Atmosfera astrală a lunii IUNIE 2022: Concentrare energetică maximă!

Autor: Anca Stoica - joi, 26 mai 2022, 30615 vizualizari

Ambientul astral al lunii Iunie este dinamic, propunându-ne și variațiuni ale temelor personale și profesionale deja cunsocute, și teme noi. Este rost de schimbare, de înnoire, de o nouă abordare a vieții în general. Dacă analizăm atent ce se petrece în jurul nostru, constatăm că lucrurile se schimbă într-un ritm alert, iar noi ținem pasul așa cum putem. Marea taină este să continuăm să mergem mai departe, să ne implicăm serios, constant, conștient în tot ce ne așterne viața, pentru că doar așa vom reuși să ne îndeplinim scopul pentru care suntem acum și aici, pe Terra.

Energia lunii este fluctuantă, predispunându-ne la emoții puternice greu de explicat și de controlat. Ne amintim că anul 2022 are vibrația numerologică 6, iar luna Iunie este a șasea lună a anului. Deci, energia lunii Iunie, concentrează toată energia întregului an 2022. Este nevoie de prudență, pentru că este posibil sub imperiul unor emoții necontrolate, să luăm decizii proaste și să acționăm în consecință.

Cerul planetei noastre găzduiește șapte evenimente astrale majore de-a lungul lunii Iunie. Este vorba despre tranzitul plaentei Mercur prin Taur și prin Gemeni, retrogradrea planetelor Saturn și Neptun, momentele de Lună plină și de Lună nouă, Solstițiul de Vară și schimbarea Semnului zodiacal de către planeta Venus.

Mercur, planeta comunicării și a mentalului, pe 3 Iunie revine în mersul direct în Semnul zodiacal Taur, Semn pe care îl tranzitează până pe 13, când se mută în Gemeni. Revenirea mișcării sale în direct, se traduce pentru noi pământenii, cu a ne reveni în fire sau, pe românește, a ne reveni mințile la locul lor.

Așadar, ițele încurcate de retrogradarea mercuriană în perioada 10 Mai – 03 Iunie vor începe să se descurce cu o ușurință amuzantă și în moduri inteligente, poate chiar geniale pe alocuri. Asta deoarece, în Taur se află electrizantul Uranus și Nodul Nord al Lunii, care vor ajuta la punerea pe un făgaș normal și pe termen foarte lung, a unor chestiuni privitoare la bani, bunuri, proprietăți, alimente. Apoi, în Semnul Gemenilor, Mercur este la el acasă, astfel că moralul tuturor va fi mai bun, chiar și în situații neplăcute, ajutându-ne să găsim soluții viabile pentru orice.

Saturn își continuă călătoria prin Semnul Vărsătorului, iar pe 5 Iunie intră în mișcare aparentă retrogradă. Asta ne va ajuta să revizuim puțin tendințele futuriste, planurile pe care le avem vizavi de viitor, să ne ocupăm ceva mai atent de bunăstarea mediului în care trăim raportat la schimbările planetare, care sunt din ce în ce mai evidente.

Pe 14 Iunie avem Lună plină în Semnul zodiacal Săgetător. Este un moment tensionat din perspectiva mentală, comunicarea este deficitară, este posibil să cedăm sub presiunea unor situații din jurul nostru și să ne cam lăsăm duși de valul nepotrivit. Temele principale sunt educația, mass-media, relațiile cu străinătatea, călătoriile, sănătatea, munca. Finaluri neașteptate în relațiile parteneriale personale și profesionale, plus dezvăluiri deosebite.

Solstițiul de Vară are loc la amiaza zilei de 21 Iunie, când Soarele își începe tranzitul prin Semnul Racului. Vara 2022 ne poate aduce: controverse financiare, schimbări legislative legate de bani, bunuri, credite, aspecte legate de sănătate, comunicarea accentuată, decizii importante la nivelul ierarhiilor profesionale, surprize mari dinspre străinătate, călătorii frecvente, dar cu peripeții. De reținut că tot ce se discută (zvonește), fie pe surse oficiale, fie pe altele mai puțin, are sâmburi de adevăr și șanse clare de materializare, începând cu Echinocțiul de Toamnă. Chiar dacă avem planuri de odihnă în această Vară, ar fi bine să ținem cont și de ceea ce se vehiculează în preajma noastră și să ne trasăm planuri serioase pentru orice situație.

Venus, planeta frumuseții, amorului, echilibrului și artelor tranzitează Semnul Taurului până pe 23 Iunie, după care pășește în Semnul Gemenilor unde i se va alătura lui Mercur. Deci, până pe 23 ale lunii vom fi preocupați de aspectele materiale și financiare, orientați spre chestiuni practice, după care, din 23 ne vine cheful de discuții, polemici însoțite de vorba frumoase, iar flirtul va fi frecvent.

Spre finele lunii, respectiv pe 28 Iunie, planeta Neptun începe mișcarea aparentă retrogradă prin Semnul Peștilor. Acest aspect anunță o perioadă de câteva luni, pe parcursul căreia revenim asupra unor teme legate de sănătate, muncă, ajutorarea altora, credințe și doctrine religioase.

Ultimul eveniment astral al lunii Iunie este momentul de Lună nouă ce se va forma pe 29 Iunie în Semnul zodiacal Rac. Este vorba despre familie, neam, locuri natale versus locuri străine, profesie, străinătate sau înstrăinare. Energia momentului este provocatoare, aduce o etapă nouă vizavi de temele enumerate, însă potențialul de realizare al unor trasee favorabile este slab. Pe românește, nu este ceea ce pare nici în legătură cu familia, latura personală, locurile natale, nici în legătură cu alții, cu străinătatea, cu latura profesională.

Concluzionând, luna Iunie ne aduce noutăți și posibilitatea unor noi etape personale și profesionale. Emotivitatea, subiectivismul și agresivitatea (Marte și Jupiter se află în Berbec pe toată durata lunii) vor fi accentuate. Sigur că vom fi în situația de a lua decizii, de a acționa, de a ne continua treburile și viața în general.

Însă, este bine să abordăm totul cu măsură. În momentul în care simțim că este prea mult, prea ne doare, prea suferim este bine să ne oprim, să facem un pas înapoi, să analizăm cât putem de obiectiv situația și să depășim tiparele de suferință și constrângere, impuse cel mai adesea, mai mult sau mai puțin conștient, de noi înșine. Depinde numai de noi ce atitudinea abordăm în față oricărui eveniment al vieții.

Cugetarea lunii Iunie 2022:„Urmează-ți visele și Universul îți va crea uși, acolo unde înainte erau ziduri.” – J. Campbell

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole