Atmosfera astrală IUNIE 2016: Răbdarea pusă la încercare

Autor: Anca Stoica - luni, 30 mai 2016, 34829 vizualizari

Perioada lunii Iunie este foarte încărcată energetic, fiind una din cele mai importante și tensionate din anul 2016. Va urma apoi Septembrie, însă până atunci să vedem cum reușim să traversăm onorabil evenimentele pe care ni le va oferi luna curentă.

Aerul va întreține arderile destul de puternic. Numai în Semnul Gemenilor avem planete și anume Venus până pe 18 Iunie, Soarele până pe 21 Iunie și Mercur între 13 și 30 Iunie aproximativ. Întâlnirile și dialogurile cu persoanele din anturajul apropiat vor fi frecvente, schimbul de informații la cote mari, totul se desecretizează, apar subiecte incitante, de cancan, bârfe fondate mai mult sau mai puțin, un amalgam de informații care va lăsa un gust dulce-amar multă vreme de acum încolo. Este bine să fim prudenți, să vorbim strictul necesar, fără a acuza pe alții sau fără a le comenta în grabă faptele. Subiectivismul, adevărurile spuse pe jumătate, discuțiile în gol vor fi frecvente și păguboase.

În preajma zilei de 5 Iunie se va construi aspectul de Lună nouă în Semnul Gemenilor, perioadă cu un puternic impact relațional. Noi versus ceilalți va reprezenta o temă pe termen lung, accentul fiind pus pe noi, astfel că frecvent vom auzi multă vreme de la acest moment încolo, cuvintele eu, mie, pe mine, pentru mine.

Focul se mai domolește și la propriu și la figurat, pentru că numai două planete îl vor pune în valoare, în două Semne zodiacale diferite și anume Uranus în Berbec și Saturn în mișcare aprent retrogradă în Săgetător. Totuși nu sunt de neglijat, în sensul că manifestările focului se vor simți în surdină prin fluctuații de temperatură, neplăceri provocate de sursele de foc nesupravegheate, probleme de sănătate datorate expunerii la Soare în mod incorect, inflamații și febră în cantități demne de luat în calcul, manifestări și reacții aprinse ale unora dintre noi sau entuziasm, care duce doar la consum de energie vitală și pierdere de timp.

Pe 20 Iunie, în jurul prânzului se va forma aspectul de Lună plină în Semnul Săgetătorului, al doilea aspect de acest fel în Săgetător după cel format pe 22 Mai. Va urma la finalul lunii Noiembrie aspectul de Lună nouă în Săgetător. Sunt momente importante, pentru că ne oferă posibilitatea schimbării mentalității, renunțarea la concepții, idei, filozofii de viață perimate sau care sunt total nepotrivite bunului mers al vieții noastre. Ar fi bine să terminăm ce avem de terminat, să ne desprindem din situații și relații toxice și nu în ultimul rând să ne ocupăm mai mult de propria noastră persoană.

Elementul Pământ este activ prin prezența lui Pluto în mișcare aparent retrogradă în Semnul Capricornului, iar în Semnul Fecioarei se află Jupiter și Nodul Nord al Lunii. Pluto va continua să dărâme structurile perimate. Jupiter ne va oferi soluții clare în mod special la nivel macro pentru sistemul medical, pentru agricultură, pentru eficientizarea muncii la modul general, iar nivel individual ne va îndemna să ne reconfigurăm programul cotidian și atitudinea față de muncă, sănătate și implicațiile lor.
Apa se va evidenția cel mai mult pe tot parcusul lunii prin formele deja cunoscute: ploi, inundații, regimul apei distorsionat și dificil de ținut în frâu atât în natură, cât și în corpul uman, emoții exacerbate combinate cu reacții fizice deosebite și total nepotrivite, confuzie în gânduri și vorbe, incorență în acțiuni.

În preajma datei de 21 Iunie va avea loc Solstițiul de vară, respectiv intrarea Soarelui în Semnul Racului, prilej de sărbătoare că a venit vara cu acte în regulă. Conform hărții astrale, din acest moment se anunță o vară agitată, marcată de note violente, reconfigurarea sau dărâmarea unor structuri fizice, clădiri, porțiuni de teren, structuri sociale. Însă toate ființele planetei vor suferi modificări structurale, mentale, relaționale.

Perioada cuprinsă între 26 Iunie și dimineața zilei de 4 Iulie este o perioadă specială, pentru că Marte aflat într-un Semn zodiacal foarte drag lui, Scorpionul, va fi în poziție staționară, respectiv își modifică viteza, pare că stă în loc, ca apoi să-și pornească motoarele la capacitate maximă, dar după 4 Iulie.

Însă, tot în Scorpion se află și Luna neagră, loc în care se simte grozav și țese în umbră, cum îi este felul, tot soiul de răscoliri sufletești, scoțând la iveală cele mai bine păzite secrete personale.
Combinația în Scorpion dintre Marte staționar la stația directă și Luna neagră este una de zile mari, periculoasă, care tuturor ne va da de furcă pe segmentul de viață corespondent în harta noastră natală. Prudență, răbdare, să ne selectăm vorbele și acțiunile, să fim atenți la apă și la tot ce derivă de aici. De asemenea să fim atenți cum relaționăm cu nativii Scorpion sau cu cei care au marcaje astrale importante în acest Semn. Reacțiile acestor nativi pot fi uluitoare și cu efecte pe termen lung.

Se pare că fizic suportăm din ce în ce mai greu variațiile de temperatură și contactul cu apa. Pe de o parte este vorba despre faptul că, vrem nu vrem, conștientizăm sau nu, fiecare dintre noi se transformă mai mult sau mai puțin vizibil. Dacă apar neplăceri fizice sub forma bolilor sau a stărilor de spirit disonante este bine să ne oprim la propriu din iureșul cotidian și să ne regăsim echilibrul, să ne punem întrebări, să căutăm sincer și cu răbdare răspunsuri și mai departe să operăm în viața noastră acele schimbări de care avem nevoie. Va fi din ce în ce mai dificil să trăim haotic, la voia întâmplării sau a altora.
Universul în care trăim are un ritm propriu bine determinat, iar noi trebuie să trăim după acest ritm, fie că ne place, fie că nu. Totul ar fi mult mai ușor și mai frumos dacă ne-am ghida după ritmurile naturale, dacă am ține cont că vine vara și este bine să ne adaptăm alimentația, programul de odihnă, activitatea cotidiană.

Luna Iunie este foarte dinamică, răscolitoare din toate punctele de vedere. Probabil că multe vor ieși la iveală, atât din viața noastră personală, cât și din cea publică. Surprizele de proporții vor continua în toate domeniile vieții. Nimic nu va rămâne suficient de bine ascuns, încât să nu realizăm care este de fapt și de drept realitatea înconjurătoare.

Să ne amintim în orice moment că suntem Ființe de lumină, că există Dumnezeu și o suită întreagă de trimiși ai Lui, atât în lumea văzută, cât și în lumea nevăzută, care să ne sprijine. Doar că trebuie să le cerem conștient ajutorul spre binele nostru suprem și al întregii umanități. Învingători putem fi în orice moment și în orice situație, dacă ne propunem sincer.

Cugetarea lunii IUNIE: „Omul nu va deveni stăpânul naturii, până când nu va deveni stăpân pe sine.“ – G.W.F. Hegel   

astrolog Anca Gordin Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole