Atmosfera astrală a lunii NOIEMBRIE 2021: Mergem înainte cu mai mult curaj!

Autor: Anca Stoica - miercuri, 27 octombrie 2021, 45111 vizualizari

Atmosfera lunii Noiembrie este marcată de cinci evenimente astronomice cu impact astrologic asupra noastră. Ne apropiem de ultima parte a sezonului eclipselor din acest an, deoarece avem o eclisă în această lună, iar ultima din 2021 va fi luna viitoare.

Vom încheia etape de viață sau vom revizui situații și relații demarate cu câteva luni în urmă. Concluziile formulate acum referitor la ce s-a întâmplat, la ce am trăit în ultimele luni pot fi răscolitoare, bulversante, chiar șocante pe alocuri. Însă, ele ne sunt de mare folos pentru a ne înțelege și accepta lecții de viață și pentru a face salturi evolutive importante.

Dintre Semnele zodiacale, se remarcă prin plasamentul planetelor, Semnul Scorpionului și cel al Săgetătorului. Ambele Semne sunt puternice, însă primul este introvertit, secretos, conflictual, orientat spre sine și spre propriile sale interese, iar al doilea, Săgetătorul este extrovertit, aventuros, țintește spre scopuri înalte în varianta lui evoluată sau spre frivolități, șicane, atacuri la persoană în varianta sa mai puțin evoluată.

Așadar prima parte a lunii va avea un ambient misterios, secretos, predispus la intrigi, cu dezvăluiri mai mult sau mai puțin trunchiate, iar a doua parte a lunii va fi una orientată spre social, spre socializare, spre aventuri, însă ne vo interesa și relațiile cu străinătatea, domeniul justiției, învățământul, călătoriile.

Primul eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună nouă în Semnul zodiacal al Scorpionului în seara zilei de 4 Noiembrie. Este un moment ce evidențiază schimbări în mediul familial și domestic. Se deschide o etapă nouă în care munca de acasă, preocupările referitoare la casă, treburi gospodărești și relații cu membrii familiei vor deveni teme principale pentru ceva vreme de acum încolo. Presiunile sociale și profesionale vor fi mari, astfel că vrem, nu vrem, vom fi nevoiți să stăm acasă sau să ne preocupăm mai mult de noi, de cei dragi și de spațiul locativ.

Pe 5 Noiembrie, Venus planeta relațiilor, armoniei și echilibrului părăsește Semnul Săgetătorului și se mută în Capricorn. Rapid vom simți că felul nostru de a relaționa cu alți, de a ne distra și amuza în fel și chip va dispărea, instalându-se răceala afectivă și orientarea spre aspectele profesionale și sociale.

Venus în tranzitul său prin Capricorn va avea și o mișcare aparentă retrogradă, astfel că se va afla în acest Semn zodiacal vreme de patru luni, până în Martie 2022. Așadar, tot ce ține de relațiile afective, inclusiv logodna, căsătoria, vor fi umbrite, bine fiind a se evita, a se amâna toate acestea.

Un alt eveniment astral este mișcarea planetei gândirii și comunicării, Mercur, o mișcare foarte rapidă de-a lungul acestei luni astfel: până pe 6 Noiembrie se află în Balanță încheind ciclul retrogradării sale prin acest Semn zodiacal, apoi se mută în secretosul Scorpion, iar pe 24 Noiembrie își începe tranzitul prin Semul zodiacal Săgetător.

Așadar, și stările nostare de spirit vor urma acest traseu. Dacă în primele zile ale lunii vom și deschiși și dispuși să socializăm, să schimbăm idei, informații, să relaționăm cu toată lumea, între 6 și 24 Noiembrie ni se schimbă starea de spirit și devenim discreți, taciturni, înclinați spre intrigi, conflicte, spre a cerceta mistere și a descoperi sensul situațiilor în care ne aflăm, dincolo de perdeaua fizică. Din seara zilei de 24 ale lunii, cu Mercur în Săgetător, revenim la stări mai bune și ne punem pe dialog, redevenim deschiși către ceilalți, dar și spre frivolități și aventuri.

Pe 19 Noiembrie are loc momentul de Lună plină și o eclipsă parțială de Lună în Semnul zodiacal al Taurului. Este un moment puternic, ce încheie o etapă de viață începută la momentul Lunii noi în Taur pe 11 Mai. Așadar, ceea ce s-a întâmplat atunci, ceea ce am gândit, dorit, plănuit atunci, dau roade, mai mult sau mai puțin dulci, acum la momentul Lunii pline. Poate fi vorba despre lecții de viață amare, dure, punctate cu note ciudate, ale căror roluri sunt experimentul și evoluția, atât a omului, cât și a Universului în care trăim. De mare folos, ne este o introspecție, o analiză a ceea ce am trăit în intervalul 11 Mai – 19 Noiembrie anul curent.

Momentul de acum al Lunii pline din Scorpion, moment acompaniat de o eclipsă parțială de Lună aduce ca teme de abordat grupurile, organizațiile, asociațiile, proiectele socio-profesionale, relațiile profesionale – toate punctate cu secrete, interese personale meschine, dezvăluiri uluitoare legate de activități, documente care aparent erau în regulă, dar care se dovedesc acum exact invers. Comunicare dificilă, agresivă, decizii luate în grabă și după aparențe, tendințe la extremism și manipulare.

Ultimul eveniment al lunii se referă la intrarea Soarelui în Semnul zodiacal al Săgetătorului în dimineața zilei de 22 Noiembrie. Este o mișcare favorabilă, deoarece exuberanța, curajul, deschiderea, bucuria și distracția – atribute specifice Săgetătorului se vor revărsara asupra noastră și ne vom descurca mai bine în viața de zi cu zi.

Concluzionând, atmosfera lunii Noiembrie este dinamică, cu finaluri ale unor etape de viață care nu au fost tocmai ușoare, însă au fost necesare pentru a dizolva tipare mentale și comportamentale vechi, total nepotrivite epocii acutale. Sunt și momente favorabile legate mai ales de planul personal, în sensul că putem să ne rescriem trasee de viață și activitate cu ajutorul unui alt sistem de valori morale și spirituale.

Cugetarea lunii Noiembrie 2021: „Totul se definește prin utilitate.” – D. Diderot

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole