Atmosfera astrală DECEMBRIE 2020: Zorii unei noi Lumi

Autor: Anca Stoica - luni, 30 noiembrie 2020, 83616 vizualizari

Această lună este una deosebită din perspectiva astrală, deoarece anunță începutul unei perioade îndelungate, de douăzeci de ani, perioadă în care Lumea noastră se va schimba foarte mult.

Dinamica astrală ne predispune la schimbarea mentalității, fiind șanse de a ne muta pe o altă frecvență de gândire și relaționare cu tot ce ne înconjoară. Se disting șapte evenimente astrale cu impact astrologic, evenimente ale căror influențe le vom simți clar, fie că vrem, fie că nu.

Dintre Semnele zodiacale, cele mai evidențiate de prezența planetelor în câmpul lor sunt Taurul, Săgetătorul, Capricornul și Vărsătorul. Energia transmisă de aceste Semne zodiacale prin planetele care le tranzitează este total nouă pentru pământeni, puternică și profund transformatoare. Tot ce mișcă pe această planetă este atins și transformat de razele astrale, ce alcătuiesc acum, cel puțin pe durata lunii Decembrie, un carusel interesant de situații, însă puțin înțeles.

Primul eveniment astral este mutarea planetei Mercur din Semnul Scorpionului în Semnul Săgetătorului în seara zilei de 1 Decembrie. Va tranzita acest Semn până pe 21 Decembrie când se va duce în Semnul Capricornului. De la gândirea și comunicarea de tip secret, taină, tăcere chiar, bâlbâită în anumite situații vom trece la tipul extrovertit, deschis, cu zgomot, poate și din dorința acută de a vorbi cu semenii, de a ne face auziți, de a ne expune părerile sau de a ne distra. Energia Săgetătorului ne va îndemna să trasăm planuri de distracții, de aventuri, iar Soarele va potența aceste planuri destul de mult și periculos pe alocuri. În Semnul Capricornului, Mercur ne ajută să ne revenim în fire, adunându-ne mințile și orientându-ne gândirea și dialogul cu ceilalți, spre chestiuni serioase, sociale, profesionale. Așadar, vom traversa o paletă interesantă de stări, trăiri, senzații și emoții.

Pe 14 Decembrie se formează aspectul de Lună nouă plus o eclipsă totală de Soare în Semnul Săgetătorului. Este un moment ce evidențiază segmentele muncii și al sănătății. Se va vorbi mult despre un nou regim de muncă pentru toate sectoarele de activitate, poate chiar și despre noi domenii profesionale, despre educația copiilor, dar și despre educația adulților, despre terapii sau tratamente inovatoare. Relațiile la nivel mondial, relațiile interstatale vor fi accentuate, fie prin prisma schimbului de experiență, fie prin prisma sprijinului ce va trebui acordat între comunități sau între țări. Însă, fiind și o eclipsă la mijloc, există amănunte ascunse, foarte importante, pe care nu le putem desluși acum. Pe românește: nu este ceea ce pare.

Venus, planeta armoniei, echilibrului și a iubirii se află în Scorpion până pe 15 Decembrie, după care se mută în exuberantul Semn Săgetător. Câtă vreme se află în Scorpion ne predispune la gelozii, izolare, secrete, a face pe detectivii în relațiile sentimentale, a născoci adulter când și cum te aștepți mai puțin, a cere la nesfârșit dovezi de iubire. La polul opus, Venus în Săgetător, alături de Mercur și de Soare în intervalul 15 – 21 ale lunii, își va arăta o altă latură, ținându-se de șotii. Trioul alcătuit din Venus, Mercur, Soare pe Semnul Săgetătorului ne va îndemna la cântec, joc și voie bună, ignorând situațiile-problemă din jurul nostru sau regulile sociale și de sănătate necesare. Excesele de orice fel vor fi, pentru șase zile, frecvente pe toate segmentele vieții cotidiene.

Evenimentele astrale care declanșează o nouă Lume, o etapă de douăzeci de ani de acum încolo, sunt mutarea în Semnul Vărsătorului a planetelor sociale Saturn pe 17 Decembrie și Jupiter pe 19 Decembrie. Până la aceste date, cele două planete s-au aflat în Capricorn, alături de Pluto. Cele trei planete împreună în Semnul Capricornului au determinat destructurarea unor scheme socio-profesionale vechi de treizeci, respectiv douăzeci de ani, sprijinind totodată apariția unor structuri sociale și profesionale noi.

De treizeci de ani, deoarece acum treizeci de ani, Saturn tranzita Capricornul și a declanșat o perioadă socio-profesională de douăzecișiopt-treizeci de ani, care acum se încheie definitiv și nimic nu va mai fi sau nu va mai reveni din ce a fost în această perioadă.

De douăzeci de ani, deoarece Saturn și Jupiter tranzitează împreună un Semn zodiacal, o dată la douăzeci de ani, iar acum douăzeci de ani, cele două planete tranzitau Taurul. Acum douăzeci de ani, Saturn și Jupiter în Taur au demarat o perioadă de Taur metaforic vorbind, douăzeci de ani în care au fost evidențiate aspectele taurine: bani, bunuri materiale, burse de valori, averile, confortul sub toate aspectele sale, fixismul, conservatorismul. Nativii Taur și cei cu marcaje astrale importante în acest Semn zodiacal au avut perioada lor de glorie de douăzeci de ani, perioadă care acum se epuizează.

În Semnul Vărsătorului, tandemul alcătuit din aceste două planete va continua munca la construirea unei noi Lumi, însă, nu înainte de a finaliza destructurarea a ceea ce este vechi și perimat. Este clar că după ce Saturn și Jupiter își vor epuiza tranzitul prin Vărsător, Lumea noastră va arăta cu totul altfel. Urmează la mare căutare și putere nativii Vărsător și cei cu marcaje importante pe Vărsător, acești nativi devenind adevărați deschizători de drumuri noi și total necunoscute.

La amiaza zilei de 21 Decembrie, Soarele se va muta în Semnul Capricornului, determinând totodată și Solstițiu de Iarnă. Este foarte interesant aceste moment, deoarece Ascendentul se află la 0 grade și 5 minute Berbec, anunțând un începutul unui ciclu. Iarna 2021 cu siguranță va fi de neuitat, cu experiențe inedite, unice, pe care le vom înțelege abia când vom privi retrospectiv peste mulți ani. Sunt probabile evenimente sociale deosebite, zgomotoase,  astfel că societatea în ansamblul ei va face eforturi să meargă mai departe cum poate. Însă, problemele financiare și  medicale vor continua. 

Ultimul eveniment astral al lunii este momentul de Lună plină în Semnul Racului. Axa financiară este accentuată, fiind vorba despre un final de câștig de la și prin alți, luarea unor decizii ce privesc drepturile salariale, investițiile, eșalonarea datoriilor personale și sociale.

Concluzionând, se schimbă Lumea vrem, nu vrem. Bine este să mergem împreună cu valul schimbării, să fim realiști, să ne regândim planurile personale și profesionale, să ne orientăm spre relații de bună calitate, să respectăm tot ce ne înconjoară, să fim recunoscători pentru tot ce avem și pentru ce nu avem. Chiar dacă, totul pare ruină și nu vedem clar încotro ne îndreptăm, trebuie să avem încredere că Universul lucrează spre binele nostru suprem.

Cugetarea lunii DECEMBRIE: „În chestiuni de conștiință, legea majorității nu are nicun efect.” – M. K. Ganghi  

astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole