Atmosfera astrală DECEMBRIE 2019: Transformări uluitoare

Autor: Anca Stoica - joi, 28 noiembrie 2019, 41066 vizualizari

O lună foarte dinamică, importantă, interesantă și, nu în ultimul rând, amuzantă dacă privim și partea bună a lucrurilor care ni se întâmplă în viață. Din perspectiva astrală se petrec multe evenimente astronomice, care pe noi pământenii ne vor racorda la alte frecvențe de viață și activitate, fie că vrem, fie că nu.

În primul rând, unul din marile evenimente ale acestei luni este intrarea planetei Jupiter în Semnul zodiacal al Capricornului, alăturându-se lui Saturn, lui Pluto, lui Venus și Nodului Sud al Lunii. Astfel, Capricornul va fi foarte energizat și, în consecință, segmentul de viață reprezentat de Capricorn în harta fiecăruia dintre noi, va fi foarte răscolit. Se închid etape importante de viață și se deschid altele. În mod special este vorba despre aspectele sociale și profesionale, respectiv raportarea noastră la responsabilitățile ce ni se cuvin. Apoi, prin experiențele de viață ce ni se aștern în cale, vreme de un de un an de zile de acum încolo cât Jupiter se va plimba prin acest Semn zodiacal, ne vom redefini relația cu timpul și cu felul în care îl folosim pentru existența noastră terestră.

Pe 9 Decembrie, Mercur își începe periplul prin Semnul zodiacal al Săgetătorului, Semn în care se simte incomod, fiind predispus la excese, exagerări, distorsionări ale informațiilor, comunicare haotică. Minciuna și adevărurile parțiale, pe alocuri punctate cu note dramatice, vor fi la ordinea zilelor până pe 29 Decembrie, când se mută în solemnul și înțeleptul Semn al Capricornului. Se recomandă prudență vizavi de tot ce spunem și aflăm. Ar fi bine să ne însușim lecția tăcerii, a cumpătării vorbelor și să folosim cuvintele pentru a construi, a ajuta, a îmbunătăți și viața noastră, și viața celor din jurul nostru.

În dimineața zilei de 12 Decembrie se construiește aspectul de Lună plină în Semnul Gemenilor. Este o zi cu o încărcătură energetică foarte deosebită, ce va marca finalul multor situații personale și profesionale. Tot ce ține de străinătate, relații personale, sociale, socio-profesionale, va cunoaște un final, o răscolire majoră și nimic din ce a fost până acum pe acest segment nu va mai fi ca înainte. Sunt probabile aspecte referitoare la veniturile pe care le obținem din munca desfășurată la un loc de muncă, reformularea condițiilor de muncă și a legislației aferente – aspecte care vor atrage după sine schimbarea salarizării în general. Surprizele pot fi de proporții.

Venus se va plimba în Semnul Capricornului până pe 20 Decembrie, după care se mută în Semnul Vărsătorului, unde se simte bine și ne va susține relațiile de prietenie cu ceilalți. Dacă în Capricorn, Venus ne orientează spre relațiile profesionale, spre relațiile cu instituțiile socio-profesionale, spre a ne implica în sarcini profesionale și a ne căuta o poziție de forță în plan socio-profesional, în Vărsător, Venus ne aduce la unison cu ceilalți, fie că petrecem, fie că lucrăm la proiecte comune. Probabil că mai mult vom petrece, decât vom munci pe parcursul lunii Decembrie, datorită sărbătorilor de sezon.

Dis-de-dimineață pe 22 Decembrie, Soarele va intra în Semnul Capricornului, marcând și Solstițiul de Iarnă. Accentul momentului ne vorbește tot despre veniturile salariale și despre relațiile cu străinătatea la nivel oficial, profesional. Se declanșează o perioadă de refomulări în acest sens, cu multe jocuri de culise, acțiuni secrete, decizii luate de personaje necunoscute, dar importante într-o ierarhie socio-profesională. Latura afectivă, sentimentală va fi destul de umbrită sau chiar blocată, astfel că totul se va desfășura la rece, în mod pragmatic, neclar de fapt și de drept. Este bine să avem încredere că, Universul chiar lucrează la binele nostru suprem, însă să ne amintim și de proverbul acela care spune că Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă. Este nevoie să depunem și noi eforturi conștiente, în mod perseverent, să știm clar ce anume ne dorim și ce anume n este de folos, fără a-i deranja pe ceilalți câtuși de puțin.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună nouă și a unei eclipse inelare de Soare în dimineața zilei de 26 Decembrie, în Semnul zodiacal al Capricornului. Din nou este vorba despre relația cu străinătatea și veniturile obținute din mediul profesional în care activăm. Moment foarte important ce deschide culoare de viață de o mare anvergură, iar unde ne va duce acest curent astral rămâne de văzut de-a lungul anilor ce vor urma. La acest moment, în Capricorn se află cinci planete, respectiv Soare, Lună, Jupiter, Saturn, Pluto și Nodul Sud al Lunii. Revelațiile vor fi pe măsură.

Concluzionând, perioada lunii Decembrie este foarte importantă și chiar copleșitoare din perspectiva socio-profesională. Se vor finaliza situații profesionale, etape de lucru, ne vom reformula filozofia de viață. Poate fi o perioadă dificilă, deoarece nici distracția nu va mai fi cum a fost. Însă, totul se desfășoară spre binele suprem și al evoluției în general.

Cugetarea lunii DECEMBRIE: „Tot ce știm e limitat, iar ce nu știm e nelimitat.” – Apuleius  

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole