Când „ceilalţi” nu te lasă să creşti

Autor: AstroCafe.ro - joi, 13 septembrie 2018, 11334 vizualizari

Vinovăţia şi ostilitatea maschează adeseori mânia noastră faţă de noi înşine şi faţă de ceilalţi oameni pentru că nu reuşim să rupem legăturile nesănătoase cu cei dragi. Extrema agresivităţii din cadrul Sindromului Pendulului derivă din acest tip de ataşament nesănătos. Pe măsură ce vei începe să te maturizezi şi să înţelegi din ce în ce mai clar lucrurile de care ai nevoie pentru a-ţi continua creşterea personală, comentariile persoa­nelor dragi din viaţa ta nu te vor mai afecta prea tare.

Va fi suficient să îi îmbrăţişezi şi să le spui cu detaşare: „Vă iubesc, dar intenţionez să îmi trăiesc viaţa aşa cum înţeleg eu.” Punct. Fără lamentări şi acuzaţii. Fără ţipete isterice şi fără să le scoţi ochii. Din punct de vedere psi­hologic, nevoia de a le face pe plac celor din jur arată că trebuie să te detaşezi de rolul de copil şi să îţi accepţi rolul de adult.

Oricât de greu ar părea la prima vedere, tăierea legăturilor copilăreşti cu ceilalţi şi înlocuirea lor cu relaţii responsabile te ajută în final să te comporţi cu mai multă iubire faţă de oamenii din viaţa ta. Ştiu că sună paradoxal, dar cu cât ai mai puţină nevoie de aproba­rea cuiva, cu atât mai uşor îţi este să îl iubeşti.

Priveşte-i pe oamenii din viaţa ta ca pe un fel de „practică personală”. Felul în care reacţionezi faţă de ei îţi arată domeniile în care mai ai de lucru în interiorul tău. Cu ajutorul lor, tu poţi învăţa să renunţi la reacţiile inadecvate şi să îţi cultivi un comportament mai respon­sabil. De aceea, nu te repezi la cei dragi atunci când îţi fac zile fripte, ci consideră-i nişte simple oglinzi care îţi arată unde mai ai de lucru pentru a-ţi continua creşterea personală.

Ceea ce contează cel mai mult este să fii cel mai bun prieten al tău. Indiferent ce faci, nu te critica şi nu te acuza. Începe să descoperi, încetul cu încetul, calea către inima ta. Ce drum în viaţă te ajută cel mai mult să îţi con­tinui creşterea personală? Indiferent în ce constă acesta, aceasta este calea ta. Mai devreme sau mai târziu, oame­nii de care eşti apropiat vor înţelege şi vor învăţa să res­pecte acest lucru. Dacă nu o vor face, noua ta putere descoperită te va ajuta să rupi legăturile nesănătoase şi să îţi creezi altele, mai armonioase.

Dr. Susan Jeffers

Sursa:Acceptă-ţi teama, dar nu te lăsa inhibat de ea - Editura ADEVAR DIVIN

Imagine:byrslf.coCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole