Atmosfera astrală a lunii SEPTEMBRIE 2022: Punct și de la capăt!

Autor: Anca Stoica - duminica, 28 august 2022, 27873 vizualizari

Luna Septembrie este a noua lună a anului calendaristic social, după care ne ghidăm viața personală și socio-profesională. Cum evoluția vieții terestre este dependentă de numărul 9, viața noastră schimbându-se din nouă în nouă zile, luni, ani, a noua lună a acestui an ne va aduce, din nou, schimbări și finaluri mai mult sau mai puțin vizibile.

Energia acestei perioade predispune așadar la a finaliza situații, treburi și relații deja începute și care merg în gol. De aceea este bine să ne concentrăm pe ceea ce trebuie să schimbăm și să continuăm pe alte baze sau pe ceea ce trebuie, pur și simplu, finalizat fără echivoc.

A începe ceva în această lună, fie că este vorba despre ceva personal, fie că este vorba despre ceva socio-profesional, nu se recomandă, deoarece, nu are putere să se dezvolte armonios și sănătos, în timp. Vom consta că suntem mai obosiți și fără energie ca în alte luni ale anului. Ceea ce este și firesc deoarece energia astrală care ajunge la solul planetei noastre este, pe de o parte, în cantitate mică, iar pe de altă parte este de calitate inferioară.

De-a lungul lunii Septembrie se disting cinci evenimente astrale cu impact energetic evident asupra pământenilor. Este vorba despre tranzitul planetei Venus, mișcarea aparent retrogradă a planetei Mercur, momentul de Lună plină, schimbarea Semnului zodiacal de către Soare și momentul de Lună nouă.

Venus, planeta frumuseții și a relațiilor agreabile se află în Semnul zodiacal Leu până pe 5 Septembrie, după care din 5 până pe 29 Septembrie tranzitează Semnul zodiacal Fecioară, iar din 29 se mută în Balanță. Așadar, relațiile noastre și dorința de armonie, echilibru, înfrumusețare vor trece printr-o gamă variată de stări de spirit și situații. Pretenții mari, standarde înalte, posibilități deosebite de a achiziționa obiecte valoroase, de bună calitate, însă și tendință la exagerare și fluctuații sentimentale.

Referitor la comunicare, planeta Mercur, cea răspunzătoare de mentalul și comunicarea noastră se află în Semnul Balanței, iar pe 10 Septembrie își începe mișcarea aparentă retrogradă. Ne amintim că Mercur se află într-un ciclu de retrogradrare pe Semnele zodiacale Balanță-Fecioară, ciclu început pe 04 August. Pe 24 Septembrie, Mercur revine în Semnul Fecioarei, continuându-și mișcarea aparentă retrogradă până la finele lunii.

Perioada de retrogradarea mercuriană ne va aduce în atenție ceea ce s-a petrecut începând cu 04 August și până pe 10 Septembrie, atât la nivel de idei, concepții, discuții, cât și la nivel de situații, activități, planuri personale și profesionale. Cu Mercur retrograd în Semnul zodiacal al Fecioarei se vor relua și aspecte privitoare la sănătate, și la muncă și implicațiile ei. Sunt probabile răsturnări de situație deosebite cu impact major pe termen lung.

La amiaza zilei de 10 Septembrie se va forma aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal Pești. Acest aspect aduce energie disonantă, astfel că avem nevoie de ceva mai multă prudență oriunde ne-am afla. Temele principale vor fi legate de bani, instituții financiare, copii, adolescenți, tineri, asociații și grupuri cu interese comune. Pot intra în discuție și accidentele minore în aparență, dar care se vor dovedi serioase în timp.

Soarele se află în Semnul zodiacal Fecioară până pe 23 Septembrie, după care se mută în Semnul zodiacal Balanță, moment în care are loc și Echinocțiul de Toamnă. Din Semnul Fecioarei, Soarele ne îndeamnă să ne îngrijim mai mult sănătatea, casa, grădina, animalele de companie, să ne plănuim munca și să muncim serios, pe îndelete, fiind atenți la detalii. Din Balanță, Soarele ne trimite influențe armonioase, ne îndeamnă să socializăm, să fim împreună cu alții și la bine și la mai puțin bine.

Momentul Echinocțiului de Toamnă ne spune că Toamna 2022 va fi una strălucitoare, zgomotoasă, puternică, cu note dramatice și teatrale pe alocuri, cu multe discuții, relații, cu impact major pe bani, bunuri valoroase și cu schimbări deosebite și definitive pe tot ce ține de proprietăți și economii personale. Este probabil ca activitățile întreprinse în această Toamnă să aibă un efect slab sau deloc. Comunicarea va fi deficitară, agresivă, iar jocurile de culise prezente. De aceea este bine să fim prudenți, cumpătați și pregătiți de răsturnări de situație.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună nouă în Semnul zodiacal Balanță, pe 26 Septembrie. Temele principale vor fi aspectele imobiliare, casa, locurile natale, relațiile familiale, începutul unor etape noi pentru viața domestică și pentru relațiile dintre membrii familiei, schimbări în mediul socio-profesional ce vor avea impact major în planul relațiilor de familie și în mediul domestic.

Concluzionând, atmosfera astrală a lunii Septembrie este dinamică, ajutându-ne să revizuim și să finalizăm situații și activități trenante. Temele abordate de-a lungul acestei luni sunt cunoscute, se derulează de ceva vreme, astfel că într-un anume fel suntem pregătiți să le ducem la bun sfârșit. Este bine să fim realiști, deschiși la nou și progres și să ne asumăm ceea ce avem de făcut, de rezolvat cu toleranță, înțelegere, demnitate și respect.

Cugetarea lunii Septembrie 2022: „Omul sporește neîncetat cele folositoare prin severitate și muncă.” – Ioan Gură de Aur 

Astrolog Anca StoicaCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole