Atmosfera astrală FEBRUARIE 2017: Un Montagne Russe spectaculos!

Autor: Anca Stoica - luni, 30 ianuarie 2017, 37787 vizualizari
montagne-astro

O lună deosebită, bulversantă, în care surprizele se vor ține lanț! Energia astrală a perioadei ne predispune la multă agitație, tensiune mentală, răsturnări de situație pe toate planurile vieții, aflarea unor informații aparent inofensive, dar care sunt un preambul la ceva ce va urma în următoarele luni ale anului.

Este bine să ne înarmăm cu răbdare, calm, toleranță, să evităm graba, luarea deciziilor sub primul impuls sau în condiții de stres, să-i ascultăm pe ceilalți în mod activ și nu în ultimul rând să ne ascultăm și pe noi înșine.

Este vremea marilor schimbări, iar uneori acestea se fac în mod zgomotos. Răsunetul evenimentelor și discuțiilor de pe parcursul acestei luni ne va urmări multă vreme de acum încolo, depinzând numai de noi să gestionăm lucrurile corect, eficient și spre binele suprem al tuturor.

Energiile lunii Februarie sunt un amestec fascinant de Foc și Apă în cantități mari, Aer și Pământ în proporții ceva mai mici, însă de luat în seamă. Astfel, tot ce ne înconjoară, respectiv toate structurile fizice se pot modifica datorită influențelor astrale destul de puternice și dificil de gestionat în anumite perioade.

Cinci Semne zodiacale dau tonul iureșului astral, pe care-l vom simți din plin sub diverse forme, oriunde ne-am afla, indiferent de activitatea pe care o desfășurăm, indiferent de vârstă, indiferent de sex, indiferent de bagajul educațional acumulat. Acestea sunt Berbecul, Balanța, Săgetătorul, Vărsătorul, Peștii. Însă prin rezonață se activeză toate Semnele zodiacale, așa încât fiecare individ va avea de lucrat la drumul său.

Nativii Berbec, cei cu Ascendentul în Berbec și cei cu marcaje astrale native în Berbec vor fi de departe recunoscuți prin manifestările lor în peisajul cotidian. Adevărate spectacole de artificii, de la distanță va fi minunat să-i observăm, să le admirăm curajul, ignoranța sau inconștiența cu care se vor avânta în diverse acțiuni sau polemici ce par să nu se mai sfârșească. Uranus, Marte și Venus din 3 Februarie se află în Berbec pe toată durata lunii, iar de vizavi le ține isonul Jupiter aflat în Balanță, care din 6 Februarie începe mișcarea aprent retrogradă. Multă agresivitate, individualism exagerat, dezbateri explozive eu versus tu, eu versus noi. Prudență, autocontrol, discernământ și să nu luăm totul personal!

Săgetătorul îl găzduiește în continuare pe Saturn, iar din 14 Februarie i se alătură Luna neagră multă vreme de acum încolo. Începe o perioadă foarte delicată pentru nativii Săgetător, pentru cei cu Ascendent în Săgetător și pentru cei cu marcaje astrale importante în Săgetător. Copiii și persoanele de până în 30 de ani devin foarte vulnerabili și cu toții am văzut multe evenimente în ultimii doi ani în care au fost implicați mulți copii și tineri. Cumva unul dintre rolurile acestor evenimente, mai mult sau mai puțin plăcute, constă în a atrage atenția vârstnicilor vizavi de educația oferită descendenților, de valorile morale și spirituale insuflate generațiilor următoare. Există și aspecte bune, rezultate minunate, dar există și altele care lasă de dorit. Se poate remarca celebrul conflict între generații, însă va putea fi ameliorat prin înțelegere, toleranță, deschidere sufletească și nu în ultimul rând prin iubire necondiționată. Fiecare odraslă merită atenție, afecțiune, respect, iubire, posibilități de a experimenta viața pe Terra acum și aici, după cum a orânduit Dumnezeu.

Axa zodiacală Vărsător-Leu își face simțită prezența prin următoarele aspecte: Soarele se află în Vărsător până pe 18 Februarie, iar între 7 și 26 Februarie îi va ține companie Mercur. Pe 11 Februarie se vor forma în Semnul Leului aspectele de Lună plină și prima eclipsă din acest an, fiind vorba despre o eclipsă de Lună în penumbră. Semnul Leului va mai găzdui o eclipsă în luna August, astfel că perioada cuprinsă între Februarie și August este foarte importantă pentru nativii Leu, Vărsător, Taur, Scorpion, dar și pentru cei cu marcaje astrale native în aceste Semne zodiacale. Momentul acestei eclipse marchează schimbări majore de mentalitate, schimbări ascunse, neștiute, dificil de înțeles, dar foarte clar simțite de fiecare dintre noi.

Semnul Peștilor se remarcă prin prezența lui Neptun, a lui Chiron, a Soarelui din 18 Februarie, prin formarea aspectelor de Lună nouă și a celei de a doua eclipse din acest an, o eclipsă inelară de Soare, pe 26 Februarie și tot pe 26 Februarie, Mercur va intra în Pești, unde se simte destul de incomod. Multe iluzii, confuzie, perceperea distorsionată a realității înconjurătoare, tendințe de evadare din cotidian. Momentul eclipsei de Soare revelează aspecte secrete privitoare la segmentul financiar, însă vom putea înțelege și unele scopuri din spatele scenei cotidiene.

Este o perioadă foarte tumultoasă, care ne scoate din zona de confort, ne va îndemna să ne gândim serios la situațiile și la relațiile în care suntem implicați și nu în ultimul rând la sistemul valorilor morale și spirituale pe care-l urmăm. Cu siguranță ne vom remodela mentalitatea, atitudinea față de tot ce ne înconjoară și nu vom mai păstra alături de noi decât acele relații bazate pe respect reciproc și afecțiune sinceră.

Intervale și zile în care energia astrală este deosebită, profund răscolitoare, în care suntem tentați să reacționăm exagerat sau să facem gesturi reprobabile sunt: 1, 2, 5, 6, 9 – 15, 19, 20, 24 – 28 Februarie. Chiar ar trebui să ne autocontrolăm, să avem răbdare atât cu noi înșine, cât și cu alții, să ne detașăm de nimicuri, să ne implicăm numai în treburi serioase și utile. De evitat locurile aglomerate, aventurile frivole, dialogurile contradictorii! A schimba Lumea înseamnă a ne schimba mai întâi pe noi înșine, iar asta se face în liniște, în singurătate și numai cu ajutorul Divinității.

Cugetarea lunii FEBRUARIE: „Speranța e bună, dar cea mai fermă apărare e aceea care depinde de tine și de curajul tău.” – N. Machiavelli  

astrolog Anca Gordin Stoica

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole