Atmosfera astrala a saptamanii 28 ianuarie - 3 februarie 2013. Jupiter isi reia mersul direct. Marte in Pesti. Venus in Varsator

Autor: Nicoleta Bertea - duminica, 27 ianuarie 2013, 2162 vizualizari

De departe cel mai important eveniment al acestei saptamani este reluarea mersului direct a planetei Jupiter. Planeta a carei influenta astrala nu a fost cea mai fericita in ultimele luni – pe langa ca se afla in semnul sau de exil (cel al Gemenilor), a mai fost si in mers aparent retrograd. O combinatie deloc de dorit, dar care a avut si o parte buna in toata aceasta situatie.
 
Efectul de lupa pe care Jupiter il are asupra tuturor lucrurilor a putut fi observat atat la nivelul fizic, cat si la nivelul mental al fiecaruia. In general, latura ascunsa a fiecaruia (fie obiect, fie persoana) a fost evidentiata, dupa ce a fost adusa la suprafata. Jupiter in Gemeni, in perioada sa de retrogradare, ne-a pus in fata unor situatii care ne-au impus auto-revizuirea actiunilor incepute la jumatatea anului 2012 cat si auto-evaluarea personala vis-a-vis de aceste evenimente. Ni s-a oferit timp pentru a dezvolta planurile incepute in acea perioada si pentru a pune la punct strategiile abordate. In momentul in care Jupiter va intra in mers direct (deci in aceasta saptamana), incep sa apara si confirmarile sau efectele pe care le asteptam. Se accelereaza dezvoltarea si se amplifica forta mentala cu care actionam, dar este important sa ne dedicam trup si suflet unui singur drum, unui singur scop.

2 februarie este o zi speciala; atat Marte cat si Venus schimba semnele zodiacale care le-au gazduit pana acum, ingresul primei planete avand loc in semnul Pestilor, in timp ce ingresul celei de-a doua are loc in semnul Varsatorului.

Marte, odata ajuns in semnul Pestilor, atrage atentia asupra insemnatatii ascunse a lucrurilor din fata ochilor nostri. Trebuie sa cautam sensul subtil al acestei semnificatii (desi Marte nu este deloc o planeta a carei influenta sa fie subtila...), sa evitam luarea deciziilor "din reflex" si sa fim constienti de amplificarea credintei in fortele nevazute. Initiativele exista, insa sunt silentioase, neanuntate (mai ales pe cale oficiala), iar toate jocurile se fac in spatele cortinei. In schimb, fiind vorba de Marte, se stie ca eficienta este garantata si deloc de neluat in considerare. La ce ne ajuta pe noi aceasta influenta? Pai, suntem "invitati" sa ne facem temele, sa lucram cu noi insine si cu mintea noastra, sa devenim constienti de ceea ce suntem cu adevarat, sa luptam impotriva capcanelor date de interpretarea semnificatiilor si sa ne orientam catre dimensiunile mai subtile ale existentei, atragand inspre noi energiile potrivite. Ar fi bine sa privim dincolo de imaginea afisata, evitand a exagera.

Venus, insa, adaptandu-se semnului gazda in care va poposi, anihileaza (in masura in care Venus il poate "invinge" pe Marte) influentele descrise anterior. Intervine in viata noastra si ne atrage atentia asupra eticii, a principiilor si a loialitatii, a tolerantei si a lipsei de prejudecati, dar si asupra statutului social, a religiei si culturii, a traii de origine. Relatiile noastre cu ceilalti tind sa devina reci si distante. Dreptul la fericire si dreptul la originalitate incep a fi cerute. Simtim nevoia sa fim apreciati pentru mintea noastra si pentru rationamentele pe care le facem, mai degraba decat pentru felul in care aratam sau pentru ce exprimam. Lumea noastra se umple de contradictii, iar noi avem tendinta sa sustinem ceea ce este alternativ ori suprarealist. Cu conditia sa ne acceptam aceste "apucaturi". Tiparele se schimba si contemplarea este necesara.

Viata noastra obisnuita si rutina zilnica, devin plictisitoare si neatractive. Avem nevoie de povesti noi si de visuri prinse din urma.

Alina CârciumărescuAstro Shop

Cele mai noi articole