Cât de tabu mai este un subiect tabu?

Autor: Roxana Alexe - joi, 23 noiembrie 2017, 4121 vizualizari

Despre nebunia numită SEX. Cred că acest cuvînt se înscrie cu ușurință în topul celor mai utilizate cuvinte din toate vremurile Și nu o să încep cu o definiție a termenului, pentru că ar însemna să transcriu istoria omenirii. Consider doar că atunci când vine vorba despre sex, putem spune cu ușurință despre fiecare dintre noi că suntem purtătorii unor vieți trăite într-o deja schizofrenică căutare a semnificației acestui scurt cuvânt. Pentru că la asta am redus tot ceea ce s-ar putea explica prin atingere, comuniune, legătură, unire, împreunare, împărtășire între ființe. La SEX. O idee. Și din ce în ce mai des gravităm în jurul acestei idei, despre care nu cred că mai știe cineva ceva concret. Ce este și cu ce se mănîncă.

Se nasc lumi și se fărmâmă peste noapte, se fac și se desfac, se ridică și se dărîmă sub definiții care mai de care mai ezoterice sau mistice.  Am intrat simpli muritori peste Zeii Olimpului, ne-am bătut cu ei, am învins, am cucerit ”cada lui Zeus” și ne-am trezit cu armele lor făuritoare de minuni pe care le-am adus să le folosim în lumea noastră pentru a săpa în grădina din spatele blocului. I-am omorât pe toți înainte de a afla care este puterea magică a acestor instrumente – adevărate artefacte cu care ei erau înzestrați. Habar nu avem la ce folosesc.  Am luat Tritonul lui Neptun și-l folosim pe post de săpăligă să ne sculptăm un șanț galant către plăcere. Ego. Planul simplu al dorințelor satisfăcute imediat, fără prea mare bătaie de cap.

Plăcere! Dependență! Adicție, atît, nimic mai mult. Extaz. Eventual orgasm. Dar chiar și până acolo e drum lung. Un strop cît de mic de plăcere să ne astîmpere sevrajul. Doza de ”heroină” pentru a putea trăi liniștiți că am făcut-o și p-asta. Nu degeaba se zice ”mi-am luat porția de sex”. Pentru că - după ce că l-am redus la un exercițiu, mai e și porționat și fracționat și musai, dar musai, VINOVAT! Am redus totul la un simplu sport, uneori extrem, alteori prost făcut. Dărîmăm lumi să ajungem în Olimp, zeii ne lasă ușa deschisă, doar ca să ne vedem măreția și noi, odată intrați acolo, mâncăm firimiturile căzute sub masă, în timp ce bucate alese putrezesc sub nepăsarea și micimea dependențelor noastre. De plăcere. Da, bineînțeles, că sexul este și plăcere. Și plăcerea nu este ceva nefiresc, sau negativ, sau de respins, numai că sexul nu este doar atât. Este puțin mai mult de un Univers de galaxii, care ne poate fi dezvăluit, nouă muritorilor. Este tinerețe fără bătrînețe.

Este una dintre cele mai puternice căi, care unește și leagă suflete, la fel cum este și cel mai nimicitor și ascuțit pumnal care a reușit să sfărâme și să destrame miliarde de suflete fie ele chiar pereche. Da, este și pasiune, dorință. Da, este joc, da, este creație și energie. Este viață. Tot și nimic. Este drum și poate fi un mod de viață. Este curățenie. Iar dincolo de cortina plăcerii sunt toate tainele unui alt Univers, care înalță și care trăiește în lumină. Este poarta trecerii spre un alt fel de ființare, spre un alt fel de existență.

Este POARTA (și nu, nu am pretenția să afirm că ar fi singura cale de acces) care te duce dincolo în rugăciunea adevărată, direct în fața lui Dumnezeu. Nasol, s-a auzit o bubuitură! Nu mă opresc. Continui. Cred că tocmai au crăpat câteva ceasloave, pentru că mi-am permis să vorbesc de Dumnezeu alături de sex. Doar că, pentru mine, sexul este în felul lui, un fel de alt Dumnezeu, la fel de sacru însă. Este energie născătoare de viață, nu doar mecanism de procreere.

Pentru unii dintre noi chiar este e un mod de a traversa călătoria numită viață. În esența sa cuprinde toată cunoașterea acestei lumi, toate răspunsurile, tot ce am înțeles sau n-am înțeles vreodată, tot ce s-a arătat sau se lasă a fi arătat acestei lumi. Este o bombă (uneori cu efect întârziat!), pe care ne-au, sau ne-am, strecurat-o în buzunarul vieții, pentru a o folosi atunci când dorim să ne trezim la viață. Pentru că, dincolo de faptul că este portalul prin care sufletele prind viață, este creator de viață pentru fiecare dintre noi. Și nu, nu căutați în celebrul deja buzunar de la piept, căci acolo este doar capătul fitilului. Sexul face parte din instrucțiunile de folosire cu care NU venim pe Pământ tipărite pe foi veline, format A4, fiind direct inscripționat în nucleul tuturor celulelor vii. Cred că lipsa explicațiilor de funcționare ale sexului, frumos organizate, eventual într-un dosar cu șină, care să-i fie înmânat ființei umane la sosirea sa pe Pământ este gluma supremă pe care ne-au lăsat-o zeii atunci când s-au lăsat învinși!

Va urma...

Roxana Alexe

 

Foto: oil on canvas - Last kiss by Leonid Afremov

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole