Atmosfera astrală a lunii MARTIE 2022: Evenimente care au loc o dată în viață!

Autor: Anca Stoica - vineri, 25 februarie 2022, 37549 vizualizari

Iată-ne ajunși într-o perioadă în care se finalizează un an astrologic și începe altul. Chiar dacă, atmosfera terestră, clima de afară s-a schimbat și considerăm că Primăvara a venit mai devreme, din perspectiva mecanicii cerești, anul astrologic începe tot la intrarea Soarelui în Semnul Berbecului, respectiv pe 20 Martie și tot în Era Peștilor ne aflăm, deocamdată, vreme de mulți ani de acum încolo.

Ceea ce se schimbă este energia captată de la Univers, deoarece, Sistemul nostru solar, prin mișcarea sa în galaxie, traversează, uneori, câmpuri energetice deosebite, fluctuante, unele pe care istoria omenirii nu le-a mai întânit/ experimentat până acum. Drept consecință, starea noastră de spirit și implicit starea noastră fizică se modifică frecvent. Avem nevoie, mai mult ca oricând, să învățăm să ne adaptăm rapid la condițiile în care trăim și să ne cotrolăm gândurile, emoțiile, reacțiile.

Evenimentele, personale și mondiale, pe care le trăim sunt consecințele gândurilor noastre la unison. Gânduri care la un anumit moment, când se adună prea multe pentru o temă anume, se transformă în acțiuni concrete, mai mult sau mai puțin agreabile, în funcție de încărcătura negativă sau pozitivă pe care o punem în acele gânduri.

Pe de altă parte, funcționarea și gândurile oamenilor sunt dependente de energia astrală de care beneficiem pe Terra în epoca în care trăim. În perioada actuală vin spre Terra energii astrale puternice, greu de suportat de către corpurile noastre fizice și de către mințile umane, deoarece pur și simplu zona de Univers pe care o traversează Sistemul nostru solar trece prin câmpuri energetice așa-zis perturbatoare (a se vedea ce se întâmplă și cu celelalte planete ale Sistemului solar, inclusiv cu Soarele).

Pentru a evolua în Lumea în care trăim și în Epoca Peștilor în care ne aflăm, experiențele prin care trebuie să trecem presupun multă suferință. De ce? Pentru că Axa zodiacală Pești-Fecioară înseamnă suferință, sacrificii de tot felul, detașare de planul fizic prin diverse metode, sublimare prin credința în Ierarhiile divine, munca de dragul muncii și în folosul altora cu riscul (mai mult sau mai puțin conștientizat și asumat) de a ne dizolva în identitatea altora sau în suferințele și durerile altora.

Tot datorită Axei zodiacale Pești-Fecioară avem de-a face și cu diverse probleme de sănătate, probleme ciudate, care apar brusc, au un parcurs aleatoriu, greu sau deloc de previzonat și care se termină la fel de brusc și ciudat, cum au apărut, dispărând fără urmă. Și povestea continuă, deoarece mai sunt ani foarte mulți ani de experimentat Axa zodiacală Pești-Fecioară.

În perioada lunii Martie se petrec șapte evenimente astrale. Este vorba despre aspectele de Lună nouă, Lună plină, intrarea în Semnul Vărsătorului a planetelor Venus și Marte, tranzitarea a trei Semne zodiacale de către planeta Mercur și intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Berbec, respectiv Echinocțiul de Primăvară.

În seara zilei de 2 Martie se formează aspectul de Lună nouă în Semnul Peștilor. Este un moment de mare vulnerabilizare emoțională, morală, fizică. Accentul (din nou) va fi pe segmentele sănătate, muncă, socio-profesional, relații de muncă și relațiile cu șefii, autoritățile, oficialitățile.

Este un început, iar ce începe rămâne de văzut. Asta deoarece, alături de Soare și Lună în Pești mai avem pe Jupiter (care expandează, exagerează, orientează spre deschidere spirituală și apropiere de alte frecvențe decât cele terestre) și pe Neptun (care induce în eroare, ne păcălește, ne bagă în ceață, ne admenește pe căi aparent bune). Așadar, cockteilul astral de la acest moment de Lună nouă va fi unul puternic solicitant pentru corpurile și mințile noastre.

Se vor contura noutăți total neașteptate, neobișnuite și de neînțeles pe segmentele amintite, însă dirijate din umbră. Este un moment de o dată în viață, deoarece va mai fi un astfel de moment abia peste o sută și mulți de ani de acum încolo. Așadar, ar fi bine să celebrăm cum se cuvine aceast moment, prin atenție sporită la ceea ce gândim, ce facem, cum reacționăm și ce ne propunem să facem mai departe.

Un alt eveniment astral deosebit în această lună este intrarea în aceeași zi, chiar aproximativ la aceeși oră, a planetelor Venus și Marte în Semnul zodiacal Vărsător pe 6 Martie. Și acesta este un moment de mare încărcătură energetică ce ne poate aduce, pe parcursul tranzitării acestor planete, alături de Saturn prin acest Semn zodiacal, următoarele: schimbări fără precedent la nivel macro între oficialități și foruri legislative; tema fraternității între toți oamenii și între toate instituțiile oficiale; dezbateri despre asociații, organizații, colaborări la nivel înalt (însă, doar dezbateri); dorință reală de unitate și ajutor reciproc, însă putință redusă de a realiza toate acestea; abordări noi, foarte surprinzătoare (și chiar restrictive) privitoare la bani și bunuri de larg consum; restricții, reguli noi sociale și profesionale, care chiar dacă la prima vedere nu vor fi vizibile, ele se vor contura discret și sigur; contradicții între marile puteri, dialoguri purtate pe tonuri înalte și agresive, informații controversate.

Planeta Mercur tranzitează trei Semne zodiacale de-a lungul acestei luni, astfel: până pe 10 Martie se află în Vărsător, între 10 și 27 Martie va tranzita Semnul zodiacal Pești, iar din 27 Martie va începe să tranziteze Semnul zodiacal Berbec. Este un parcurs interesant, provocator pentru mințile tuturor, astfel că vom avea o gamă largă de stări de spirit.

De la idei mărețe de ajutor reciproc și pledoarii pentru fraternitate cu toate ființele Universului (Mercur în Vărsător), la gândire și dialoguri orientate spre mistic, spiritual, neconvențional, alienare (Mercur în Pești), iar din 27 Martie revenim cu gândurile și cu mințile pe Pământ și începe să ne preocupe (din nou) propria noastră persoană și nevoile noastre de moment.

În dimineața zilei de 18 Martie, se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal Fecioară, moment ce încheie o etapă legată de segmentele socio-profesional și personal-familial. Este din nou un moment de o dată în viață, care va reveni peste o sută și mulți ani de acum încolo.

Momentul de Lună plină îl avem în fiecare lună, însă de această dată, este vorba despre existența planetelor Jupiter și Neptun în Pești alături de Soare și de Mercur, planete care fac opoziție la Luna din Fecioară. Așadar, să avem și pe Jupiter, și pe Neptun în Pești la un moment de Lună plină, ni se întâmplă tuturor, o dată în viață.

Sunt probabile situații și decizii (din nou) total neașteptate, punctate cu note ciudate, neobișnuite, neconvenționale. Să reținem că pe fundal avem o ceață, indusă de prezența Soarelui, a lui Jupiter și a lui Neptun în Pești care se opun sufletului colectiv, Luna, ce se va afla în Fecioară și în segmentul domestic și familial. Posbil să se vorbească, să se ia decizii legate de copii, de adolescenți, de tineri, decizii ce vor avea efecte, nebănuite și de nedeslușit în acest moment, pe termen foarte lung.

Un ultim eveniment astral important în această lună este intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Berbec, fiind totodată și Echinocțiul de Primăvară, și începutul anului astrologic, în după-amiaza zilei de 20 Martie. Este un moment favorabil, cel puțin din perspectiva faptului că vom beneficia de mai multă energie vitală, vom fi mai curajoși, mai deschiși la rezolvarea și înțelegerea situațiilor în care ne aflăm și ceva mai determinați în a ne implica în acțiuni constructive.

Primăvara 2022 va fi una cu multe provocări pe sănătate, pe muncă, pe relațiile cu străinătatea, cu probabile sancțiuni, cu alianțe ciudate, care promit mult, dar care nu vor avea succes, cu mare dependență de alții, cu mari dificultăți de comunicare și cu emoții exagerate, dificil de controlat.

Concluzionând, luna Martie din perspectiva astrală este foarte provocatoare, ne oferă situații inedite, interesante, neobișnuite, unele dureroase pe alocuri. Poate părea dificil la prima vedere să trăim anumite situații.

Însă, înțelegând și acceptând dinamica vieții umane terestre și, mai ales, fiind recunoscători pentru ceea ce trăim (pentru că, numai prin efort constant, conștient și de multe ori prin suferință, evoluăm) vom putea depăși cu demninate, respect, curaj, toleranță orice situație, oricât ar fi de neplăcută.

Cugetarea lunii Martie 2022:„Există oameni asemenea zerourilor: lor întotdeauna le trebuie o cifră în față.” – H. de Balzac 

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole