BALANȚA: Ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 22 octombrie 2016, 210392 vizualizari

Când spui Balanță, te gândești la echilibru. De fapt, la echilibrare. Nativii acestui semn sunt aici, pe pământ, pentru a echilibra orice pot, oriunde se află, uneori prin simpla prezență, alteori prin cuvinte bine alese și mai ales prin ascultare. Balanța, mai ales una conștientă, e aici pentru ca noi, toti ceilalți să învățăm câte ceva despre diplomație, despre arta de a aduce și păstra armonia, pacea și echilibrul în noi, în casă și în lume. Inclusiv acești nativi și-au ales să se nască în acest semn zodiacal nu întâmplător, ci pentru a-și perfectiona arta armonizării și înfrumusețării.

Balanța este eleganță. Și grație. O Balanță veritabilă va fi întotdeauna o apariție memorabilă, nu numai prin ținută, ci mai ales prin atitudine. Adoră însă și accesoriile, lucrurile frumoase, culorile bine armonizate și folosite potrivit. Detestă, de regulă, vulgaritatea sub orice formă. Și suportă foarte greu conflictele.

Balanța e un semn care, deși masculin, se află în jurisdicția lui Venus, planeta frumuseții. Prin urmare, Balanța e cea care infrumusețează, stilizează, cosmetizează câte ceva pe oriunde trece. De la a înfrumuseța o ținută, până la a înfrumuseța o casă, o relație și în definitiv o viață, Balanța e în stare să facă cele mai mari compromisuri, în schimbul esteticii, armoniei, păcii obținute.

O Balanță trăiește prin cei pe care îi iubește, admiră și respectă. Are nevoie ca aceștia să fie bine, pentru a avea liniște. "Dacă tu ești bine, și eu sunt bine", pare să spună orice Balanță.
Uneori, noi ceilalți, fără a ne strădui câtuși de puțin să întelegem sau măcar să acceptăm diferențele dintre noi și Balanțe, judecăm acești nativi pentru că fac prea multe concesii și compromisuri. Însă fac cu atât mai multe cu cât cei din jurul lor nu sunt capabili să facă. Amintiți-vă, Balanta echilibrează. Deci cu cât mai radical e cineva din preajma sa, cu atât mai concesivă tinde să fie aceasta. Cu cât mai agresiv e cineva din jur, cu atât mai blând tinde să fie nativul Balanță.

Balanța înseamna imagine. Inseamnă etichetă, maniere... Uneori se întâmplă chiar ca Balanța să uite să fie fericită, pentru că se lasa distrasă de nevoia de a da bine și a face ca relațiile ei și tot ce face ea, sa arate bine în lume.

Sunt și Balanțe aspre, de o duritate incredibilă și conflictuale. Acestea fie au ajuns la limită, fie au strâns foarte multă frică din cauza unor experiente provocatoare, cel mai probabil despărțiri care le-au lăsat profunde goluri interioare. Sau pur și simplu se afla într-un moment de scadență a tuturor compromisurilor făcute...ori consideră ceea ce se întâmplă, o nedreptate fără margini. Oricum, chiar și când strigă, se aprinde, intră în polemici, face asta din același motiv: își strigă neputința de a reinstaura pacea, dreptatea, armonia...

Balanța nu vrea și nu știe cum să trăiască singură. Balanța înseamnă relație, parteneriat. Iubire împărtășită. Povești romantice. Înseamnă DOI. Inseamnă cooperare și susținere a celuilalt, pe baza unor principii clare. Într-un mod studiat, de multe ori destul de rece pentru că e impregnat de logică și rațiune, Balanța este totuși un partener de nădejde care rareori te va abandona, mai ales dacă te place și te admiră. Și nu face asta neapărat pentru tine, cât o face pentru el și pentru că nu poate altfel.

In amabilitatea, generozitatea, disponibilitatea, frumusețea și permisivitatea înnascută a Balanței, cu toții ne-am regenerat si regăsit pe noi măcar o dată în viață si ne-am hrănit pentru a putea merge mai departe. Cu toții am întâlnit cel puțin o Balanță la care să apelăm când am avut nevoie să fim ascultați, înțeleși și susținuți, și de la care să învățăm arta de a trăi frumos, elegant, cu grație.

Nicoleta Svârlefus
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

*Pictură realizată de Dorina Costras

Sursa imagine: http://fineartamerica.com/featured/libra-from-zodiac-series-dorina-costras.html

Astro Shop

Cele mai noi articole