ca un factor emotional sau inconstient va irita si trebuie sa lupte cu constientul. Puteti, de asemenea sa rezistati la ceva; poate va simtiti amenintati sau raniti. Aceste sentimente vor interveni numai atunci când ridicati bariere si încercati sa trageti linii prea rigide între voi si ceilalti. Deveniti constienti ce anume va cauzeaza aceasta iritatie si integrati-o în viata dumneavoastra. Odata ce nu veti mai avea nevoie sa ridicati astfel de bariere veti fi capabili sa iubiti si sa întelegeti ceea ce ati gasit odata ca fiind atât de amenintator.

Furunculii

Un furuncul este un indiciu al unei probleme acute care va face foarte furios si va aduce în stare de a fierbe. Daca stiti cum sa va oferiti Reiki asezati-va jos       puneti-va, pentru un timp, mâinile pe plexul solar si dati frâu liber furiei. Nu o reprimati ci doar observati-o  pâna  când   nu   va   va   mai  interesa  de   loc.   Dintr-o  data  sentimentele dumneavoastra de furie se vor evapora si furunculul va deveni superfluu.

Ulceratiile

Sunteti apasati de ceva si va rod frica si tensiunea. Aruncati o privire asupra a ce cauzeaza aceste sentimente. Observati cum veti reactiona, fara sa scapati nimic. Veti realiza curând ca teama si tensiunea au disparut si ca ati devenit împacati si optimisti din nou. Ulceratia va disparea în curând.

Zona Zoster

Zona Zoster apare ca urmare a unor tensiuni de lunga durata, nesigurantei si indeciziei. Durerea asociata rasare din agresiuni care nu au fost eliberate si care s-au întors împotriva voastra acum, transformându-se în auto-agresiune. Încercati sa  aflati de unde vine incertitudinea si întrebati-va daca sunteti incapabili sa luati decizii. Aveti încredere în fluxul vietii; acceptati ceea ce se întâmpla. Veti gasi, în curând, drumul. Aveti încredere ca lucrurile se vor dezvolta în maniera cea mai buna.

Urticariile

O urticarie poate fi o indicatie ca va simtiti tratat în afara barierelor pe care le-ati impus si acum dati înapoi pentru a va proteja. În acelasi timp, încercati sa atrageti atentia.Sentimentul de insecuritate v-a cauzat o retinere a emotiilor, iar acum ele se fac simtite cu forta. Oricum, va veti simti astfel daca va închideti în voi. Fiti deschisi fata de voi însiva si veti fi capabili sa va deschideti fata de altii si sa primiti atentia care va fi oferita cu bucurie.

Mâncarimile

Ceva va deranjeaza si va calca pe nervi. Poate ca este o dorinta neîndeplinita, o cerinta a  inconstientului de rezolvare a unei probleme fizice sau a unui sentiment de furie. Ceva solicita sa se exprime si îsi cauta o cale de întelegere. Ar fi mai bine sa cautati în interiorul vostru pentru a afla de unde aceasta mâncarime. Realizati ca dorintele voastre si furia sunt exprimari de baza ale vietii dumneavoastra deci, nu le proiectati asupra celorlalti.

Eczema la copii

Daca copilul are eczema de lapte încearca sa va arate ca are nevoie de mai multa daruire emotionala si de contact fizic. Este asteptarea copilului de a sparge sentimentul de izolare. Oferiti copilului mai multa atentie si dragoste. Luati-l în brate si oferiti-i cât de multa dragoste puteti.

Psoriasis

Psoriasis-ul este ca o suita de armuri care sunt “îmbracate” în mod special de persoane foarte senzitive si tematoare, cu latura emotionala foarte pregnanta. Nimic nu poate fi lasat sa intre sau sa iasa în aceasta armura impenetrabila. Prin aceste simptome se manifesta o dorinta de apropiere si, în acelasi timp, o frica de intimitate. Depresiile nervoase si durerile indica faptul ca trebuie sa va deschideti sufletul, chiar daca asta înseamna sa deveniti vulnerabil. Deschideti-va catre viata indiferent ce forma întâlniti. Fiti pregatiti pentru disconfort si durerea pe care o puteti simti, dat nu deveniti înspaimântati si nu va închideti în sine. Observati cu simplitate ce se poate întâmpla si în curând, durerea va va lasa.

Arsurile (externe)

Arsura este o vatamare a pielii, care este o frontiera între individ si lumea înconjuratoare. În scopul de a fi capabil sa iubiti cu adevarat, aceste frontiere trebuie sa fie lasate la o parte. Poate ca v-ati ars, deoarece, aveti o dorinta arzatoare de dragoste, care nu este pregatita sa va cucereasca. Poate ati folosit în mod incorect focul vietii, iar acum ardeti rau. O alta posibilitate ar putea fi ca nu ati judecat corespunzator pericolele si ca rezultat v- ati   ars degetele. Focul este o expresie vie a energiei, iar când aceasta energie ia forma iubirii aceasta va va topi inima. Lasati sa vi se întâmple asta. Pe de alta parte, daca ardeti cu furie, asezati-va si doar aruncati o privire la ceea ce se întâmpla, fara sa proiectati sentimentele asupra altora. Dupa ce furia voastra a ars un timp va lasa loc din nou pentru pace, armonie si dragoste.

Negii

Negii sunt un indiciu ca ati descoperit un aspect urât al sinelui si aceasta va face sa va simtiti vinovat. Realizati ca orice înauntrul vostru este o expresie a jocului vietii în toate variantele sale. Din acest motiv, orice lucru are dreptul sa existe si este frumos în felul lui, mai ales daca veti înceta sa condamnati ceea ce nu va place. Dumneavoastra însiva sunteti frumos si dornic de dragoste. Odata ce ati realizat acest lucru nu mai este nevoie sa aveti negi.

Louise L. Hay – Cauzele emotionale ale bolilor

Sursa articol: www.viataverdeviu.ro


Astro Shop

Cele mai noi articole