Capricorn: Dacă respect nu e, nimic nu e

Autor: Nicoleta Svârlefus - duminica, 19 februarie 2017, 193111 vizualizari

Capricornul, această energie structurantă, care poate fi percepută ca stavilă și uneori constrângere, este de fapt energia cadrului, a contextului adecvat pentru orice.

Acolo unde este prezent un Capricorn, apare organizarea, apar regulile. El trasează limitele, le va comunica, mai mult tacit celorlalți, cum si când poate fi abordat. De preferat dacă e un motiv serios, ceva grav sau care nu a putut fi rezolvat prin epuizarea altor variante.

Capricornul are un soi de autoritate înnăscută, el nu trebuie să faca niciun efort pentru a se face respectat. Meritele profesionale, pe care orice Capricorn veritabil le va avea într-un fel sau altul, îi aduc de regulă recunoașterea și admirația, însă nu neapărat și simpatia celorlalți.

Capricornul pare să aibă ca miză în tot ce face obținerea și menținerea acestui respect. Pare că asta e mai important chiar si decât simpatia sau  iubirea. De fapt, se prea poate ca pentru ei respectul să fie o formă de iubire pe care o primesc mai ușor pentru că li se pare mai onorabilă.

Capricornul are profunzime si o rezistență pe care niciun alt semn nu le are. Știe să folosească tot ce are la îndemână, în mod optim. Valorifică resursele, administrează eficient, organizează ca nimeni altul până și o vacanță. Totul trebuie să fie sub control. Are răbdare și nu se oprește pâna nu reușește. Uneori munca, respectiv ascensiunea lui, sunt discrete și pe tăcute. Nu bate tobele, nu face valuri, până nu se află într-o poziție din care să-și permită să se expună. Chiar și atunci o face cu mare băgare de seamă.

Pe un Capricorn il cunoști cu adevărat dacă știi să-i asculți tăcerile. El va vorbi mai mult în tăcere, decât o face prin cuvinte. Se teme să exprime clar ce simte, iar emoțiile i se par desuete sau demne de oameni slabi. Când îi asculți tacerile, îi auzi tristețile, datorate unor vise sfărâmate în timp ce era ocupat să facă ce "trebuie", tristeți atât de bine ascunse chiar și de el însuși. Dar îi vei auzi și iubirea care îi cântă în inimă, o inimă deseori prea ferecată și ținută mult prea departe de ceilalți, de teamă că ar putea suferi. De altfel, administratori prin definiție, un Capricorn știe să dozeze inclusiv iubirea, fie că e primită sau împărtășită. Totul e cu măsură. Și mai ales pas cu pas, nu dintr-odată.

Și totuși, deși Capricornul nu iubește des, atunci când o face, e total și pentru foarte mult timp. El construiește inclusiv iubirea. Încet, treptat, având ca aliat timpul care adaugă calitate oricărui sentiment. Exact cum vinul vechi e apreciat, asa și iubirea, relatiile și orice lucru care are tradiție, capătă valoare în conștiința Capriconului. Nu crede în experiențe frivole, în aventuri, în povești pe tărâmul exaltării... ci crede în echilibru, decență, siguranță. Uneori iubește o singură persoană, toată viața. Fie ca e sau nu împreună cu aceasta.

De fapt, Capricornul este de multe ori un profesionist remarcabil, o autoritate socială și profesională, un om apreciat datorită rezultatelor sale, dar complet nepriceput în a-și gestiona emoțiile și relatiile personale. Acesta este și una dintre cauzele carierismului întâlnit la mulți Capricorni. Preferă să se arunce cu toată ființa în muncă, fac asta natural, decât să aiba de a face cu emoții, aceste trăiri paradoxale pentru ei, care îi fac să pară stângaci, timizi, inadecvați...

De la Capricorni mereu avem de învățat. Disciplina, seriozitatea, responsabilitatea, răbdarea și măsura în toate,  par să fie calități care li s-au dat lor în grijă pe planeta asta.

Astro Shop

Cele mai noi articole