Atmosfera astrală IUNIE: un nou început

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 31 mai 2014, 2559 vizualizari
Atmosfera astrală IUNIE: un nou început

Luna iunie este bogată în evenimente astrale cu impact astrologic puternic asupra pământenilor. Avem momentul de Lună plină, momentul de Lună nouă, solstițiu de vară și retrogradarea planetei Mercur pe două Semne zodiacale. 

În continuare, pe tot parcursul lunii se va face remarcată prezența Elementului Apă prin plasamentul mai multor planete în Semnele zodiacale aferente. Astfel, Saturn se plimbă nestingherit prin Scorpion, Neptun și Chiron braț la braț prin Pești, iar Jupiter în Rac. Soarele va onora prezența lui Jupiter în ziua de 21 iunie, pe la prânz, când pășește timid în Semnul Racului, producându-se totodată și solstițiu de vară. 

Harta astrală a momentului de solstițiu are Ascendentul la gradul 9 în Balanță și Mijlocul Cerului tot în preajma gradului 9, dar în Semnul zodiacal al Racului. Este un moment foarte încărcat energetic. Agresivitatea, impulsivitatea, dorința de afirmare cu orice preț și în orice chip vor fi la cote mari. Relațiile cu ceilalți, dar mai ales cele cu partenerul de viață sau colaboratorii socio-profesionali pot cunoaște răsturnări de situație spectaculoase. Răsturnările vor fi provocate de fiecare dintre noi și cu toții, în sfera de viață în care trăim și ne desfășurăm activitatea vom avea parte de situații care necesită atenție și rezolvare imediată. Nu vom mai putea continua relațiile sau colaborările vechi, perimate, cele care ne opresc progresul. Simțămintele ne vor fi accentuate, iar vocea interioară va trebui să o ascultăm. Recomandabil este să fim prudenți și să ținem cont de ceea ce simțim, chiar dacă la prima vedere pare greu de crezut sau de aplicat. 

Deloc întâmplător este faptul că pe toată suprafața planetei ne confruntăm cu foarte multă apă revărsată din cer și apoi din albiile râurilor pământene. Vechile tradiții spun că atunci când, în planul fizic ne confruntăm cu multă apă și nu reușim să o ținem în frâu, înseamnă că refuzăm să ne ascultăm sufletul, refuzăm să luăm în calcul aspectele existenței umane dincolo de aparențe, dar mai ales se pare că în astfel de momente ne refuzăm intuițiile. Mai mult decât atât consumăm multă energie pentru acțiune neimportante, avem eforturile direcționate către cu totul alte situații, lucruri, activități care nu ne sunt de folos sau care chiar sunt în detrimentul vieții pe această planetă. Dacă aruncăm o privire de-a lungul istoriei umanității, în perioadele de inundații puternice, activitatea cotidiană a oamenilor era îndreptată fie spre cucerire, distrugerea altora oameni sau distrugerea mediului înconjurător, fie spre distracții și frivol. Apa parcă vine și șterge urmele a ceea ce facem sau intenționăm să facem și nu este de folos.

Mercur se află în Semnul Racului, însă în preajma zilei de 7 iunie va intra în mișcare aparent retrogradă. Pe 17 iunie părăsește acest Semn și intră în Semnul Gemenilor, unde se va plimba în sens aparent retrograd până la finalul lunii. Începând cu 7 iunie este o perioadă care ne poate aduce multe încurcături în documente, relații tensionate cu cei apropiați sau neplăceri în călătorii. Este bine să fim atenți la fiecare cuvânt rostit sau scris și la fiecare gest pe care-l facem, deoarece foarte ușor vom fi etichetați de către ceilalți, în mod superficial, după aparențe. 

Pe tot parcursul lunii iunie din nou vom asista la un regim distorsionat al apei din toate punctele de vedere: ploi deosebite, inundații, avarii ale instalațiilor de apă, posibil scumpirea apei potabile, datorită infestării fântânilor sau a procurării din ce în ce mai dificile.

În preajma datei de 27 iunie se va forma aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal al Racului, confruntându-ne și de această dată cu multă energie astrală greu de gestionat. Se recomandă să fim prudenți în privința cheltuielilor resurselor noastre atât materiale, cât și energetice. Relațiile de prietenie și cele amoroase se vor amesteca într-un carusel interesant, dar cu multe note misterioase. Ar fi minunat să păstrăm o distanță sănătoasă între prieteni și iubit sau iubită, măcar în intervalul maxim de formare și existență a acestui moment de Lună nouă, respectiv 26 – 28 iunie.

Elementul Aer este activ prin prezența planetei Marte și a Nodul Lunar Nord în Semnul Balanței pe tot parcursul lunii, în Semnul Gemenilor avem Soarele până pe 21 iunie, Mercur în mișcare aparent retrogradă din 17 iunie și Venus din 24 unie. Mentalul fiecăruia dintre noi va parcurge o gamă largă se emoții, dar avem șanse mari de a ne revizui ideile, concepțiile, relațiile cu ceilalți și nu în ultimul rând direcțiile de viață. 

Regimul distorsionat al apei va fi acompaniat de distorsiunile aerului, prin curenți de aer cu parametri fluctuanți, furtuni atipice aer-apă, greu de prevăzut. Posibil chiar aerul să devină în aumite momente ale zilei, greu de respirat sau să împrăștie miasme de nerecunoscut.

Elementul Pământ este reprezentat de Pluto aflat pe tot parcursul lunii în mișcare aparent retrogradă în Semnul Capricornului, iar în Semnul Taurului se va plimba Venus până în preajma datei de 24 iunie. Pluto, încet, dar sigur, dărâmă toate vechile credințe, sisteme și structuri sociale nepotrivite, însă și reconstruiește pe cu totul alte baze și pentru cu totul alte epocă care se întrezărește la orizont. Venus ne îmbie la delectarea cu artele, cu frumosul în general. 

Focul este susținut în continuare de planeta Uranus aflată la plimbare prin Semnul Berbecului, de Luna neagră aflată în Semnul Leului și de momentul de Lună nouă care se va forma în preajma datei de 13 iunie în Semnul Săgetătorului. Acest moment ne vorbește de interiorizare, de lucruri bine tăinutite care vor ieși la iveală curând, dar și de o șubrezire a sănătății sau a sistemului social sanitar în general.

Recomandarea astrologului pentru luna iunie: să ne bucurăm de provocările vieții, dar să fim vigilenți în rezolvarea și asimilirea lor!

Astrolog Anca Gordin Stoica   
Astro Shop

Cele mai noi articole