Atmosfera astrală FEBRUARIE 2016: Schimbări structurale importante

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 29 ianuarie 2016, 1764 vizualizari
Atmosfera astrală FEBRUARIE 2016: Schimbări structurale importante

Luna Februarie aduce multe schimbări structurale, fie că este vorba despre viața noastră personală, fie despre cea profesională. Pe lângă cele obișnuite va interveni acum și schimbarea anului astrologic chinezesc, lucru care va potența mult inteligența, abilitatea mentală, dar și viclenia, oportunismul, joaca sau amuzamentul.

Planetele rapide ale Sistemului nostru solar vor schimba Semnele zodiacale, însă cele lente rămân cuminți în aparență, pe locurile lor, accentuând din umbră aspectele pe care trebuie să le reevaluăm, în funcție de segmentul de viață din harta natală a fiecăruia dintre noi.

Dintre Elemente, Pământul și Aerul sunt foarte accentuate pe tot parcursul lunii, iar Foc și Apă avem la egalitate aproximativ. Dintre Semnele de Pământ, Capricornul și Fecioara conțin planete care ne îndeamnă la seriozitate, perseverență, realizarea lucrurilor concrete și cultivarea pragmatismului. 

În Capricorn îl avem în continuare pe Pluto, care sapă adânc la temelia structurilor noastre bine cunoscute, dar aduce schimbări și în structura corpului nostru, lucru evident la nativii Capricorn și le cei cu marcaje astrale importante pe acest Semn. Alături de Pluto îl avem pe Mercur până în preajma datei de 14 Februarie și pe Venus până pe 17 Februarie. 

Vărsătorul este Semnul de Aer ocupat de planete, iar Balanța găzduiește doar Luna neagră. Soarele se află în Vărsător până în preajma datei de 19 Februarie, din 14 Februarie aproximativ i se alătură Mercur și din 17 Februarie se instalează și Venus în acest Semn zodiacal. Dorința de a petrece mai mult timp în grup va fi accentuată, posibil chiar să fim tentați să aderăm la diverse asociații, organizații cu scopuri diverse – ceea ce este minunat, doar că trebuie să ne alegem cu grijă grupul căruia îi oferim încredere și forță.

Pe 8 Februarie are loc momentul de Lună nouă în Vărsător, moment care schimbă anul astrologic chinezesc, respectiv intrăm în anul Maimuței de Foc. Este o perioadă marcată de dorința de a acționa, dar cu violență, grabă, fără a chibzui pe îndelete. S-ar putea ca tot anul Maimuței de Foc să fim dependenți de ceea ce fac și spun ceilalți, să ne raportăm greșit la alții sau să îi arătăm tot timpul pe alții cu degetul, aducându-le critici mai mult sau mai puțin fondate. Relațiile parteneriale vor cunoaște noi trenduri, de la separări și divorțuri până la asocieri, căsătorii marcate de surprize și răsturnări de situație neobișnuite, bizare, spectaculoase.

Mercur și Venus în Semnul Vărsătorului vor aduce poftă de comunicare, de relaționare cu multă lume, dar în mod special cu persoane nonconformiste, dorință de socializare în grupuri mari, libertinaj. Vom face ușor trecerea de la individual la colectiv, de la eu la alții și la „hai să acționăm împreună“, indiferent de scopul acțiunii. 

Dar să ne amintim că Luna neagră se află în Balanță și nu ne lasă să legăm prietenii cu oricine și oricum. De fapt ne lasă până la un punct, ba ne trimite tot soiul de ispite prin oameni care par la prima vedere minunați, dar care se vor dovedi total neindicați și nepotriviți firii noastre. Astfel că trebuie să fim vigilenți și să nu cedăm impulsului de moment de a ne însoți cu oricine, doar așa de dragul Epocii Vărsătorului în care vom păși peste foarte multe secole de acum încolo.

În Semnul Fecioarei avem în cotinuare pe Jupiter aflat în mișcare aparent retrogradă, Nodul Nord al Lunii și momentul de Lună plină din 22 Februarie. Belșugul nu prea are loc în viața noastră deocamdată, astfel că bine ar fi să fim cumpătați la consumuri, atenți cu sănătatea noastră, dar atenți și la felul în care ne desfășurăm activitatea la locul de muncă. 

Este posibil să înceapă multe restructurări profesionale, reorganizări ale firmelor și instituțiilor de orice fel. Domeniul sănătății va ieși în continuare în evidență, probabil cu noi descoperiri alarmante, de genul unor noi afecțiuni, noi tendințe de degradare a sănătății umane sau constatări ale unor studii îndelungate care sugerează clar că direcțiile de îngrijire, ameliorare, vindecare folosite actualmente nu mai dau roade, fiind nevoie să abordăm rapid altele.

Aspectul de Lună plină din 22 Februarie, format în Semnul Fecioarei, va aduce finaluri neașteptate în planul muncii și al sănătății. Oboseala psihică își va spune cuvântul, pentru că până la acest moment sunt posibile multe dezbateri, răsturnări de situație, decizii luate în grabă și în conjuncturi delicate pe teme medicale și profesionale. Este bine să fim prudenți, cumpătați în toate și să nu luăm de bun chiar totul. Există multe amănunte ascunse care încet, dar sigur vor ieși la iveală și vor trebui luate măsuri.

Uranus își continuă plimbarea prin Berbec, reușind pe tot parcursul lunii Februarie să scoată la iveală ego-ul din noi și să-l facă cunoscut și altora. Lucru uneori amuzant, dar păgubos în esență. 

Saturn îi suprasolicită în continuare pe nativii Săgetători, pe cei cu Ascendentul în acest Semn, dar și pe ceilalți pe segmentul din harta natală marcat de Săgetător. Nu-i ușor, dar e util. Nu-i frumos, dar e sănătos pentru evoluția Sufletului nostru acum și aici.

Dintre Semnele de Apă, în Pești avem în continuare Neptun, Chiron și din 19 Februarie le va ține companie și Soarele, iar în Scorpion, Marte se plimbă nestingherit, pregătindu-și acțiunile de anvergură pe care le are planificate în următoarele luni. Este bine să fim prudenți dacă avem în preajma noastră nativi Scorpion sau cu Ascendent în Scorpion pentru că, atât cât va sta Marte în acest Semn zodiacal, nativii săi se transformă și acționează ei înșiși ca adevărate unelte sau arme, dar vor dori, uneori fără să-și dea seama, să-i transforme și pe alții, metaforic vorbind.

Concluzionând, Februarie aduce schimbări vizibile în viața noastră, răsturnări spectaculoase, idei novatoare, posibil chiar soluții bune la situațiile cu care ne confruntăm, dar trebuie să acționăm atent, cumpătat, cu discernământ, în concordanță cu ritmurile naturale și cu necesitățile epocii în care trăim.

Cugetarea lunii FEBRUARIE: „Nu atât mintea, cât inima îl ajută pe om să se apropie de oameni și să le fie plăcut.” – Jean de La Bruyére

astrolog Anca Gordin StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole