Atmosfera astrală a lunii NOIEMBRIE 2022. REluarea, REvizuirea, REzolvarea unor teme vechi!

Autor: Anca Stoica - miercuri, 26 octombrie 2022, 32645 vizualizari

Atmosfera astrală a lunii Noiembrie ne predispune la reluarea unor acțiuni și dezbateri pe teme diverse. Schimbul de replici se va face pe tonuri înalte, haotic, evidențiindu-se distorsiunile în gândire. Este o perioadă în care chiar avem nevoie să ne gândim foarte bine înainte de a spune ceva. Recomandabil este să evităm semnarea documentelor, discuțiile importante și acțiunile în forță.

Unul dintre aspectele importante și disonante din această lună îl constituie mișcarea planetei Marte prin Semnul zodiacal Gemeni, fiind vorba de această dată de o mișcare aparent retrogradă.

Drept consecință, nativii Gemeni și nativii cu marcaje astrale natale importante în acest Semn zodiacal vor resimți o stare accentuată de disconfort, dificultăți în comunicare și în acțiuni, plus răscolirea relațiilor, răscolire ce pornește, mai mult sau mai puțin conștient, de la ei.

Fiecare pământean va resimți din plin influențele marțiene pe segmentul natal reprezentat de Semnul zodiacal Gemeni în harta natală. Indiferent care este acest segment natal, la baza următoarelor săptămâni va sta gândirea haotică, superficială, din care va rezulta comunicare deficitară, agresivă, repezită, fără noimă.

Alte evenimente astrale de-a lungul lunii Noiembrie sunt: momentul de Lună plină, o eclipsă totală de Lună, momentul de Lună nouă, schimbarea Semnelor zodiacale de către planetele Venus, Mercur și Soare.

Pe 8 Noiembrie se formează aspectul de Lună plină și o eclipsă totală de Lună în Semnul zodiacal Taur. Este un moment de final pe segmentele socio-profesional și domestic, familial. Astfel, este probabil să se abordeze anumite programe de muncă, de învățare pentru copii și tineri în raport cu nevoile domestice și familiale, plus anumite programe sau variante de sprijin pentru populației vizavi de îmbunătățirea condițiilor locative.

Va fi dificil să înțelegem concret despre ce este vorba, fie că ne focalizăm pe segmentul profesional, fie că ne focalizăm pe segmentul domestic. Este bine să fim precauți, să nu luăm de bun tot ce se vorbește și tot ce ni se oferă.

În dimineața zilei de 16 Noiembrie, plantea Venus părăsește Semnul zodiacal Scorpion și își începe tranzitul astral prin Semnul zodiacal Săgetător. În Scorpion, Venus ne induce discreție, gelozie, posesivitate, a căuta detaliile ascunse, neplăcute, ciudate din cadrul relațiilor amoroase, plus apare și tendința la exagerare și frustrare fără rost.

Din Săgetător, Venus ne impulsionează să ne implicăm în aventuri, distracții, să începem o vânătoare de orice – metaforic vorbind, uitând de reguli, norme sau granițe.

Cum Marte se află în mișcare aparentă retrogradă în Gemeni și Venus din 16 ale lunii intră în Săgetător, realizându-se astfel o opoziție între ele, câtă vreme cele două se vor afla în aceste Semne zodiacale, sunt probabile situații inedite în relațiile sentimentale. Plus că li se va alătura și Mercur, și Soarele, astfel că Săgetătorul se va accentua mult și păgubos pentru relațiile serioase, relațiile amoroase și treburile concrete.

Într-un astfel de context astral este vorba despre aventură, distracție, superficialitate, competiție, agresivitate, minciună, înșelătorie, joc, cacealma. Așadar, este bine să evităm, începând cu 16 Noiembrie, oficializarea unei relații amoroase, implicarea în relații amoroase noi și a crede vreo declarație de dragoste.

Planeta Mercur, cea răspunzătoare de gândirea și comunicarea noastră se află în Semnul zodiacal Scorpion până pe 17 Noiembrie, după care își începe tranzitul prin Semnul zodiacal Săgetător. Mercur în tranzit prin aceste Semne zodiacale produce disonanțe în mentalul fiecăruia dintre noi, iar mai departe accentuează disonanțele din relații și din comunicare.

Soarele se află în Semnul zodiacal Scorpion până pe 22 Noiembrie după care intră în Semnul zodiacal Săgetător. Cu Soarele în Scorpion tindem să fim introvertiți, secretoși, orientați spre conspirații. Când Soarele pășește în Săgetător ni se schimbă și starea noastră de spirit și devenim deschiși, veseli, orientați spre orizonturi luminoase.

Însă, dintr-o altă perspectivă, intrarea Soarelui în Săgetător deschide o perioadă benefică pentru rugăciuni, meditații în locuri sfinte, apropierea de Divinitate fie prin studiu, lecturi deosebite, fie prin practicarea unor forme ritualice de liniștire și elevare sufletească.  

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună nouă în Semnul zodiacal Săgetător, pe 24 Noiembrie. Și acest moment evidențiază segmentele socio-profesional și cel domestic, familial, însă de această dată accentul va fi pe segmentul familial, domestic. Se deschid etape noi, vrem, nu vrem. Ceva din segmentul socio-profesional intervine în mod neplăcut în aspectele familiale și domestice. Posibile restricții materiale, financiare, de muncă.

Concluzionând, atmosfera astrală a lunii Noiembrie este dinamică, răscolitoare, tensionată. Temele abordate sunt cunoscute. Apar noutăți doar prin prisma unor decizii de care doar se auzea în lunile anterioare, iar acum, pe parcursul acestei perioade, se vor concretiza în fel și chip.

Disonanțele sunt importante pe toate domenile vieții cotidiene. Relațiile cu copiii și cu tinerii sunt problematice și cu greu se va putea ajunge la un consens. Tinerii se pot răzvrăti, pot contesta regulile și normele sociale, se pot opune și chiar pot riposta foarte zgomotos la tot ce vine dinspre părinți, profesori, autorități sociale și profesionale.

Avem nevoie în doze mari de prudență, răbdare, tăcere, discreție, înțelegere, toleranță.

Cugetarea lunii Noiembrie 2022: „Străduiește-te să-ți păstrezi stăpânirea de sine și-n clipele amare.” - Horațiu

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole