Atmosfera astrală SEPTEMBRIE 2014: Începuturi pe toate palierele vieții

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 27 august 2014, 1972 vizualizari
Atmosfera astrală SEPTEMBRIE 2014: Începuturi pe toate palierele vieții

Septembrie este o lună a începuturilor. Oamenii se întorc din vacanță, copiii încep școala, în multe curente religioase există momente importante care marchează o etapă nouă, zona geografică în care trăim se pregătește să își schimbe hainele văratice cu cele de toamnă. În orice situație ne-am afla, acum parcă avem curaj, spor, dar mai ales o mare dorință de a începe ceva, de a renunța la vechi, de a ne avânta pe alte cărări față de cele abordate până acum.

Atmosfera astrală a lunii septembrie ne aduce în continuare multă Apă, Foc, dar data aceasta avem Aer din belșug și chiar găsim ajutor important și de la Pământ. Ne vom simți mult mai bine pe parcursul acestei luni, deoarece energiile Elementelor vor fi mult mai active decât în luna precedentă, se vor îmbina destul de armonios, astfel încât să avem câte puțin, dar suficient, din toate. Evenimentele sociale, economice, profesionale, tot ce ține de viața noastră publică vor lua amploare, răsturările de situație vor fi frecvente, însă deja experiența personală a fiecăruia dintre noi își va spune cuvântul și vom reuși să trecem peste toate cu demnitate, înțelegere și compasiune.

Toate cele trei Semne de Foc conțin planete astfel: Uranus se află în continuare în mișcare aparent retrogradă în Semnul Berbecului. Jupiter și Luna neagră, pe tot parcursul lunii se vor afla în Leu, iar Venus se mai răsfață în acest Semn doar până în preajma datei de 6 septembrie. De la jumătatea lunii, Marte se va muta cu surle și trâmbițe în Săgetător, oferindu-le acestor nativi, celor care au Ascendentul, Mijlocul cerului sau planete personale în acest Semn multă energie, dorință de a muta munții din loc, dar și un soi de combativitate care le poate aduce oprobriul celor din jur. Cu toții vom avea Foc suficient, cât să ne încălzim sufletele și să purcedem spre proiecte noi, animați de dorința lăuntrică de a face lucrurile corect, însă cele care ne sunt de folos.

Elementul Pământ este reprezentat de Pluto aflat în mișcare aparent retrogradă în Capricorn, dar care în preajma datei de 22 septembrie își va relua mersul direct. Soarele se va plimba în Semnul Fecioarei până în preajma zilei de 23 septembrie, iar din 6 septembrie îi va sta alături și Venus, doar că Venus va rămâne în acest Semn până la finele lunii. Faptul că Pluto își reia mersul direct va fi o mare ușurare, atât pentru nativii acestui Semn, cât și pentru fiecare dintre noi pe sectorul de viață și activitate din harta natală unde avem Semnul Capricornului. În perioada retrogradării sale, subtil, dar suficient de puternic, Pluto ne-a arătat ce anume nu mai funcționeză în societatea contemporană, în sistemele sociale existente, iar în unele cazuri a dărmat și la propriu și la figurat idei, conepții, structuri fizice pe toată suprafața planetei. Deja, oamenii încep să realizeze că vechiul nu își mai are rostul, că trebuie să ne înțelegem bine trecutul, pentru a ne clădi un viitor pe cu totul alte baze. De acum încolo, în perioada de mișcare directă, Pluto ne va arăta, la fel prin metode și mijloace subtile, neconvenționale pe alocuri, cum să reclădim ceea ce acum este perimat, distrus, nefolositor.

Vom avea de-a face în continuare cu multă Apă. Asta înseamnă că mai avem de lucrat ceva, atât la înțelegerea, asimiliarea simbolisticii Apei în propria structură interioară a fiecăruia dintre noi, cât și la nivel fizic, adică felul în care ne comportăm cu apa, cum o folosim, cum o respectăm. În Semnul Peștilor, Neptun și Chiron se plimbă în continuare în mișcare aparent retrogradă, Saturn se află pe tot parcursul lunii în Scorpion, iar până în 14 septembrie îl are companion pe Marte. Mercur va intra în Scorpion în preajma datei de 28 septembrie, introvertindu-ne mult. Începe o perioadă în care comunicarea se va desfășura mai greu, fiind nevoie să gândim pe îndelete înainte de a lua decizii sau de a dialoga cu cineva. Favorizate sunt dialogurile cu propria noastră voce interioară.

În preajma datei de 9 septembrie se va forma momentul de Lună plină în Semnul zodiacal al Peștilor, moment cu o mare încărcătură emoțională. La nivel social este vizat segmentul financiar, atât veniturile fiecăruia dintre noi, cât și finanțele, bunurile pe care folosim și administrăm împreună cu alții. Nemulțumirea generală vizavi de toate acestea va fi la cote mari și de aici relații, colaborări care se vor reconfigura sau destrăma definitiv. Provocarea momentului constă a învăța să ne raportăm corect la nevoile noastre și la felul în care ne cheltuim resursele energetice, materiale proprii, dar și pe ale altora. Este nevoie să abordăm un stil de viață corect, poate chiar auster, în care să punem pe primul loc valorile morale, spirituale autentice și mai puțin valorile materiale.

Scriam la începutul articolului că vom avea Aer din belșug în această lună. În luna precedentă, august, am avut puțin aer și la propriu și la figurat. Acest lucru ar fi trebuit să ne dea de înțeles că insuficiența acestui Element în viața noastră ne aduce mari neplăceri. Ca și în cazul Apei este nevoie să învățăm a ne raporta corect la Aer, a-l folosi cu respect și prudență fie că este vorba de mentalul nostru (simbolistica Elementului Aerului), fie în mediul înconjurător. 

Balanța este singurul Semn zodiacal de Aer populat de planete în această lună. Mercur se află aici până în preajma datei de 28 septembrie, facilitându-ne comunicarea cu ceilalți, negocierile socio-profesionale, dar ne oferă și multe oscilații în gândire, fiind posibil să ne ținem cu greu promisiunile sau termenele de predare a unor lucrări, documente. Nodul Nord al Lunii lucrează încet, dar sigur la păstrarea în viața noastră doar a relațiilor și colaborărilor folositoare, aducătoare de progres. Soarele se va muta în acest Semn în dimineața zilei de 23 septembrie, moment în care se produce și Echinocțiul de toamnă. 

Momentul Echinocțiului de toamnă marchează începutul unei perioade în care starea de spirit a oamenilor va fi destul de răscolită, gradul de agresivitate și violență va fi mare, dar se va remarca și o doză importantă de ignoranță. Bine ar fi să ne controlăm pornirile, să nu dăm credit primului impuls, să fim foarte atenți la viața noastră, dar a și a celor dragi. 

Interesant este, și deloc întâmplător, că momentul producerii Echinocțiului de toamnă este acompaniat, la o zi diferență, de momentul de Lună nouă, respectiv pe 24 septembrie dimineața, tot în Semnul Balanței. Deci, intervalul 22 – 25 septembrie este foarte încărcat energetic, aduce tot felul de provocări, revolte interioare, posibil și exterioare, ca urmare a unor acumulări sufletești, mentale, relaționale care se cer acum lămurite și dizolvate. 

Avem toate resursele interioare și exterioare de a ne descurca cu toate, dar pentru asta trebuie să ne conștientizăm din ce în ce mai mult rolul acum și aici pe această planetă, în această epocă. Sunt momente, perioade foarte importante pentru această existență terestră, în care putem facem salturi evolutive deosebite. Viața noastră s-ar desfășura mult mai ușor, dacă am înțelege și accepta faptul că tot ce trăim este anume croit de Dumnezeu, pentru binele suprem al fiecăruia dintre noi.

Sfatul astrologului pentru luna septembrie: să ne trasăm planuri noi de viitor, realiste, în concordanță cu nevoile noastre actuale și să ne acordăm sufletul la ritmurile naturale ale momentului acum și aici!

Astrolog Anca Gordin Stoica 
Astro Shop

Cele mai noi articole