Atmosfera astrală IANUARIE 2020: Surprize, surprize!

Autor: Anca Stoica - marti, 31 decembrie 2019, 56003 vizualizari

Prima lună a anului 2020, prima lună din deceniul ʼ20 al secolului 21 aduce surprize de tot felul. Unele ne vor încânta, altele ne vor dezgusta, iar altelele chiar vor fi la superlativ.

Energia evenimentelor astronomice de pe Cerul planetei noastre ne va pune la treabă, atât în plan personal, cât și în plan socio-profesional. Schimbarea poziției planetelor rapide va declanșa în viața noastră evenimente rapide, în care vor trebui luate decizii la fel de rapid și va trebui acționat în viteză.  

Se petrec șapte astfel de evenimente astronomice cu impact major, rapid, urgent în cotidianul nostru. Iată despre ce este vorba.

Planeta Marte, cea răspunzătoare de felul în care acționăm în Planul fizic, va intra în Semnul zodiacal al Săgetătorului în ziua de 3 Ianuarie. Se va simți bine aici, deoarece focul Săgetătorului va alimenta acțiunile în forță, curajul de acțiunea (uneori în mod nesăbuit și la întâmplare), entuziasmul demarării unor acțiuni noi, dar și excesul de forță.

În acest sens, de reținut că zilele 7, 8, 20 și 21 Ianuarie pot fi periculoase, bine fiind să fim atenți la foc, fiind vorba atât de focul interior, atâ și de sursele de foc exterioare. Sunt posibile avarii considerabile.

În seara zilei de 10 Ianuarie se formează prima eclipsă din acest an, în Semnul Racului, respectiv o eclipsă de Lună prin penumbră plus aspectul de Lună plină. Este un moment care va evidenția relațiile sentimentale, relațiile cu copiii, relațiile dintre generații.

Se închide o etapă în acest sens, astfel că tot ce ține de iubire și implicațiile ei va căpăta alte conotații pentru fiecare dintre noi. Sănătatea și munca vor fi alte subiecte evidențiate de această eclipsă, aastfel că de acum încolo abordarea acestor domenii se va face probabil pe baza altui sistem de legi, de valori morale, spirituale, emoționale.

Se recomandă prudență în intervalul 9 – 11 Ianuarie, deoarece energia acestor zile duce la emotivitate, subiectivism, agresivitate accentuată, instabilitate, dependență de alții și secretomanie. Se prefigurează în umbră, schimbări sociale la scară mare.

Venus, planeta iubirii, a armoniei, a frumosului, a relațiilor sentimentale, dar și a relațiilor cu ceilalți în general, va intra în Semnul Peștilor, situație benefică acestei planete. Venus se simte foarte bine în apele liniștite, adânci, fermecătoare ale Peștilor, însă fiind acolo Neptun și Luna neagră, lucrurile pot scăpa de sub control, fie că este vorba despre situații amoroase, relații parteneriale, fie că este vorba despre sănătate sau muncă spre exemplu. Este nevoie de prudență, deoarece există riscul autoamăgirii, frivolităților, iluziilor, aflarea unor informații secrete despre parteneri, informații nu prea plăcute.

Luna neagră va sta în Pești până pe 27 Ianuarie, astfel că pe ultima sută de metri poate răsturna multe situații și relații care până acum s-au desfășurat, aparent, într-o notă amiabilă, plăcută și păreau sigure.

Este bine să fim foarte prudenți pe segmentul de viață și activitate reprezentat de Pești în harta fiecăruia dintre noi, deoarece nu este ceea ce pare. Totuși, până pe 27 ale lunii, Luna neagră va scoate la iveală toate hibele acelui segment, obligându-ne cumva să vedem realitatea, atât cât se poate, și să reacționăm în consecință, tot atât cât se poate. Zilele de 13, 14, 15, 27, 28 și 29 sunt foarte delicate în acest sens.

Uranus, aflat în mișcare aparentă retrogradă Semnul domolului Taur, pe 10 Ianuarie își va relua mersul direct, situația excepțională, deoarece va imprima o altă viteză de acțiune și reacțiune pe segmentul reprezentat de Taur în harta natală a fiecăruia dintre noi. Nativii Taur și cei cu marcaje astrale importante pe acest Semn se vor simți mult mai bine, și din punct de vedere psihic, fizic și din punct de vedere socio-profesional.

Mercur, planeta gândirii și a comunicării, va intra în Semnul Vărsătorului în seara zilei de 16 Ianuarie, Semn în care se simte bine. Primul ciclu de retrogradare al lui Mercur din anul 2020 va fi pe Semnele Vărăstor-Pești, astfel că pe 16 începe prima etapă a acestui ciclu. De aceea este bine să fim prudenți în gânduri, vorbe și fapte. Asta deoarece vom reveni asupra celor petrecute și discutate în această primă etapă, iar răsturnările de situații pot fi de proporții.

Soarele se află în Semnul Capricornului până în după-amiaza zilei de 20 Ianuarie, când se mută în Vărăstor. Astfel, Semnul zodiacal al Capricornului se mai ușurează puțin, iar Soarele în tranzit pe Semnul Vărăstorului ne ajută să fim ceva mai deschiși, mai optimiști, mai orientați spre lumină, spre ceilalți, spre lume în general.

Momentul de Lună noua se formează în această lună, pe 24 Ianuarie în Semnul Vărăstorului. Din nou vor fi aduse în discuție relațiile sentimentale, relațiile cu copiii, conflictele dintre generații, legile și viitorul tinerilor, dar și al vârstnicilor. Perioada 24 – 26 Ianuarie are o  mare încărcătură energetică, așa încât este bine să ne ținem firea, să fim toleranți și îngăduitori cu ceilalți.

Concluzionând, prima lună a anului 2020, prima lună a deceniului al doilea din secolul 21 are o atmosferă astrală dinamică, provocatoare, ce ne va obliga, într-un fel mai mult sau mai puțin plăcut, să înțelegem că schimbarea este singura constantă în Universul în care trăim și trebuie să experimentăm această viață.

Cugetarea lunii IANUARIE:

O voință care nu decide nimic, nu este o voință reală: cel lipsit de caracter nu ajunge niciodată până la soluții.” – G. W. F. Hegel  

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole