Atmosfera astrala a saptamanii 29 octombrie- 4 noiembrie. Luna Plina in Taur. Venus trece in Balanta, iar Mercur in Sagetator

Autor: Nicoleta Bertea - duminica, 28 octombrie 2012, 1141 vizualizari

Saptamana a inceput in forta in ceea ce priveste evenimentele astrale - abia ce Venus a intrat in zodia Balantei, locul atat de drag ei.

Ca atare, in primul rand, valorile pozitive (ale oamenilor, ale situatiilor) sunt evidentiate. Imbunatatirea standardelor vietii devine subiectul caruia ii este acordata cea mai mare atentie si caruia ii sunt dedicate cele mai multe dintre resursele noastre. Probabil ca si nivelul asteptarilor scade, astfel, cerintele absurde (pe care cu totii le mai avem din cand in cand) fiind eliminate. In acest semn plasata, Venus predispune la incantare, la bucurie, ne conduce catre adevarata esenta a elegantei, a rafinamentului si a frumusetii.
 
Balanta, ca zodie, este asociata cu dreptatea, echilibrul si echitatea. Orice manifestare din care bunul simt lipseste este de dorit a fi evitata. (Faptul ca Balanta este un semn de Aer, avand o energie usoara si rapida, nu implica si rezolvarea rapida a problemelor care pot interveni acum). Venus se impune imprimand o energie calma, "amenajand" o oaza de liniste, ambient de care cu totii avem atat de multa nevoie. Este momentul sa ne dam silinta pentru a-i face pe ceilalti fericiti, chiar daca acest lucru implica unele compromisuri, uneori in detrimentul nostru. Mai mult decat oricand, putem privi ceea ce se intampla din perspectiva celorlalti. Totusi, exista si riscul de a ne lasa amagiti de acestia, mai ales de cei inzestrati cu dulcele dar al vorbirii.

Aspectul de opozitie existent intre Luminarii, in 29 octombrie, cunoscut drept "Luna Plina", cheama la trezire spirituala, la observarea tiparelor emotionale, la studiul in profunzime al realitatii in care ne traim viata, ramanand insa, ancorati in credinta – oricare ar fi aceea. De multe ori, actiunile riscante infaptuite in aceasta perioada, aduc rezultate uimitoare si efecte rezistente in timp. Este indicat ca ranile emotionale (in cazul in care acestea exista) sa nu fie date in vileag, ci vindecate cu ajutorul fortei launtrice a fiecaruia dintre noi. Este momentul pentru a elimina indoielile si pentru a incepe eliminarea exceselor de orice fel.

Tot pe 29 octombrie Mercur trece granita Scorpionului, accesand energiile Centaurului. Atunci cand Mercur se afla in semne de foc, posibilitatile exprimarii opulente si izbucnirile necontrolate cresc. Ratiunea este cea care are ultimul cuvant, iar instinctele puternice uita sa lase loc judecatii obiective. Partea buna a influentei astral este aceea ca ne invita sa ne revizuim filosofia de viata, acceptand modele generale si avand sansa de a ne extinde orizonturile in mod constructiv.

 

Alina Cârciumărescu

 Astro Shop

Cele mai noi articole