Atmosfera astrală IANUARIE 2016: Începuturi pe toate planurile

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 01 ianuarie 2016, 2112 vizualizari
Atmosfera astrală IANUARIE 2016: Începuturi pe toate planurile

Începutul anului calendaristic 2016 ne aduce speranțe mari, indiferent în ce situație ne aflăm. Ideea că anul anterior a fost sub așteptări sau, mai pe românește, a fost unul prost – alături de alte epitete negative – se repetă obsesiv, an de an, ca și cum am fi racordați la un patefon vechi, iar discul acestuia ar conține numai o singură melodie cu titlul aferent.

Este momentul să depășim acest program negativ, să dizolvăm tiparele vechi, total nepotrivite perioadei actuale pe care o traversăm și să ne ridicăm din mlaștina în care ne-am scufundat, mai mult sau mai puțin conștient.

Provocările astrale sunt incitante și vom fi antrenați în tot soiul de situații care mai de care mai interesante, dar cu note bulversante, agresive pe alocuri. Foarte activ este Elementul Pământ, urmează Aerul, iar Focul și Apa în proporții egale.

Planeta Jupiter, aflată în Semnul Fecioarei, își începe mișcarea aparent retrogradă în preajma datei de 8 Ianuarie. Astfel se conturează o perioadă de patru luni de acum încolo, în care vom relua discuțiile și acțiunile pe teme medicale și profesionale. Este nevoie de schimbări radicale în aceste domenii și – vrem, nu vrem – ele vor trebui făcute și se vor face. Unele concepții și moduri în care se aplică principiile medicale, cele ale muncii și activității profesionale, trebuie eliminate complet, întrucât sunt depășite și deja ne fac mult rău cu bună știință. Apoi felul în care muncim trebuie revizuit, în sensul că este bine să ne desfășurăm atribuțiile profesionale cu responsabilitate și plăcere. Sunt posibile multe răsturnări de situație privitoare la locurile de muncă: restrângeri de activitate, modificarea condițiilor de muncă, a salarizării la modul general, realizarea unei activități în care este implicat voluntariatul. 

Nodul Nord Lunar își continuă încet, dar sigur mișcarea alături de Jupiter în Semnul Fecioarei, indicându-ne discret sensurile în care trebuie să schimbăm câte ceva în viața noastră. Este bine să ne ascultăm vocea interioară, acel fler care ne spune de fiecare dată când și cum este cel mai bine pentru noi și semenii noștri să acționăm. 

Capricornul este activat de Pluto, de Mercur din 9 Ianuarie aproximativ, de aspectul de Lună nouă pe 10 Ianuarie; Soarele se află aici până în preajma datei de 21 Ianuarie, iar din 24 Ianuarie se instalează și Venus în acest Semn. 

Mercur revine în Capricorn, în mișcare aparent retrogradă, aproximativ pe 9 Ianaurie, iar pe 25 Ianaurie își va relua mersul direct. În acest interval suntem predispuși la reluarea unor discuții și acțuni întreprinse cel puțin din 10 Decembrie 2015 încoace. Probabil că va fi nevoie să revenim asupra unor decizii, să lămurim unele aspecte, mai ales din sfera socio-profesională, care fie au rămas neînțelese, nerezolvate, fie necesită îmbunătățiri sau adăugiri. Se recomandă prudență, discernământ, evitarea discuțiilor ample și angrenarea în proiecte noi. Este vorba despre o perioadă de reorientări și răsturnări de situație pe toate planurile.

Aspectul de Lună nouă din 10 Ianuarie în Capricorn aduce grabă, agresivitate în vorbe și acțiuni, capacitate mare de ancorare în momentul acum și aici, dorință uriașă de a schimba multe, vizate fiind relațiile cu anturajul apropiat, mentalitatea, comunicarea, dar și sistemele sociale care se ocupă cu educația, mass-media, trasportul mărfurilor și al persoanelor. Este un moment tensionat, care necesită atenție, calm, analiza detaliată a tot ceea ce dorim să reformăm sau să modificăm în totalitate.

Elementul Aer își va face simțită prezența prin activarea Semnelor zodiacale Balanță și Vărsător. Luna neagră se află în continuare în Balanță, deci sapă la temelia relațiilor noastre personale și parteneriale, dar din 4 Ianuarie rămâne singură în acest Semn, deoarece Marte va părăsi Balanța și se mută, cu surle și trâmbițe, în Semnul lui drag și anume Scorpionul. Vărsătorul îl găzduiește pe Mercur între 1 Ianuarie și aproximativ 9 Ianaurie, dar în preajma datei de 6 Ianaurie va intra în mișcare aperent retrogradă, părăsind pe 9 Ianuarie acest Semn. Soarele intră în Vărsător pe 21 Ianuarie aproximativ. Posibil să ne confruntăm cu un fel de aer toxic, o atmosferă încărcată și la propriu și la figurat. Cum Aerul este răspunzător de mentalitatea și comunicarea noastră, acestea vor fi deformate, subiective și dialogul surzilor va interveni frecvent.

Focul pare că slăbește, dar să nu ne luăm niciodată după aparențe. Toate cele trei Semne zodiacala de Foc sunt activate astfel: Berbecul prin prezența lui Uranus, Săgetătorul îi găzduiește pe Saturn și pe Venus până pe 24 Ianuarie aproximativ, iar în Semnul Leului se va construi aspectul de Lună plină pe 24 Ianuarie. Uranus în Berbec deja ne-a obșnuit cu accesele de personaliate, egocentrism și egoism, dar și cu progrese remarcabile vizavi de toate acestea la unii semeni de-ai noștri. Saturn în Săgetător ne va impulsiona în continure să ne remodelăm concepțiile, relația cu Divinitatea, cu sufletul nostru, iar Venus în perioada 1 – 24 Ianuarie va înlesni și îndulci puțin aceste chestiuni. 

Însă, aspectul de Lună plină în Leu predispune iarăși la acțiuni grăbite, agresivitate, fixitate în idei, relații și situații depășite, finaluri de etape profesionale și financiare, dar și uriașe deschideri pentru dezvoltare personală la toate nivelurile ființei noastre. Important de reținut este faptul că acest moment de Lună plină apare într-un context social în care noi, românii, sărbătorim una din zilele naționale și anume unirea Principatelor Române de la 1859. Cu siguranță, perioada anunță schimbări radicale, detașare de un trecut care, pe de o parte, a fost înțeles greșit, iar pe de altă parte ne împiedică să progresăm cu adevărat.

Elementul Apă se simte prin prezența în Pești a lui Neptun și a lui Chiron, iar în Scorpion vine Marte, atrăgând după sine un mod de a acționa ascuns, insidios, chiar periculos pe alocuri. Nativii Scorpioni și cei care au marcaje astrale native importante în acest Semn zodiacal sunt predispuși la a respinge tot ce vine din partea celorlalți, la a găsi nod în papură la orice, aspecte paguboase, mai ales pentru ei.

Concluzionând, debutul anului calendaristic aduce forță, dorință, voință, dar și putință de a ne reorienta în viață și de a face, de cum încolo, altfel lucrurile. Răbdarea, toleranța, calmul, gândirea profundă, ghidarea după valori morale și spirituale autentice, a ne lăsa în voia lui Dumnezeu sunt ingredientele de care ne putem folosi cu încredere, pentru a depăși excelent toată perioada lunii Ianuarie.

Cugetarea lunii IANUARIE: „Fiecare trebuie să fie important în îndeletnicirea sa.” – Baltasar Gracian y Morales

astrolog Anca Gordin StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole