Atmosfera astrala a saptamanii 15- 21 octombrie. Luna Noua in Balanta. Relatii, colaborari, proiecte noi!

Autor: Nicoleta Bertea - duminica, 14 octombrie 2012, 1533 vizualizari

Aspectul de Luna Noua, cu care aceasta saptamana incepe, reprezinta momentul de reinnoire personala si de inceput al unui nou ciclu. Este aspectul care subliniaza intensitatea emotiilor noastre. Este o perioada de timp prielnica unor inceputuri, dezvoltarii unor noi proiecte, demararii unor activitati inovatoare, pentru ca toate acestea sa fie incununate de succes.

Cuvinte cheie: rezonanta; romantism; identificarea prin celalalt; echilibrul intre aspiratiile materiale si cele spirituale; importanta acordata propriilor valori; anticiparea raspunsului corect; asumarea responsabilitatilor si a propriului scop; recunoasterea si acceptarea nevoii de arta, de muzica, de frumos (ca o categorie a esteticului).

In aceasta perioada, Luna este in aspect de conjunctie cu Soarele (evident, dealtfel), fiind generata o forta coplesitoare in semnul zodiacal in care acesta are loc – Balanta, in cazul de fata. Din aceasta cauza, sectorul relationarii este zona in care influentele Lunii Noi au efecte reale. Astfel, parteneriatele de orice natura, asocierile, relatiile asumate, pacea, armonia si dreptatea ne cer atentia, sunt subiecte asupra carora este indicat sa meditam, tocmai pentru ca traim momente in care aspectul astral de Luna Noua ne sustine actiunile dedicate acestora.

Punctele de vedere ale celorlalti devin mai intersante decat de obicei, in ceea ce ne priveste. Noile proiecte pe care le punem la cale de mai multa vreme, pot fi incepute in siguranta si cu incredere acum. Este un moment bun pentru a initia dialoguri asupra unor teme sensibile, poate chiar subiecte considerate tabu, subiecte care impun diplomatie si tact. (Acestea sunt sustinute si de aspectul de sextil format de Venus – “stapana” Lunii Noi – cu Mercur – patronul comunicarii, situat in semnul Scorpionului in acest moment). Se pare ca acum, prin aceste conversatii si prin dorinta de a rezolva situatiile neplacute, este de preferat a vindeca ranile, mai degraba decat a le cauza.

“Zona” astrologica in care aceasta Luna Noua are loc o include si pe Spica, o stea foarte norocoasa, implicand influente benefice, in special in cazul celor cu marcaje in semnul Balantei (Ascendent, Soare, Luna, stellium etc). Spica este o stea fixa, o raza de lumina, aducand noroc si succes in zona horoscopului personal in care se afla. Fiind situata in Via Combusta, orice conjunctie cu aceasta stea primeste o demnitate accidentala, motiv pentru care influenta Lunii Noi din aceasta perioada este considerata a fi norocoasa.

Citeste aici horoscopul saptamanii.

Alina Cârciumărescu
Astro Shop

Cele mai noi articole