Atmosfera astrală a lunii NOIEMBRIE 2023: De la agonie la extaz!

Autor: Anca Stoica - joi, 26 octombrie 2023, 12353 vizualizari

Noiembrie este o lună controversată, pentru că prima sa parte favorizează introspecția, secretele, teoria conspirației(sezonul Scorpionului), iar a doua parte aduce cântec, joc și voie bună (sezonul Săgetătorului). Paleta de stări, trăiri, senzații și emoții pe care o experimentăm de-a lungul acestei luni, ne va răscoli mult sufletul, relațiile și situațiile în care suntem implicați.

Se disting șapte evenimente astronomice pe Cerul planetei noastre de-a lungul lunii Noiembrie. Este vorba despre schimbarea mișcării planetei Saturn, schimbarea Semnului zodiacal de către planetele Venus, Mercur, Marte și de către Soare, plus momentele de Lună nouă și de Lună plină. Cu aceste tipuri de evenimente astrale suntem obișnuiți, însă diferă energia degajată din ele și reacția noastră ca urmare a degajării acestei energii.

Pe 4 Noiembrie, planeta Saturn își reia mișcarea directă în Semnul zodiacal Pești. Drept urmare, pentru nativii Pești și pentru segmentul de viață și activitate marcat de acest Semn zodiacal în harta fiecăruia dintre noi, apar îmbunătățiri, un fel de detensionare a situațiilor din segmentul Peștilor. Totuși, este bine să fim vigilenți în continuare, pentru că alături de Saturn îl avem pe Neptun (planeta iluziei, a artelor înalte, dar și cea care generează erori). Tandemul Saturn-Neptun ne poate crea situații disonante pe termen îndelungat.

La mijlocul zilei de 8 Noiembrie, planeta Venus părăsește Semnul zodiacal Fecioară și începe tranzitul astral prin Semnul zodiacal Balanță. Așadar, până pe 8 ale lunii vom continua să fim ocupați de sănătate, de înfrumusețarea noastră și a mediului din jurul nostru, chiar și de aspectele profesionale de la locul de muncă, însă vom fi și foarte exigenți, pretențioși și individualiști. Din Balanță, Venus ne va orienta interesele spre a fi alături de alții, a ne ocupa de relațiile noastre, iar socializarea va fi accentuată.

Planeta Mercur, cea care răspunde de mentalul nostru și de comunicarea cu ceilalți se află în Semnul zodiacal Scorpion până pe 10 Noiembrie. Astfel, până la această dată vor continua teoriile conspirației, jocurile de culise, aranjamentele mai mult sau mai puțin oneste, secretele de tot felul. Din 10 ale lunii, Mercur începe tranzitul astral prin Semnul zodiacal Săgetător, astfel că schimbăm total registrul mental și comunicarea. Vom fi mai deschiși la subiecte variate, pe care le vom aborda, cu surle și trâmbițe, din multe perspective, însă din unele nu tocmai corecte. Este posibil să apară informații noi legate de subiecte sensibile, subiecte care, în perioada în care Mercur s-a aflat în Scorpion au fost tăinuite, prezentatedistorsionat sau parțial.

Pe 13 Noiembrie la prânz se formează aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal Scorpion. Este un moment foarte dinamic din perspectiva energeticii astrale. Tema principală este legată de relații și proiecte sociale și profesionale, deschizându-se un nou capitol în acest sens. Motivația de a ne implica în tot felul de acțiuni de voluntariat, de a adera la organizații, asociații, grupuri cu diverse scopuri va fi accentuată și periculoasă totodată. Este posibil să apară schimbări în proiectele și organizațiile existente pe de o parte. Însă, pe de altă parte, unele vor dispărea și vor apărea altele.

Soarele, generatorul nostru de energie, se află în Semnul zodiacal Scorpion până în după-amiaza zilei de 22 Noiembrie, după care începe tranzitul astral prin Semnul zodiacal Săgetător. Din Scorpion, Soarele ne îndeamnă la a căuta prin culisele vieții personale și sociale, cu mai mult sau mai puțin succes. Din Săgetător, influxurile solare ne scot în lume, ne îndeamnă la aventură, călătorii, excese și distracții. Este nevoie să găsim și să menținem un echilibru între toate acestea, pentru că avem nevoie și de unele, și de altele.

Planeta acțiunii, Marte, se află în Semnul Scorpionului până pe 24 Noiembrie. Este o poziție foarte bună pentru această planetă, deoarece ne ajută să acționăm și să reacționăm corect în situațiile în care ne aflăm. Totuși, spiritul justițiar și radical al Scorpionului poate fi prea accentuat, astfel că este nevoie de prudență și discernământ. Din 24 ale lunii, Marte începe tranzitul astral prin Semnul zodiacal Săgetător, iar pe noi pământenii ne va impulsiona să călătorim departe de casă, să studiem în instituții superioare, însă ne va impulsiona și să ne distrăm și să ne aventurăm în tot soiul de acțiuni mai mult sau mai puțin utile.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună plină în Semnul zodiacal Gemeni la amiaza zilei de 27 Noiembrie. Este un moment de final pe mai multe paliere ale vieții, iar încărcătura energetică din această zi poate fi copleșitoare. Temele vizate de acest moment astral sunt în primul rând sănătatea și munca. Se fac și se desfac multe departe de ochii și urechile lumii atât în privința sănătății, cât și în privința muncii. Pe de altă parte, se pot evidenția și aspecte legate de munca în străinătate, fiind probabil un final de capitol în acest sens.

Concluzionând, luna Noiembrie este bogată în evenimente, bine fiind să fim prezenți, vigilenți, realiști, prudenți. Chiar dacă la prime vedere, unele informații sau unele evenimente par neplăcute să ne amintim că aparențele sunt înșelătoare. Dincolo de perdeaua fizică există motivații ale căror sens duc spre binele nostru suprem.

Cugetarea lunii Noiembrie 2023:Semnul unei educații bune constă în a vorbi despre cele mai mărețe lucruri cu cele mai simple cuvinte.” – R. W. Emerson

Astrolog: Anca Stoica 
 ---- 
🌐 Facebook 🌐 Instagram 

 Astro Shop

Cele mai noi articole