Atmosfera astrală a lunii MARTIE 2023: O lună de excepție!

Autor: Anca Stoica - miercuri, 01 martie 2023, 15348 vizualizari

Energiile astrale de pe parcursul lunii Martie sunt cu adevărat de excepție. Cu dinamismul astral suntem obișnuiți, astfel că la prima vedere am zice, ce se mai poate petrece nou sub Soarele nostru. Și totuși, se pare că oricâte eforturi depunem să ne remodelăm personalitatea, să rezolvăm diverse, parcă nu este suficient și tot trebuie să lucrăm în continuare.

Putem spune pe drept cuvânt că viața este un carusel, iar oprirea sa, pentru a ne trage sufletul zicem noi, nu intră în competența noastră oricât am încerca. Viața este o cursă pe care o câștigăm fiecare după posibilități. A ignora schimbările realității înconjurătoare, a trata cu superficialitate și pe noi și pe alții, sunt abordări sigure care duc spre eșec.

Se disting opt evenimente astrale cu impact terestru: tranzitele planetelor Mercur, Saturn, Venus, Marte, Pluto, momentele de Lună plină și de Lună nouă, Echinocțiul de Primăvară, respectiv intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Berbec.

Planeta Mercur, cea răspunzătoare de mentalul și de comunicarea noastră, este iute de picior și parcurge trei Semne zodiacale în această lună. Și anume până pe 3 Martie se află în Semnul zodiacal Vărsător, apoi în aceeași zi intră în Semnul zodiacal Pești, iar pe 19 Martie intră în Semnul zodiacal Berbec. Drept consecință, stările noastre de spirit, dispoziția sufletească de a comunica, de a ne pune mintea la contribuție, fluctuează. Astfel trecem de la prietenie, deschidere spre alții, spre nevoile lor, spre întrajutorarea celor în suferință, la a ne concentra pe propriile noastre nevoi, a fi egoiști, egocentriști, a vorbi mult, repezit, agresiv, fără a ne gândi prea mult nici la ton, nici la vorbe.

Pe 7 Martie se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal Fecioară. Este un moment a cărui temă este reprezentată de bani și bunuri comune cu alții. Se încheie o etapă de folosință și de ajutor de la și prin alții, atât la nivel personal, între noi și rude, sau între noi și partenerul de viață, sau între noi și colaboratori sau parteneri de afaceri, cât și la nivel colectiv, respectiv între organizații, asociații, state. Pe românește, se poate pune punct la ajutoare de orice fel, probabil pentru că se schimbă mentalitățile vizavi de conceptul de ajutor.

Saturn, planeta considerată maestru în Sistemul nostru solar, pentru ființele umane terestre, se află în Semnul zodiacal Vărsător până în după-amiaza zilei de 7 Martie, după care își începe tranzitul astral prin Semnul zodiacal Pești. Tranzitul lui Saturn în Pești va dura până la începutul anului 2026.

Așadar, ultimele zile ale lui Saturn în Vărsător trasează o tușă finală pe segmentul reprezentat de Vărsător în harta natală a fiecăruia dintre noi. De reținut că se pot petrece evenimente importante chiar și în ultimele ore ale tranzitului său, astfel că răsuflăm ușurați abia după ce intră în Semnul zodiacal Pești.

În Pești, Saturn ne predispune la oscilații, capricii, intransigență, izolare, scepticism, tendința de abandon, izolare, cufundare în propria ființă sau în propriile treburi mai mult sau mai puțin reale. Însă, în Pești Saturn îl va însoți pe Neptun pe termen îndelungat. Echipa formată din aceste două planete ne predispune la complexe de inferioritate, dificultăți financiare, trădări, minciuni, acțiuni ciudate și direcționate greșit.

În același timp, Saturn în Pești este o invitație să stabilim limite sănătoase în relațiile noastre, să ne maturizăm emoțional și să coborâm cu picioarele pe pământ, in ce privește visurile și idealurile noastre. Nu pentru a renunța la ele, ci pentru a le împlini, adoptând o atitudine mai pragmatică și realistă.

Planeta Venus se află în Semnul zodiacal Berbec până pe 17 Martie, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Taur. Cu Venus în Berbec ne implicăm rapid în relații, fără a sta pe gânduri, necontând despre cine sau despre ce este vorba. Iubirea fulgerătoare plutește în aer, astfel că se înfiripă idile, care se risipesc după doar câteva momente de consumație.

Cu Venus în Taur devenim mai realiști în privința relațiilor și a iubirii, mai materialiști și orientați spre a acumula de toate: bani, bunuri, relații, orice - doar să fie cămara, plus alte încăperi conexe, pline cu tot ce există în planul fizic cotidian. Doar că în Taur, Venus îl va întâlni pe electrizantul Uranus, astfel că surprizele materiale și financiare vor fi din abundență.

Soarele, rezervorul nostru de energie, intră în Semnul zodiacal Berbec în seara zilei de 20 Martie, declanșând anul astronomic și astrologic plus Echinocțiul de Primăvară. Este momentul de la care Natura înconjurătoare se trezește la viață și orice ar fi, orice s-ar întâmpla și noi muritorii de rând devenim mai încrezători, mai curajoși, mai dispuși să facem lucrurile și altfel decât până acum. Temele principale ale Primăverii 2023 sunt munca, sănătatea, copiii, educația, fluctuațiile financiare și parteneriale, accidentele aeriene și maritime.

În seara zilei de 21 Martie se formează aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal Berbec. Se vor evidenția începând cu această dată, parteneriatele de orice fel, personale și profesionale. Unele se destramă, altele se leagă. Surprize de mari proporții. Tendință de a ne apropia de parteneri excentrici, ciudați, dar care aduc note de progres pe alocuri.

Planeta Pluto, cea răspunzătoare de schimbările profunde ale ființei noastre, dar și ale societății în general, în prima oră a zilei de 24 Martie, părăsește Semnul zodiacal Capricorn și întră în Semnul zodiacal Vărsător. Va tranzita acest Semn zodiacal o vreme scurtă, însă suficientă cât să ne arate ceea ce va urma când se va instala definitiv în Vărsător (din 2024), timp de 20 de ani.

Pluto într-un Semn zodiacal deschide o nouă perioadă cu teme de fundal specifice acelui Semn. În Vărsător, Pluto ne va redefini conceptele de prietenie, de relații frățești, de a acționa la unison cu ceilalți. Tehnologia va intra și mai mult în viața noastră, cu descoperiri fără precedent. Posibile schimbări deosebite în plan politic, economic, găsirea unor soluții inedite pentru probleme umanității, entuziasm general pentru descoperiri științifice.

Ultimul eveniment al lunii este legat de planta Marte care la amiaza zilei de 25 Martie părăsește Semnul zodiacal Gemeni și începe tranzitul prin Semnul zodiacal Rac. În Gemeni este vioi, ager la minte, acționează rapid, călătorește în toate părțile fără vreun scop anume, bucurându-se de peisaj, de informație și de toți cei din jur. În Rac însă, Marte este nefericit, constrâns, emotiv, trăsături care se vor evidenția în acțiunile noastre sau în starea de spirit din când în când.

Concluzionând, atmosfera lunii Martie aduce nou, aduce schimbare, ne pregătește pentru ce urmează la nivel general. Este posibil să înțelegem prea puțin sau deloc ceea ce se petrece acum sau spre ce ne îndreptăm și totuși, dacă ne străduim puțin, avem șanse să deslușim. Cu siguranță că ne vom aminti multă vreme de acum încolo despre această lună Martie, care declanșează schimbări fără precedent în viața noastră. Răbdare, toleranță, înțelegere! Totul este de bine, dacă ne poziționăm mental și sufletește pe această coordonată.

Cugetarea lunii Martie 2023: „Omul nu se războiește cu omul, ci cu sine însuși, iar inamicul se năpustește mereu asupra noastră tocmai din lăuntrul propriei noastre firi.” – Erasmus din RotterdamAstro Shop

Cele mai noi articole