Atmosfera astrală a lunii SEPTEMBRIE 2023: Finaluri clare!

Autor: Anca Stoica - luni, 28 august 2023, 11002 vizualizari

Atmosfera lunii Septembrie este eliberatoare, pentru că ne aduce lămuriri și rezolvări diverse pentru situațiile și relațiile în care suntem implicați. Fiind a noua lună a anului social în care ne aflăm, iar vibrația nouă anunță sfârșitul unui ciclu, ceva se va finaliza pe parcursul acestei luni, fie că vorbim despre a înceta discuțiile pe o temă anume, fie că vorbim despre reconfigurarea sau finalul unor situații concrete. Totuși, energia lunii, din perspectiva socială, ne va îndemna să renunțăm la idei, concepții, atitudini, să finalizăm situații și relații care și-au epuizat experiențele pentru noi.

Pe Cerul planetei noastre au loc șase evenimente astronomice cu impact astrologic direct asupra noastră. Aceste evenimente vizează planetele Venus, Jupiter, momentele de Lună nouă și Lună plină, planeta Mercur, Echinocțiul de Toamnă.

De la începutul lunii Iunie, mai precis din 5 Iunie, planeta Venus a intrat în Semnul zodiacal Leu. Pe 23 Iulie a început mișcarea aparentă retrogradă, iar pe 4 Septembrie se finalizează acest tip de mișcare, planeta revenind la mișcarea directă. Venus a mai fost retrogradă în Leu cu opt ani în urmă, astfel că în perioada acestui tranzit se reiterează situațiile petrecute atunci. Se reformulează sau chiar se finalizează situațiile și relațiile gândite și începute atunci, intrând în discuție și aspecte financiare.

Așadar, în perioada tranzitului planetei Venus, prin Semnul zodiacal Leu din această Vară, pe de o parte, este vorba despre felul în care ne raportăm la ceilalți, la prieteni, la sfătuitori, la persoanele din mediul social și profesional în care activăm. Pe de altă parte, este vorba despre felul în care ne gestionăm resursele și sursele materiale.

În timpul aceste retrogradări oscilăm mult în gândire, vorbe și gesturi, suntem refractari la sfaturile și ideile altora, tindem să ripostăm la tot ce vine din partea altora, chiar dacă ceilalți au intenții bune le interpretăm pe dos, iar emoțiile sunt scăpate de sub control. Temele de fundal sunt regândirea sistemul valorilor morale și spirituale, a învăța să relaționăm corect, oferim iubire, respect, înțelegere, toleranță, vorbe bune, evitând a ne impune prin forță, agresivitate verbală, respingere și a intra în jocul de care pe care.

Începând cu 4 Septembrie ne revenim din mirajul că suntem cu mult deasupra tuturor și vom consta că am stricat relații bune, că am îndepărtat oamenii pe care trebuia să-i păstrăm alături. Ceea ce se strică, din perspectiva relațiilor sentimentale, a relațiilor cu copiii, cu prietenii, cu protectorii și sfătuitorii noștri, în perioada 5 Iunie – 4 Septembrie sau ceea ce începem în această perioadă din perspectiva relațională va avea efecte pe termen lung, atât în bine, cât și în mai puțin, vreme de opt ani de zile, până când Venus va reveni în Leu și va avea din nou, atunci, o mișcare retrogradă.

În Semnul Taurului, Semn zodiacal stăpânit de Venus se află planetele Uranus și Jupiter. Cum mișcarea planetei Venus a oscilat începând din Iunie, respectiv mișcare directă, retrogradă și iar directă din 4 Septembrie, atributele Taurului au fost gestionate cu dificultate. Pe 5 Septembrie, Jupiter începe mișcarea aparentă retrogradă. Drept urmare, aspectele financiare, veniturile obținute din munca proprie, bunurile personale vor începe un proces de schimbare, accentul fiind totuși pe diminuare, dispariție, reorganizare financiară și materială. Surprizele vor fi mari, pentru că și electrizanta planetăUranus se află și ea în mișcare aparentă retrogradă, astfel că influențele combinate ale celor planete vor trasa direcții noi de abordare a banilor și a consumerismului.

În dimineața zilei de 15 Septembrie se formează aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal Fecioară. Temele principale sunt veniturile obținute din munca proprie, sănătatea, regimul muncii. Ceea ce începe acum are puține șanse să se desfășoare armonios în timp. De aceea, cel mai bine este să fim precauți, să evităm luarea deciziilor importante și să ne amintim că energia lunii Septembrie finalizează etape și nu poate susține începerea altora. Doar se curăță, se pregătește terenul pentru altceva mai bun.

Planeta Mercur, cea răspunzătoare de mentalul și comunicarea noastră se află în mișcare aparentă retrogradă în Semnul zodiacal Fecioară până pe 15 Septembrie, după care își reia mișcarea directă. Câtă vreme este retrograd, Mercur ne cam încurcă mințile și limbile, astfel că predomină subiectivismul, critica nefondată, deciziile grăbite și neinspirate, nerăbdarea și nervozitatea. După 15 ale lunii ni se limpezesc gândurile și vom avea o altă viziune asupra a tot ce este în jurul nostru.

Soarele se află în Semnul zodiacal Fecioară până în dimineața zilei de 23 Septembrie când începe tranzitul în Semnul zodiacal Balanță, producându-se totodată Echinocțiul de Toamnă. Toamna 2023 are ca teme de fundal discuțiile și aranjamentele de culise, dominarea, controlul, manipularea, reformularea și reorganizarea domeniilor de muncă, multe dialoguri la nivel înalt, femeile se vor remarca în mod special, mai ales acelea în poziție de autoritate.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea momentului de Lună plină în Semnul zodiacal Berbec la amiaza zilei de 29 Septembrie. Este vorba despre un final legat de proiecte sociale și profesionale, proiecte ce vizează copii, tineri, adolescenți, despre reconfigurări ale unor situații sociale și profesionale, ce pot avea legătură și cu străinătatea.

Concluzionând, atmosfera lunii Septembrie este încărcată pentru că s-au adunat multe, atât în plan personal, cât și în plan socio-profesional, fiind a noua lună a anului. Ceva se finalizează, energia lunii susține doar finaluri și nu poate fi vorba despre începuturi. Pentru că inerția societății este foarte mare, vom continua să începem diverse: școala, serviciul, o nouă activitate, o nouă relație etc., care se vor desfășura depunând eforturi suplimentare, fără chef și în final rezultatele obținute vor fi nemulțumitoare. De aceea, este bine să abordăm totul cu circumspecție, răbdare, toleranță, să evităm a porni cu toate pânzele sus spre orice direcție/ activitate, decât dacă este vorba despre direcții/ activități care încheie ceva.

Cugetarea lunii Septembrie 2023:Nimic remarcabil în lume nu a fost realizat fără pasiune. G. Galilei

Astrolog: Anca Stoica 

-----
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole