Atmosfera astrală IUNIE 2015: Emoții, pasiune, dar și rațiune

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 27 mai 2015, 1909 vizualizari
Atmosfera astrală IUNIE 2015: Emoții, pasiune, dar și rațiune

Paleta de stări, trăiri și emoții pe care o vom experimenta pe tot parcursul acestei luni este bogată, interesantă, inedită. Este adevărat că ne-am obișnuit cu tot soiul de schimbări și răsturnări de situație, totuși mai avem multe de asimilat. Din nou ne vom confrunta cu multă Apă sub toate formele ei, Foc și Aer deopotrivă și cu puțin Pământ. Astfel, la capitolul aspecte materiale, concrete, palpabile, vom fi puțin susținuți din astral.

Cheia depășirii cu succes a evenimentelor în care suntem implicați este găsirea unui echilibru just între stările noastre interioare și manifestările exterioare. Discrepanța dintre ceea ce ne dorim, ce gândim, ce simțim în lumea noastră interioară și ceea ce facem, spunem sau manifestăm la exterior este mare, aducătoare de neplăceri serioase și pe termen lung. Ar fi bine să privim atent la ceea ce se petrece în jurul nostru și chiar dacă ne displace total, tot noi suntem aceia care trebuie să găsim soluții de rezolvare sau ameliorare, după caz. În permenență este bine să ne amintim faptul că noi suntem scenariștii, regizorii, actorii filmului acestei vieții și numai de noi depinde totul. 

Evenimente astrale importante se petrec pe Semne de Foc – aspectul de Lună plină, pe Semne de Aer – intrarea în mișcare directă a planetei Mercur în Gemeni și aspectul de Lună nouă tot în Gemeni, iar pe Semnele de Apă – Neptun și Chiron vor intra în mișcare aparent retrogradă pe la mijlocul lunii. Un alt eveniment important este și producerea Solstițiului de vară.

În seara zilei de 02 Iunie se va construi aspectul de Lună plină în Semnul Săgetătorului la gradul 12. Intervalul în care se formează acest aspect aduce multă exuberanță, entuziasm, emoții, dar și agresivitate, decizii luate rapid și superficial. Capitolul financiar este vulnerabil, fiind bine să fim prudenți, să evităm hazardul când vine vorba de a ne implica financiar. Sunt posibile multe răsturnări de situație vizavi de banii și bunurile pe care le folosim și administrăm împreună cu alții. 

Minunat este că Mercur, planeta mentalului și comunicării, aflată în Semnul ei favorit Gemenii, își va relua mersul direct pe 11 iunie. Astfel ne vom simți mult mai bine, ne vom înțelege noi cu noi, dar și cu ceilalți. Vom deveni deschiși către o comunicare eficientă, spre o analiză corectă a situațiilor și relațiilor în care suntem implicați. Însă până pe 11 iunie este bine să evităm discuțiile ample, luarea deciziilor care ne implică pe termen lung și semnarea documentelor oficiale.

Planeta Saturn se află în mișcare aparent retrogradă în Semnul Săgetătorului până în preajma datei de 14 iunie, după care va reintra în Semnul Scorpionului până la jumătatea lunii septembrie. Începe o perioadă în care nativii Scorpion, cei care au marcaje importante în acest Semn zodiacal vor relua, la un alt nivel, stările de spirit, discuțiile, evenimentele trăite în intervalul septembrie 2012 – decembrie 2014. Este vorba despre a concluziona, a face observațiile, corecțiile necesare, a trasa o tușă finală pentru tot ce au trăit în acest interval. Recomandabil este ca fiecare dintre noi, pe segmentul natal de viață și activitate aflat pe Semnul Scorpionului, să reevaluăm situția, planurile pe care le avem, pentru că în acest fel creionăm direcții pentru cel puțin șapte, paisprezece, douăzeci și opt de ani de acum încolo. Putem resimți în intervalul 14 iunie – septembrie tot soiul de resentimente, frustrări, păreri de rău, chiar ne poate părea dificil să depășim neplăcerile din segmentul Scorpionului din harta noastră natală, dar trebui să avem încredere atât în noi, cât și în divinitate, că totul se petrece spre binele nostru suprem. 

Pe 16 iunie se va forma aspectul de Lună nouă în Semnul Gemenilor, moment ce ne va crea posibilități noi de câștig de la și prin alții. Din nou se va remarca aspectul financiar și anume ceea ce cheltuim în comun cu alții, dar și relaționarea cu instituțiile financiare. S-ar putea să găsim soluții deosebite, inedite la problemele financiare cu care ne confruntăm. Gândirea rațională va fi accentuată, însă pragmatismul, ancorarea în realitatea cotidiană lasă mult de dorit. 

Un alt eveniment astral important este intrarea Soarelui în Semnul Racului, moment numit Solstițiu de vară, pe 21 iunie la ora 19,38 ora Bucureștiului. Harta astrală a acestui moment ne vorbește tot despre aspecte financiare comune cu alții, despre legături cu străinătatea, despre modificarea acestor legături, însă cumva și despre o imagine publică distorsionată, atât în plan personal, cât și la nivel profesional. Ar fi bine să ne oprim din iureșul cotidian în această zi, să ne gândim serios, pe îndelete, la situația în care ne aflăm, să ne propunem planuri pe termen lung, dar să ținem cont de ceea ce ne place cu adevărat și mai ales să avem în vedere ceea ce putem realiza cu adevărat prin propriile noastre puteri.

Din 6 iunie, planeta Venus va intra în Semnul Leului, alăturându-se planetei Jupiter, dar și Iunonei, asteroidul care răspunde de legăturile noastre oficiale. Aflarea celor doi benefici, Venus și Jupiter, în același Semn zodical și Iunona (se vor reîntâlni în acest Semn abia peste doisprezece ani) aduce multe oportunități nativilor Leu, celor cu marcaje importante astrale natale, dar și fiecăruia dintre noi pe segmentul de viață guvernat de Semnul Leului. Astfel sunt posibile relații noi, parteneriate, colaborări avantajoase, căsătorii de bun augur. Totul este să judecăm atent în ce și cum ne implicăm și să ne asumăm toate responsabilitățile care vor decurge de aici.

Cugetarea lunii Iunie: „Nu mă interesează trecutul, nu mă interesează nici viitorul. Prezentul este veșnic viu și mereu nou.” – Lal Dad, versuri    

Citeste si horoscopul lunar- IUNIE 

Astrolog Anca Gordin Stoica
Astro Shop

Cele mai noi articole