Atmosfera astrală a lunii MARTIE 2021: Noul an astronomic și astrologic!

Autor: Anca Stoica - sambata, 27 februarie 2021, 35641 vizualizari

Iată o lună dinamică, pe parcursul căreia încet, încet viața cotidiană ia turnuri noi. Știm că vine Primăvara și, indiferent de vremea de afară, în mentalul tuturor apare bucuria unui nou început.

Evenimentele astrale ale acestei perioade, șase la număr, aduc schimbări clare în viețile pământenilor. Toate planetele rapide schimbă Semnul zodiacal, astfel, drept consecință și stările noastre de spirit și felul în care vom acționa și reacționa va fi cu totul altul.

Însă, indiferent de ceea ce a fost până acum, indiferent de temele personale și sociale curente, vom simți adieri noi și vom avea impulsuri deosebite de a ne organiza viața mult mai bine. Situațiile cunoscute la nivel social și profesional vor rămâne în continuare, însă le vom aborda altfel, din alte perspective și poate cu mai multă înțelepciune și răbdare.

Primul eveniment astral este intrarea planetei Marte în Semnul zodiacal al Gemenilor în după-amiaza zilei de 4 Martie. Este un aspect salutar, deoarece Marte în Gemeni se simte mai bine decât în Taur, Semnul zodiacal precedent Gemenilor. Totuși, până în după-amiaza zilei de 4 Martie, Marte se află alături de Uranus și de Luna neagră în Taur și mai poate crea neplăceri serioase. De aceea, este bine să fim prudenți vizavi de bani, bunuri personale, planul material în general. În Gemeni, Marte va ascuți și multe minți, și multe limbi. Comunicarea va fi fluentă, deschisă, zgomotoasă, superficială de multe ori și punctată cu note sarcastice.

Pe 13 Martie se formează aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal al Peștilor. Este un moment cu o mare încărcătură energetică în Semnul zodiacal Pești, deoarece avem în acest Semn planetele Venus, Neptun și luminătorii Soarele și Luna. Segmentele de viață activate sunt relațiile cu străinătatea, învățământul, mass-media, relațiile cu anturajul apropiat și relațiile cu oamenii erudiți. Este un moment care va duce la remodelarea sistemului valorilor morale și spirituale, iar mentalul superior va fi destul de răscolit. Totuși, predomină la acest moment destul de multă confuzie. Este dificil de a separa mirajul de realitate. Recomandabil este să așteptăm câteva zile, să treacă acest moment și abia după aceea să luăm decizii sau să formulăm opinii personale.

În primele minute ale zilei de 16 Martie, planeta Mercur intră în Semnul Peștilor alăturându-se triadei Neptun, Venus, Soare. Această schimbare celestă este favorabilă domeniilor artistice și am putea fi surprinși de noi creații de modă, de noi curente în amenjarea spațiului locativ și a mediul înconjurător, de noi curente artistice în general. Așadar, artiștii vor fi influențați favorabil pentru a-și reinventa stilul și abordarea artei sub toate formele ei. Într-un sens mai puțin plăcut, Mercur în Pești, mai ales alături de iluzionistul Neptun, predispune la visarea cu ochii deschiși, alunecare în Lumi paralele, iubiri împărășite parțial sau deloc.

La amiaza zilei de 20 Martie, Soarele intră în Semnul zodiacal al Berbecului, fiind totodată Echinocțiul de Primăvară, respectiv începutul Primăverii astronomice. Așadar, Primăvara 2021 va fi marcată de următoarele subiecte generale: latura familială a vieții - familia, casa, copiii, relațiile cu neamurile și cu locurile natale și latura socio-profesională, însemnând îndatoririle profesionale, domeniile de activitate profesională, relațiile cu șefi și autorități în general. Sănătatea rămâne o zonă fierbinte, fiind probabil să se agraveze problemele deja cunoscute sau să ia turnuri nebănuite. Este clar însă, că atât latura familială a vieți, cât și sănătatea și schimbarea filozofiei generale de viață și activitate, va duce la schimbări iremediabile pentru toată lumea.

Pe 21 Martie, planeta Venus se alătură Soarelui în Semnul Berbecului, poziție deloc confortabilă pentru frumoasa și iubăreața planetă a iubirii, afecțiunii, relațiilor amoroase. Așadar, atributele venusiene vor căpăta nuanțe berbecești, adică impulsivitate, zgomot, dorință de a cuceri cu orice preț, chiar dacă subiectul sau obiectul atenției sale lasă de dorit și chiar ar trebui evitat.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună plină în Semnul zodiacal al Balanței în seara zilei de 28 Martie. Este un moment ce va scoate în evidență un final de etapă în ceea ce privește sănătatea și munca în general. Poate fi vorba despre noi descoperiri științifice în ceea ce privește sănătatea umană și despre abordarea unor direcții noi de ameliorare sau vindecare.

De asemenea, activitatea profesională cotidiană, indiferent de domeniul de lucru se va modifica, fiind nevoie ori de reorganizarea activității profesionale de la locul actual de muncă, ori de abordarea unor alte locuri de muncă în alte domenii profesionale sau ceea ce se numește reconversie profesională la scară mare.

Concluzionând, luna Martie ne aduce un nou început, un an nou din perspectiva astronomică și astrologică. Este bine să ne facem planuri noi, să ne revizuim relațiile și să renunțăm fără echivoc la acelea care și-au epuizat experiențele pentru noi.

Sănătatea rămâne o zonă foarte vulnerabilă și trebuie să fim foarte prudenți în continuare. Evenimentele se succed rapid, uneori neputând înțelege clar ce se întâmplă, însă fiind nevoiți să ne adaptăm din mers.

Minunea acestei vieți constă în faptul că nu ne plictisim niciodată și de asemenea, nu suntem lăsați în apele noastre, niciodată. Să ne amintim că rolul vieții este evoluția sub toate formele ei. Cultivarea umorului, a face haz de necaz sunt cele mai bune remedii în viața de zi cu zi.

Cugetarea lunii Martie 2021: „Un adevărat om de știință este un visător, iar acela care nu este visător, își zice om practic.” – H. de Balzac 

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole