Atmosfera astrală NOIEMBRIE 2015: Schimbări și redefiniri personale

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 30 octombrie 2015, 1544 vizualizari
Atmosfera astrală NOIEMBRIE 2015: Schimbări și redefiniri personale

Schimbările majore ale lunii se vor resimți mai mult la nivel personal și mai puțin la nivel colectiv. Asta deoarece planetele personale – Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte – cele care își fac simțită prezența direct și rapid asupra fiecărui individ, schimbă Semnele zodiacale, oferindu-ne un carusel minunat de stări, trăiri, senzații și emoții.  

Energiile Elementelor Pământ și Apă sunt accentuate în prima parte a lunii, apoi în a doua parte a lunii vor ieși în evidență energiile Elementelor Aer și Foc. Există un echilibru just între distribuția planetelor și punctelor astrologice fictive pe tot parcursul lunii. 

Pământul susține și îndiguiește Apa. Aceste Elemente se ajută reciproc, astfel că la nivel uman vom fi capabili să îmbinăm armonios, cu puțin efort și bunăvoință, emoțiile reale, utile, canalizate spre relații și situații valoroase. Dintre Semnele de Apă, Scorpionul și Peștii găzduiesc planete. Neptun se află în Pești în mișcare aparent retrogradă până în preajma datei de 18 Noiembrie alături de Chiron, tot în mișcare aparent retrogradă până în preajma datei de 28 Noiembrie. În Scorpion avem Mercur până pe 21 Noiembrie aproximativ, Soarele până pe 23 Noiembrie și aspectul de Lună nouă, care se va forma în seara zilei de 11 Noiembrie, la gradul 19 din Scorpion.  

Aspectul de Lună nouă din Scorpion aduce emotivitate accentuată, intuiție ce ar trebui urmată, ascultată, un echilibru bun între acțiune și stabilitate, între noutate și păstrarea valențelor tradiționale autentice și utile. Totuși vom constata destabilizări serioase la nivel relațional, partenerial, un soi de preambul la reconfigurarea tuturor tipurilor de relații în care suntem implicați, reconfigurare care va lua amploare pe parcursul lunilor următoare. Ignoranța se va manifesta pregnant, ca și atenția la detalii care sunt nefolositoare sau disiparea energiilor vitale în acțiuni total greșite. Recomandabil este să fim prudenți, pregătiți pentru selectarea semenilor din preajma noastră și abordarea unui stil de viață discret, bazat pe principii naturale și autentice.

Semnele de Pământ, Capricornul și Fecioara, sunt vizitate de planete. În Capricorn, Pluto își continuă periplul agale, încet, sigur, discret, săpând temeinic la temelia tuturor formelor de organziare specifice orândurii omenești. În Fecioară, Venus va sta până în preajma zilei de 9 Noiembrie, timp în care mai putem lucra la înfățișarea noastră, la îmbunătățirea relațiilor profesionale, pentru că alături de Venus se află și Marte, până pe 13 Noiembrie aproximativ, cu tendințele lui combative și cu Jupiter care amplifică toate acestea la un loc. Nodul Nord al Lunii s-a instalat bine tot în Fecioară, așa încât segmentele muncii și sănătății vor cunoaște transformări radicale chiar dacă, deocamdată, discrete, ca o adiere subtilă, perceptibilă de cei care își ascultă intuiția sau vocea interioară. Vom constata o reorientare în îngrijirea sănătății spre terapii bazate pe principii naturiste și energetice.

Elementul Aer este reprezentat de Semnul Gemenilor prin formarea aspectului de Lună plină și de Semnul Balanței prin prezența planetelor Venus din aproximativ 9 Noiembrie și a lui Marte din 13 Noiembrie. Luna neagră continuă din Balanță să ne scoată la iveală ițele albe, disonante din relațiile noastre și la fel de încet, sigur și discret ca Pluto din Capricorn, ne insuflă să operăm schimbările necesare, pentru a scăpa odată pentru totdeauna de partenerii, prietenii, colaboratorii care ne obstrucționează progresul.

Aspectul de Lună plină din Semnul Gemenilor ne aduce agitație mentală, agitație fizică și iarăși o doză importantă de ignoranță în unele chestiuni legate de segmentul partenerial, financiar, familial – relații cu familia, membrii neamului nostru de proveniență. Profesional se va încheia o etapă importantă, în sensul că de la acest moment încolo vom fi ceva mai atenți și prezenți acasă, printre cei dragi sau ne vom canaliza forțele spre a ne îmbunătăți spațiul în care locuim sau ne vom stabili reședința într-un loc anume, pentru multă vreme de acum înainte. Pentru unele persoane poate fi vorba de o stabilire departe de locurile natale, în străinătate sau dimpotrivă, poate intra în discuție și o revenire definitivă în locurile natale, din țări îndepărate.

Elementul Foc este reprezentat de Semnele Berbec și Săgetător. Uranus își continuă mișcarea aparent retrogradă în Berbec, oferindu-le acestor nativi și celor cu marcaje astrale importante în acest Semn un soi de răzvrătire nefondată sau de trunchiere a adevărului. Mercur și Soarele se instalează în Săgetător, primul din 21 Noiembrie aproximativ, al doilea din 23 Noiembrie, oferindu-i companie lui Saturn, care este deja bine instalat în acest Semn și va sta aici multă vreme de acum încolo. Aspectele privitoare la relațiile cu Divinitatea, la instruirea personală și profesională autentice, la relațiile cu străinătatea vor fi temele principale, prezente în viața fiecăruia dintre noi și în funcție de nevoile noastre evolutive se vor concretiza mai mult sau mai puțin.  

Concluzionând, luna Noiembrie este o perioadă în care putem aduce îmbunătățiri atât în structura ființei noastre interioare cât și la exterior, în relațiile pe care le avem cu ceilalți. Totul este să acceptăm schimbarea și să ne orientăm spre scopuri potrivite și utile dezvoltării noastre și vieții în general.

Cugetarea lunii NOIEMBRIE: „Oricine vrea să fie liber nu trebuie nici să dorească, nici să disprețuiască cele ce depind de alții.” – Epictet    

astrolog Anca Gordin StoicaCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole