Atmosfera astrală a lunii IUNIE 2024: Un nou început!

Autor: Anca Stoica - sambata, 25 mai 2024, 11049 vizualizari

Iată o lună interesantă, dinamică, favorabilă începerii unei etape noi de viață și activitate, din perspectiva mentalității și a comunicării. Elementul astronomic și astrologic care declanșează schimbări definitive în mentalitatea colectivă și individuală este planeta Jupiter care și-a început tranzitul astral prin Semnul zodiacal Gemeni de luna trecută, și ale cărei influențe începem să le simțim din ce în ce mai mult.

Apasă AICI pentru ANALIZA PERSONALIZATĂ A TRANZITULUI LUI JUPITER ÎN GEMENI (2024 - 2025)

Vom observa destul de repede cum ni se schimbă gândurile, ideile, modul în care vorbim și relaționăm cu ceilalți. De asemenea, educația, învățământul, mass-media, modul de relaționare cu copiii, cu tinerii, școala, instituțiile de învățământ, călătoriile se vor schimba și ele în mod surprinzător și de neconceput acum.

De-a lungul lunii Iunie se disting pe Cerul planetei noastre,șase evenimente astronomice cu impact astrologic asupra noastră, fiind vorba despre: schimbarea Semnului zodiacal de către planetele Mercur, Marte, Venus, aspectele de Lună nouă și de Lună plină, Solstițiul de Vară, respectiv intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Rac, aspect ce declanșează Vara astronomică.

Planeta Mercur, cea răspunzătoare de mentalul nostru și de comunicare, se află în Semnul zodiacal Taur în primele trei zile ale lunii, după care începe tranzitul prin Semnul Gemenilor, tranzit ce va dura până pe 17 Iunie, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Rac.

Tranzitarea a trei Semne zodiacale de către coordonatorul minții și comunicării umane, Mercur, ne duce către stări de spirit fluctuante, pornind de la concret, material, pragmatism (Mercur în Taur), apoi se va evidenția istețimea, flirtul, flecăreala și superficialitatea (Mercur în Gemeni) și apoi din 17 Iunie se vor accentua emotivitatea,subiectivismul, acțiuni bazate pe emoții de moment (Mercur în Rac).

În după-amiaza zilei de 6 Iunie se formează aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal Gemeni. La această dată vom avea în Semnul Gemenilor, planetele Jupiter, Mercur, Venus plus Soarele și Luna.

Concentrarea planetară în acest Semn zodiacal, în segmentul educației înalte, al instituțiilor de învățământ superior, al filozofiei de viață în general și al relațiilor cu străinătatea va atrage după sine schimbări majore legate de aceste teme.

Apasă AICI pentru ANALIZA PERSONALIZATĂ A TRANZITULUI LUI JUPITER ÎN GEMENI (2024 - 2025)

Cu siguranță se vor ivi zorii unei noi perioade în care filozofia de viață a oamenilor se va schimba, raportarea la educație se va schimba și ea, iar tot ce ține de educație și învățământ se va desfășura altfel decât până acum. Este de așteptat să se anunțe reforme în învățământ și mass-media. Chiar dacă pe moment, poate nu suntem de acord cu ele, nu le înțelegem, ele au un sâmbure de adevăr și un parcurs bine gândit undeva în sfere înalte.

Planeta Marte, răspunzătoare de acțiunile noastre, se află în Semnul zodiacal Berbec până pe 9 Iunie, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Taur. În Berbec, Marte este puternic, este în elementul lui, astfel că și acțiunile noastre sunt asemenea. Însă, în Taur, Marte este într-o poziție slăbită, existând riscul să gafăm serios în acțiunile noastre. Pe de altă parte, în Taur ne amintim că avem surprinzătoarea planetă Uranus, iar tandemul Marte-Uranus duce la acțiuni bruște, total imprevizibile.

Planeta Venus, planeta echilibrului, frumosului și a relațiilor se află în Semnul zodiacal Gemeni până pe 17 Iunie, iar din 17 Iunie începe tranzitul prin Semnul zodiacal Rac. Cu Venus în Gemeni suntem dornici de relaționare, de joacă și flirt, tinzând să relaționăm cu toată lumea, să ne jucăm cu vorbele și cu așa zisele gesturi tandre, dar totul este mai mult o joacă și un divertisment continuu. Atunci când Venus ajunge în Rac, influențele sale devin serioase, dramatice pe alocuri și pline de emoție.

Apasă AICI pentru ANALIZA PERSONALIZATĂ A TRANZITULUI LUI JUPITER ÎN GEMENI (2024 - 2025)

Soarele, luminătorul nostru natural, se află în Semnul Gemenilor până în seara zilei de 20 Iunie, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Rac, moment la care se produce și Solstițiul de Vară, începând Vara astronomică. Chiar dacă vremea și vremurile sunt capricioase și granița dintre anotimpuri pare că nu mai este clar definită, omul contemporan funcționează tot după împărțirea timpului în cele patru anotimpuri. Cu Soarele în Gemeni suntem prietenoși, deschiși, dornici de dialog și lucru în comun cu alții. Cu Soarele în Rac ne orientăm spre casă, spre familie, spre locurile natale.

Vara 2024 este marcată de aspecte profesionale și de sănătate. Chiar dacă este și vacanță este probabil să nu ne relaxăm prea mult, să fim aproape sau chiar implicați continuu în activitatea profesională plus să ne îngrijim sănătatea ceva mai mult. Relațiile cu străinătatea, proiectele profesionale, instituțiile educaționale, copiii vor fi alte subiecte abordate frecvent în această vară.

Ultimul eveniment astral al lunii este aspectul de Lună plină ce va avea loc în primele ore ale zilei de 22 Iunie în Semnul Capricornului. Temele acestui aspect astral sunt banii, instituțiile financiare, bunurile comune cu alții. Ceva se finalizează, probabil fiind vorba despre rezolvări/ lămuririsalariale, aspecte privitoare la împrumuturi și folosirea unor bunuri valoroase.

Apasă AICI pentru ANALIZA PERSONALIZATĂ A TRANZITULUI LUI JUPITER ÎN GEMENI (2024 - 2025)

În concluzie, atmosfera lunii Iunie este dinamică,
oferindu-ne o paletă vastă de situații și emoții. Și în plan social se petrec lucruri noi, care ne vor plasa pe coordonate bune, chiar dacă nu pare la prima vedere.

Cugetarea lunii Iunie 2024:Măreția unui om remarcabil se manifestă în felul în care îi tratează pe oamenii mici.” - T. Carlyle

Astrolog: Anca Stoica   
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole