Atmosfera astrală a lunii MAI 2023: Tendințe de viitor

Autor: Anca Stoica - marti, 25 aprilie 2023, 12091 vizualizari

Atmosfera astrală a lunii Mai este una dinamică, interesantă, care ne pregătește pentru alte direcții de viață și activitate. Tot vorbim în ultimii ani despre schimbare, despre nou, despre alte coordonate ale vieții și vom mai vorbi în continuare. Este nevoie să parcurgem pas cu pas procesul vieții, indiferent de Epoca în care ne naștem.

Nu putem sări vreun pas, nu putem ocoli prea mult experiențele provocatoare, care ne scot din zonele personale de confort. Sigur că este obositor acest proces de evoluție terestră și uneori mintea noastră nici nu-i mai vede rostul. Și cu toate acestea, ne trezim într-o dimineață cu spiritul mai vioi decât în alte zile și mergem mai departe. Un mecanism interior ne îndeamnă și ajută să continuăm, și să continuăm, și iar să continuăm până când sufletul nostru este împlinit de tot ce este în jurul său, realizând astfel salturi evolutive importante.

Pe Cerul planetei noastre se petrec nouă evenimente astronomice cu impact astrologic. Este vorba despre: mișcarea aparentă retrogradă a planetei Pluto, aspectul de Lună plină și o eclipsă, aspectul de Lună nouă, schimbarea Semnului zodiacal de către planetele Venus, Jupiter, Marte, intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Gemeni, schimbarea mișcării planetei Mercur.

Planeta Pluto începe mișcarea aparent retrogradă prin Semnul zodiacal Vărsător chiar de pe 1 Mai. Una din temele sociale principale din ultimele două luni, mai exact din luna Martie de când Pluto a intrat în Vărsător, este cea legată de dezvoltarea inteligenței artificiale. Dezbateri, controverse, tot felul de informații se vehiculează în jurul nostru, care mai de care mai interesante.

Prin retrogradarea plutoniană, subiectele privitoare la dezvoltarea tehnologiilor și inteligenței artificiale se vor domoli puțin sau chiar vor fi lăsate în umbră, o vreme. Asta deoarece încet, încet, trebuie să revenim la temele Semnului zodiacal Capricorn și anume la schimbările necesare mentalității legate de conceptele de conducere, coordonare, social, politic, granițe de tot felul.

În seara zilei de 5 Mai se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal Scorpion, aspect ce este însoțit și de o eclipsă de Lună. Se evidențiază pe harta realizată la București, la ora realizării acestui aspect, temele privitoare la relațiile parteneriale, în care balanța înclină spre ceilalți, spre alții, spre parteneri, în dauna nevoilor noastre sufletești reale.

A tinde să ne oglindim prea mult, în imaginile, vorbele și faptele celorlalți este nerecomandabil, deoarece aparențele sunt înșelătoare. Ne ajută în acest moment să fim calmi, să ne controlăm emoțiile, să evităm șantajul emoțional, manipularea, provocarea celorlalți. Posibile finaluri în relații de cuplu, dar și în colaborările profesionale. Motivul principal sunt banii și bunurile comune sau aflarea unor secrete deranjante, ascunse bine multă vreme, dar care apar la iveală în chip nebănuit.

Venus, planeta frumuseții, a echilibrului, armoniei și a relațiilor se află în Semnul zodiacal Gemeni până pe 7 Mai, apoi începe tranzitul prin Semnul zodiacal Rac. Din Gemeni, influențele venusiene sunt plăcute, ne fac vorbăreți, jucăuși, îndemnându-ne la flirt cu oricine ne iese în cale. Din Rac, Venus ne face emotivi, orientându-ne spre satisfacerea propriilor noastre dorințe. Emoțiile vor fi accentuate câtă vreme Venus se plimbă prin Rac, iar șantajul emoțional va fi tema favorită, mai ales a femeilor pentru a-și întări sau verifica legăturile sentimentale.

Mercur, planeta gândirii, a comunicării, a călătoriilor și a studiilor se află în mișcare aparentă retrogradă prin Semnul zodiacal Taur, iar pe 15 Mai își reia mișcarea directă. Așadar, până pe 15 ale lunii, gândurile și limbile noastre sunt încurcate, lente sau chiar blocate în anumite momente și situații. Este nevoie de prudență, deoarece în Taur se află și Soarele, și electrizantul Uranus. Drept urmare, sunt probabile surprize mari, suprasolicitare nervoasă, răsturnări de situație uluitoare legate de bani și bunuri de valoare.

Jupiter se află în Semnul zodiacal Berbec până pe 16 Mai, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Taur vreme de un an de zile. Pentru nativii Berbec și pentru segmentul de viață din harta natală marcat de acest Semn zodiacal pentru fiecare individ uman, până pe 16 Mai sunt încă posibile schimbări importante cu efecte pe termen lung. Totuși, pentru că Mercur este retrograd, ar fi bine ca aceste schimbări să fie analizate atent, eventual cu ajutorul unor specialiști în chestiunile respective. Este bine să evităm schimbările doar așa de dragul schimbării, fără să fie cu adevărat eficiente și calitative.

Jupiter în Taur va fi un tranzit de neuitat, care va trasa alături de Uranus, Soare, Mercur, Nodul Nord al Lunii o altă direcție în ceea ce privește următoarele teme: alimentația, banii, bunurile de valoare, consumerismul, veniturile obținute din munca proprie, raportarea omului la materialism și materialitate.

Conceptele privitoare la posesiuni materiale și la bani lichizi se vor modifica ceva mai lent la început, cu posibile opoziții din partea majorității oamenilor, însă până la urmă influențele planetare dinspre Taur își vor impune efectele, pe care le vom simți și îmbrățișa la momentul la care vom fii pregătiți, respectiv peste vreun an de zile de acum încolo.

În seara zilei de 19 Mai se va forma aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal Taur. Harta momentul ridicată pentru orașul București, la ora formării exacte a acestui aspect, are ca teme principale, din nou relația cu ceilalți și parteneriatele. Însă,de această dată este ca și cum ne deplasăm în mijlocul celorlalți (la Luna plină din 5 Mai eram în opoziție cu ceilalți, cu partenerii), suntem una cu ei sau, altfel spus, ne plasăm în mijlocul uraganului, metaforic vorbind.

La momentul formării acestei Luni noi, în zodia Taur avem: Jupiter, Nodul Nord Lunar, Mercur, Uranus, Lună, Soare. Deci o aglomerare de cinci planete și un element astronomic puternic energizant, care ne anunță discret, mai mult sau mai puțin, că ne așteaptă vremuri mari, cu schimbări benefice fără precedent. Chiar dacă poate la prima vedere vom tinde să respingem, să criticăm, să ne împotrivim (cu Taurul nu e ușor de negociat sau de schimbat ceva cât de mărunt!), până la urmă ne vom convinge că totul se desfășoară spre binele suprem al tuturor.

Soarele se află în Taur până pe 21 Mai, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Gemeni. Din Taur, Soarele ne îndreaptă atenția spre a ne stabiliza banii și bunurile muncite, dar și spre investiții durabile, bine gândite. Din Gemeni, Soarelene luminează mintea, ne activează gândirea și ne oferă note de optimism, plus încrederea că vom răzbi noi cu toate.

Ultimul eveniment astronomic al lunii este legat de planeta Marte, planeta acțiunii, care se află în Semnul zodiacal Rac până pe 20 Mai, după care începe tranzitul astral prin Semnul zodiacal Leu. Influențele marțiene dinspre Rac sunt slabe și ineficiente, pentru că Marte fiind o planetă căreia îi place focul, în aposul Rac se simte incomod. Însă, în Leu, Marte devine cutezător, puternic, îndrăzneț, chiar obraznic dacă nu este lăsat să acționeze de capul lui.

Concluzionând, este mult dinamism în această lună și așa cum pe Cer este forfotă, schimbări astronomice cu note unicat, așa și pe Pământ se va oglindi ceea ce se petrece pe Cer. Chiar dacă uneori pare că ne depășesc toate, găsim întotdeauna resurse interioare de a merge mai departe în viață, cu demnitate, curaj, respect, toleranță și de ce nu, făcând haz de necaz.

Cugetarea lunii Mai 2023:Când munca devine o condiție indispensabilă a existenței, devine repede o chestiune de onoare și un temei moral al societății.” – H. Mann

Astrolog: Anca Stoica 
----- 
🌐 Facebook 🌐 Instagram

 Astro Shop

Cele mai noi articole