Atmosfera astrala a saptamanii 22-28 octombrie. Conjunctie Soare- Saturn in Scorpion. Opozitie Marte-Jupiter

Autor: Nicoleta Bertea - duminica, 21 octombrie 2012, 1148 vizualizari

Soarele este cel care schimba schimba semnul gazda in aceasta saptamana. De aceasta data paraseste semnul docil al Balantei, devenind musafirul inflacaratului Scorpion. Motiv pentru care, incepand cu prima zi a saptamanii in curs, "intensitatea" si "profunzimea" devin atribute marcante ale trairilor noastre. Nuantele dispar din peisajul si din orizonturile noastre, iar situatiile sunt din ce in ce mai clare, capatand contururi contrastante, grave. Planul intermediar este anihilat aproape total, in timp ce umbrele taioase dau noi forme perceptiilor noastre.

Un aspect demn de evidentiat acum este conjunctia pe care Soarele, odata intrat in zodia Scorpionului, o formeaza cu Saturn, aflat deja in acelasi semn, in prealabil formand un aspect de trigon cu Neptun, stapanul modern al semnului Pestilor, aflat in mers retrograd, desi in propria sa "casa".

Acum este timpul sa planificam, sa organizam aspectele propriilor vieti si sa actionam in consecinta. Chiar daca intervin probleme grave, serioase, putem depasi momentele respective cu rabdare si convingerea ca pentru orice problema exista solutie. Parintii sau persoanele autoritare (in special tatal si seful) pot reprezenta obstacole importante prin felul in care isi manifesta puterea si vointa. In toate aspectele vietii pare ca lucrurile nu decurg dupa bunul nostru plac, iar daca pana acum problemele se rezolvau de la sine, de data aceasta se impune atentie si perseverenta din partea noastra, pentru a depasi momentele problematice si pentru a gestiona corect eventualele perioade de criza.

Atentia ne este indreptata catre responsabilitatile pe care viata ni le impune, mai mult reale decat imaginare. Unul dintre aspecte presupune a avea capacitatea de a percepe realitatea exact asa cum este ea, fiind momentul sa eliminam din viata noastra ceea ce nu ne mai este de folos. Ceea ce obtinem ar trebui sa rezoneze cu principiile Solare, cu iluminarea spirituala ca efect general al influentei acestuia si cu disciplina saturniana. Insa, orice forma de aranjare a lucrurilor altora, a vietilor altor oameni, are toate sansele de a intampina rezistenta din partea lor, deci mare atentie la cum ne impunem parerile in fata altora!

Nivelul energetic personal este scazut in aceasta perioada, fiind necesar a ne conserva. Orice indatorire pe care o avem si nu o indeplinim poate avea repercusiuni serioase acum. Relationarea cu ceilalti nu este foarte usoara, insa nici izolarea nu reprezinta o solutie ideala. Incepe o perioada in care tot ceea ce avem de facut este sa muncim, cu toata forta, cu toata daruirea.

In alta ordine de idei, orice fel de stimulente, orice poate produce dependenta (psihica ori fizica) trebuie eliminat (sau macar evitat) in aceasta saptamana. Riscul dezvoltarii unor dependente - fatale in final -  este crescut.

Spre finalul saptamanii, opozitia Marte (Sagetator)- Jupiter (Gemeni) este foarte activa, insa influenta acesteia se resimte pe parcursul intregii saptamani. Acest aspect aduce iritabilitate, neliniste, tendinta de a ne lupta pentru punctul nostru de vedere cu orice risc. Luptele se isca la nivel de conceptii, mentalitate, viziuni, idei. Tindem sa ne iluzionam ca putem ajuta pe cineva cu forta sau ne trezim ca cineva da buzna in viata noastra si ne judeca alegerile. Este, in fond, o accentuare a fricii ca am putea fi neinsemnati, neluati in seama, insuficient de maturi, pregatiti sau culti. Aceasta frica ne determina sa-i judecam pe altii sau sa ii contrazicem, doar de dragul de a ne ridica deasupra lor si a ne hrani ego-ul.

Acolo unde exista conflicte de natura juridica, acestea se pot amplifica sau pot lua turnuri greu de controlat sau prevazut. Apar informatii noi, dar adevarul este, deseori, distorsionat. Exagerarile si impulsivitatea ne pot conduce spre zone conflictuale inclusiv in relatiile parteneriale sau conjugale.

Prin urmare, e important sa manifestam, pe cat posibil, smerenie, intelepciune si rabdare, pentru a evita escaladarea unor situatii tensionate. De asemenea, sa invatam sa acceptam si alte puncte de vedere in afara de cele pe care le aparam, si sa cerem sprijin din exterior, acolo unde nu stim cum sa gestionam o situatie. Mercur in Scorpion, in sextil cu Venus (Fecioara) ne ajuta sa gasim oamenii, informatiile si caile inspirate, daca suntem atenti, deschisi si receptivi, daca ne lasam sprijiniti.Citeste aici horoscopul saptamanii.


Alina Cârciumărescu & Nicoleta Svârlefus


 Astro Shop

Cele mai noi articole