Atmosfera astrală OCTOMBRIE 2014: Carusel de evenimente astrale și sociale

Autor: AstroCafe.ro - luni, 29 septembrie 2014, 1839 vizualizari
Atmosfera astrală OCTOMBRIE 2014: Carusel de evenimente astrale și sociale

Senzația predominantă a lunii octombrie va fi de desprindere de pământ și la propriu, și la figurat. Emoțiile, obișnuite de altfel în ultima vreme, sunt în continuare prezente, iar raționalul ne ajută în anumite limite. Dorința și voința vor fi accentuate în diverse zone ale vieții noastre, în funcție de tema natală a fiecăruia dintre noi. 

Luna octombrie este bogată în evenimente astrale cu impact subtil, dar sigur, asupra vieții pământenilor. Este vorba despre retrogradarea planetei Mercur pe două Semne zodiacale, respectiv Scorpion și Balanță, aspectul de Lună plină acompaniat de o eclipsă totală de Lună în Semnul Berbecului pe 8 octombrie și aspectul de Lună nouă acompaniat de o eclipsă parțială de Soare în Semnul Scorpionului pe 24 octombrie.

Apa și Focul sunt vedetele lunii, urmate de Aer și, pe ultimul loc, Pământul. 

Elementul Foc este reprezentat de toate cele trei Semne zodiacale astfel: Uranus își continuă mișcarea aparent retrogradă în Semnul Berbecului, Jupiter și Luna neagră se află în Leu, iar Marte zburdă prin semnul Săgetătorului până în preajma datei de 26 octombrie. Aspectele de Lună plină și eclipsa totală de Lună se vor produce pe 8 octombrie, la 15 grade Berbec. Intervalul 7 – 9 octombrie ne aduce multă dorință de a termina treburile restante, fie prin efort – acțiune propriu-zisă, fie pur și simplu prin renunțarea conștientă la acțiunile, relațiile care ne prisosesc și nu mai au rost să continue. Agresivitatea este la cote mari, emoționalul pune gaz pe foc, metaforic vorbind, iar raționalul este foarte puțin activ. Este nevoie să ne controlăm stările de spirit, să evităm acțiunile pripite sau pe cele întreprinse la supărare, deoarece se vor întoarce împotriva noastră mai devreme sau mai târziu. 

Faptul că din astral se insistă pe Apă ne determină să avem în continuare de lucrat la dezvoltarea corectă a laturii noastre afective și emoționale, la punerea în acord cu legile divine ale modului de înțelegere și manifestare a iubirii și a implicațiilor ei. Dar în egală măsură trebuie să lucrăm în continuare asupra felului în care tratăm apa în viața cotidiană, cum o folosim, cum o respectăm. Foarte dificil va fi să îndiguim apa, fie că este vorba de propria noastră Apă interioară, deci la nivel afectiv, emoțional, fie că este vorba despre apa din râuri, lacuri, mări sau instalații artificiale de aprovizonare cu apă. Posibil să ne confruntăm cu revărsări  masive de apă, fie din atmosferă, fie din zonele terestre în care avem apă. Ne-ar ajuta enorm să ne schimbăm cât mai repede posibil atitudinea față de acest Element, să începem să conlucrăm cu el, să îl tratăm ca pe o Ființă de sine stătătoare, care are nevoie de respect, iubire, înțelegere, folosire cumpătată și corectă. 

Scorpionul și Peștii conțin planete după cum urmează: Neptun și Chiron își continuă mișcarea aparent retrogradă prin Semnul Peștilor, iar în Semnul Scorpionului avem Saturn, Mercur – planetă ce va desfășura o mișcare aparent retrogradă în intervalul 4 – 10 octombrie, iar Venus și Soarele se vor instala, destul de incomod, în preajma datei de 23 octombrie. 

Harta aspectului de Lună nouă și a eclipsei parțiale de Soare, pentru 24 octombrie, cu Soare, Lună, Vensu la 0 grade și 24 de minute în Semnul Scorpionului, vorbește despre găsirea echilibrului dintre viața privată, familială și viața socio-profesională. Valorile tradiționale, conservatorismul, atașamentele față de trecut, familie și locurile natale vor fi accentuate. Provocarea momentului constă a privi atent toate acestea și a depune eforturile necesare de a le  corecta pe cele care sunt perimate și total nefolositoare de acum încolo. Gândirea și comunicarea sunt deficitare, de aceea este bine să evităm eforturile fizice și mentale mari. Emotivitatea este foarte accentuată, dar este una subiectivă, bazată pe aspecte de fațadă și concluzii pripite.

Elementul Aer este prezent doar prin Semnul Balanței și anume avem aici în continuare Nodul Nord Lunar, Soarele și Venus până în preajma datei de 23 octombrie și Mercur în mișcare aparent retrogradă în intervalul 10 – 24 octombrie, iar după 24 octombrie își va relua mersul direct, rămânând în Balanță până la finele lunii. Venus ne va aduce stropi de armonie în relații, dorință, dar și putința de a ne înconjura de lucruri frumoase și de valoare. Ne sunt susținute activitățile de înfrumusețare trupească, dar și cele care implică diversele domenii ale artei.

Stabilitate terestră avem destul de puțină în această lună, pentru că Elementul Pământ este prezent doar prin existența planetei Pluto în Semnul Capricornului. Marte i se va alătura în acest Semn după 26 ale lunii. Frecvent putem simți că ne fuge pământul de sub picioare și instabilitate din toate punctele de vedere. Totuși Pluto încet, subtil și perseverent, sapă la destructurarea sistemelor învechite, nefolositoare, oferind totodată și semnale clare în ce direcție trebuie să ne schimbăm sau să schimbăm traseul vieții.

Retrogradarea planetei Mercur pe două Semne zodiacale, respectiv pe Scorpion și Balanță, ne va aduce multă introvertire sufletească, discuții tainice cu anumite persoane din anturajul nostru, informații controversate, reactivarea unor conflicte relaționale mai vechi. Este bine să reevaluăm toate acțiunile și deciziile noastre prezente, să ne gândim serios la relațiile pe care le avem, să trasăm direcții noi pentru viitor. De evitat atâta timp cât Mercur este retrograd semnarea documentelor importante, promisiunile și discuțiile ample. 

Sfatul astrologului pentru luna octombrie: răbdare, iubire necondiționată și încredere că Dumnezeu ne oferă tot ce avem nevoie pentru evoluția noastră, fie că este vorba despre situații plăcute și altele mai puțin!

Astrolog Anca Gordin Stoica  Astro Shop

Cele mai noi articole