Beneficiile aromelor asupra sanatatii

Autor: Cristina Ciobanu - vineri, 22 noiembrie 2013, 3202 vizualizari
Beneficiile aromelor asupra sanatatii

Mirosul are un efect puternic asupra organismului!

Mirosurile puternice din trecutul nostru pot aduce la suprafata amintiri placute, in acest fel sistemul nostru imunitar primind un impuls. Iar mirosurile care ne amintesc de ceva teribil au un efect opus.

Studiile de la Universitatea din Florida arata ca mirosurile inhiba si excita celulele din zona olfactiva a creierului producand schimbari in creier.

Un studiu efectuat asupra a 3.000 oameni la Centrul de Cercetari din Chicago a demonstrat ca, daca oamenii au avut posibilitatea de a mirosi fructe dulci de mai multe ori pe zi...ei au manancat mai putin si au pierdut in greutate.

Un alt studiu de la New York's Memorial Sloan-Kettering Cancer Center a aratat ca mirosul de lavanda sau vanilie reduce anxietatea.

Iar aromele dateaza de mii de ani in culturile timpurii din India si Africa de Nord. Aromele au fost folosite in multe ceremonii spirituale si religioase cu un profund efect fizic asupra mintii/ corpului.

Aroma de lavanda a fost folosita pentru calmarea mintii/ corpului din vechi timpuri. Lavanda elibereaza stresul si relaxeaza in profunzime.

Aroma de lemn de santal este una din preferatele mele si este buna pentru indeparta tensiunea, relaxeaza si ajuta cu stresul; in plus, lemnul de santal a fost folosit in grupurile spirituale pentru a crea constientizarea. 

Aromele de trandafir si scortisoara sunt folosite in general pentru a crea echilibru si a indeparta tensiunea, si in acelasi timp de a creste concentrarea ... in acest fel permitandu-va sa meditati in profunzime.

Aroma de cedru sau pin are abilitatea de a imbunatati starea de spirit, plus ca ajuta in depresie, tristete, si cresterea motivatiei.

Aroma de sangele dragonului calmeaza tractul gastro-intestinal, ajuta impotriva durerii, si reduce febra.

Aroma de iasomie echilibreaza sistemul hormonal si creste libidoul.

Aroma de ambra (chihlimbar) si Pino au fost in apropiere de multe secole si sunt bine stiute pentru echilibrarea organismlui si stimularea sistemului imunitar.

Hameiul, anasonul si tamaia sunt bine cunoscute pentru cresterea creativitatii.

Aroma de coaja de stejar produce sentimente de putere si forta interioara.

Aroma de slavie a fost folosita pentru echilibrare, purificare si ritualuri spirituale.

Exista sute de tipuri diferite de arome...toate cu beneficii.

Asigura-te ca iti cumperi arome care sunt pure, fara chimicale... sau prepara-ti propria aroma naturala pentru aromaterapie.

De asemenea, folositi aromele cu moderatie, asa cum orice arzi emana agenti cancerigeni... acelasi lucru este valabil si pentru lumanarile parfumate si orice altceva care este ars sau incalzit.

Si in ziua de azi precum si in alti ani plini de nenumarate toxine, este important sa iti limitezi expunerea la si mai multe toxine.

Chiar si uleiurile de aromaterapie care sunt incalzite pot emana compusi toxici in functie de ce au in compozitia lor... deci folositi-le cumpatat.

Cu toate aceste lucruri negative despre arome... o data ce folositi aromele intr-un spatiu deschis, acestea pot face un mare bine omului.

Noi folosim arome acasa din cand in cand, sotia mea le iubeste... si ca orice altceva, pastreaza totul in echilibru.

Dr. Paul Haider

www.omtimes.com


Traducere: Cristina Ciobanu

Imagine: www.rainbowdoorways.com


*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole