Atmosfera astrală IANUARIE 2019. In sezonul eclipselor, schimbări semnificative!

Autor: Anca Stoica - duminica, 30 decembrie 2018, 22938 vizualizari

Prima lună a anului ne predispune la multă acțiune, activitate mentală intensă, grabă, agresivitate, dorință și putință de a ne ocupa de cât mai multe treburi deodată. Și mai mult, vom fi orientați către ceilalți să ne amestecăm în treburile lor, decât să ne vedem de ale noastre.

Toate Elementele sunt activate de-a lungul acestei luni, în proporții variabile. Totuși predomină Focul, Pământul, iar după 20 ale lunii se activează ceva mai mult Aerul.

Se petrec multe schimbări astronomice, cu impact vizibil asupra pământenilor, astfel că vom simți foarte clar influxurile astrale pe segmenele de viață din harta natală, segmente aferente acestor schimbări.

Planetele personale și rapide - Mercur, Venus, Marte – schimbă Semnele zodiacale, anunțând începuturi diverse. În plus avem la momentele de Lună nouă și de Lună plină două eclipse, una parțială și una totală. Amalgamul prezente pe tot parcursul lunii ne va bulversa destul de mult, astfel că este bine să menținem un ritm constant, conștient și mai ales focalizat pe ceea ce ne este de folos la nivel personal.

Așadar la nivel personal avem nevoie de a ne reechilibra, de a renunța la ceea ce nu ne mai este de folos, de a ne reorganiza viața în general. Abia apoi putem relaționa corect, coerent și adecvat, atât cu oamenii din preajmă, cât și cu mediul natural în care trăim și trebuie să ne desfășurăm experiențele acestei vieți.

Pe lângă impactul asupra oamenilor, schimbările de locație pe care le vor realiza planetele amintite vor avea un impact deosebit și asupra mediului înconjurător, respectiv asupra Terrei la nivelul climei și al solului.

Astfel, paleta de evenimente climatice și geofizice va fi diversă, în parametrii deja cunoscuți: fluctuații ale temperaturii, foc scăpat de sub control sub forma incendiilor, erupții vulcanice sau reconfigurări ale scoarței terestre, apa care este posibil să urmeze un tipar haotic și de neînțeles la prima vedere.

Însă, toate au un subînțeles. Anume: așa cum este mentalul nostru, deci cum gândim, cum ne raportăm la ce este în jurul nostru, cum acționăm și Natura înconjurătoare, ajutată de Univers, ne răspunde pe măsura gândurilor și faptelor noastre. Dacă am fi ceva mai atenți la cum gândim și cum acționăm, chiar am trăi într-un paradis.  

În dimineața zilei de 01 Ianuarie, Marte va intra în Semnul zodiacal mult iubit lui și anume Berbecul. Aici se manifestă plenar, aduce forță, vitalitate, dar și grabă, agresivitate, pasiune rapidă și de necontrolat. În Berbec avem, pe ultima sută de metri, planeta Uranus, care își va relua mersul direct pe 7 ale lunii.

Combinația explozivă dintre excentricul, neprevăzutul, rebelul - Uranus și arma, declanșatorul, pasiunea - Marte, poate declanșa situații cu totul și cu totul speciale. La nivel personal sunt posibile afecțiuni ale capului (infecții, lovituri, accidente vasculare crebrale – afecțiuni care vor lăsa, foarte clar, urme pe termen lung), probleme de la și prin foc în spațiul locativ, divergențe de opinii între semeni de la te miri ce, dorința, dar și putința uriașă de a acționa în forță, nu tocmai corect, util și asumat.

Perioada în care Marte va traversa Semnul Berbecului, respectiv până pe 15 Februarie readuce în prim-plan aspectele aferente segmentului de viață din harta natală a fiecărui individ uman, aspecte evidențiate de prezența lui Uranus vreme de șapte ani, respectiv din 2010 încoace.

Uranus părăsește Berbecul, vreme de 84 de ani, la începutul lunii Martie, astfel că mulți dintre noi, de-a lungul acestei vieți nu ne vom mai întâlni cu această configurație. Deci, foarte importantă este perioada pentru nativii Berbec, pentru cei cu Ascendentul în Berbec și pentru cei cu alte marcaje astrologice importante în acest Semn zodiacal. Este o perioadă unică, care vrem, nu vrem, ne va obliga la schimbare, iar fiecare va produce sau va trece prin aceasta în funcție de experiența de viață acumulată, dar și în funcție de gradul de trezire emoțională, morală, spirituală.

Mercur se află în Săgetător până pe 5 Ianuarie, după care se mută în Capricorn până pe 24 Ianuarie. Din această poziție ne va orienta foarte mult spre social, spre dezvoltarea unei cariere profesionale, dar pe baza unei mentalități conservatoare, tradiționalistă, nu tocmai potrivită perioadei în care ne aflăm.

Este bine să analizăm ceea ce s-a petrecut până acum, atât la nivel personal, cât și la nivel socio-profesional și să învățăm din greșelile trecutului. Înțelegând ce s-a întâmplat undeva, cândva, acceptând faptul că situația în care ne aflăm a fost creată în exclusivitate de noi și mobilizându-ne pentru a face corecțiile necesare – am face un salt evolutiv important și cu efecte pe termen lung.

În semnul Vărsătorului, Mercur se va afla din 24 ale lunii, impulsionând-ne să ne orientăm spre progres, spre viitor, spre analiza domeniilor așa-zis de graniță. Este o poziție în care Mercur se simt foarte bine, însă, deocamdată fiind acolo și Luna neagră sunt posibile distorsiuni mentale, ancorarea în paradigme negative sau nepotrivite epocii actuale. De aceea avem nevoie de prudență în gânduri, vorbe, decizii și fapte. Cuvintele, gândite și/sau rostite, au o foarte mare greutate, ele creează culoare de maifestare, iar mai devreme sau mai târziu atrag asupra noastră ceea ce exprimă.

Momentul de Lună Nouă se produce în dimineața zilei de 6 Ianuarie împreună cu o eclipsă parțială de Soare în Semnul Capricornului. Este un moment foarte puternic, care ne activează componenta mentală și de aici relaționarea cu ceilalți. Ascendentul momentului este în Scorpion, evidențiind secretele, informațiile parțiale, favorizând comploturile, jocurile de culise, subterfugiile, dar și provocările și minciunile bine ticluite, îmbrăcate în vorbe meșteșugite, atent alese.

Fiind și o eclipsă la mijloc există detalii ascunse, fie că este vorba de situațiile la nivel personal, cât și la nivel socio-profesional în general. Însă se vor declanșa situații, etape în planul muncii cât și în planul sănătății. Dialog al surzilor, informații care nu au acoperire reală, deși aparent ele vor fi prezentate sub o formă favorabilă. Întâlniri și dialoguri la nivel înalt, probabil ieșiri la rampă a unor oameni de vază care vor face declarații șocante. Prudență, răbdare și mai ales să verificăm tot ce aflăm. Mare diferență între ce trebuie să facem și ceea ce vom reuși concret să facem.

Planeta Venus se află în Scorpion până pe 7, după care se mută în Săgetător, alăturându-se lui Jupiter. De aici vom primi influențe binevoitoare și predispoziții spre aventuri, călătorii, distracții exagerate, dorință de apropiere de cele sfinte, dorință de a studia, de a învăța. Este bine să folosim măsura, prudența și selecția tuturor acțiunilor pe care dorim să le întreprindem. De asemenea se vor evidenția relațiile cu străinătatea, acestea reconfigurându-se din temelii.

Soarele va intra în Semnul Vărsătorului pe 20 ale lunii, oferindu-ne tendințe prietenești, dorința de a ne alătura grupurilor, de a privi cu optimism spre viitor. Dar, cum din 24 Ianuarie se alătură și Mercur acestui tandem, vom fi predispuși și la multă confuzie și orientare spre tendințe negative.

În ziua de 21 Ianuarie se formează aspectul de Lună plină în Semnul Leului, plus o eclipsă totală de Lună. Moment foarte important, deoarece va depinde în exclusivitate de fiecare dintre noi cum gestionăm impulsurile generate de aceste aspecte. Este un moment foarte puternic. Pentru nativii Leu, Vărsător, cei cu aspecte astrale importante în harta natală pe aceste Semne zodiacale și secundar pentru nativii Taur, Scorpion se finalizează o etapă de viață și se deschide o alta.

Există încă detalii personale care nu vor fi înțelese pe deplin la acest moment sau pe parcursul lunii Ianuarie, dar undeva, cândva mai târziu, în funcție de harta natală, se vor lămuri toate. La nivel social se va evidenția capitolul financiar, posibile fiind noi reglementări, noi legi și ordonanțe care vor schimba în chip nebănuit relația muncă-plată aferentă. Însă efectele, rezultatele celor decise sau făcute acum se vor vedea în timp.

Concluzionând, energia lunii Ianuarie este foarte dinamică, ne predispune la multă forfotă interioară, reconfigurări personale și sociale de anvergură. Abordând totul într-o notă pozitivă, constructivă și acceptând faptul că totul depinde de noi vom reuși să facem salturile evolutive indicate de schimbările planetare.

Cugetarea lunii IANUARIE:

„Atât ignorantul, cât și cel iluminat trebuie să-și trăiască viața, însă unul o exprimentează sub forma obiectelor care satisfac simțurile grosiere, în timp ce, celălalt o vede ca pe un joc divin.” –  S. Muktananda

Astrolog Anca StoicaCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole