Atmosfera astrală a lunii IUNIE 2021: O perioadă de mare forță

Autor: Anca Stoica - luni, 31 mai 2021, 41578 vizualizari

Foarte animată va fi atmosfera lunii Iunie! Cu siguranță ne vom aminti această perioadă, și abia peste ani buni de acum încolo vom înțelege despre ce a fost vorba sau ce am trăit cu adevărat. Caruselul de forțe cosmice ne va lua prin surprindere, în mod special ocolo unde credeam că totul este clar și bine stabilit cu toate argumentele de rigoare.

De-a lungul acestei luni, cinci planete vor fi în mișcare aparentă retrogradă plus o eclipsă inelară de Soare, situație astrală rar întâlnită și care generează efecte pe termen lung, atât la nivel personal, cât și la nivel mondial. Răsturnări de situație, revizuiri ale unor decizii și acțiuni legate de comunciare, informare, mass-media, învățământ, copii, tineri, călătorii, relații interinstituționale și relații interstatale, muncă în general, sănătate.

Așadar, unele planete își modifică mișcarea celestă, altele schimbă Semnul zodiacal tranzitat, se produce o eclipsă, un aspect de Lună plină și Solstițiu de Vară, rezultând opt evenimente astrale, pe Semnele zodiacale Gemeni, Rac, Leu, Capricorn și Pești.  

Venus, planeta care ne atrage atenția asupra artelor, asupra frumosului, esteticului și relaționării afective cu ceilalți se plimbă prin trei Semne zodiacale în această lună și anume Gemenii până pe 2 Iunie, apoi prin Rac până pe 27 și prin Leu din 27 Iunie. Astfel, modul nostru de a manifesta sentimentele, de a relaționa cu ceilalți va fluctua de la frivol, superficialitate, inconstanță, ușurința de a ne apropia și destăinui față de alții, la discreție, emotivitate accentuată, familiaritate, regalitate, dorință de strălucire și de a primi apaluze, cadouri, favoruri sau chiar o funcție de conducere și control.

Ne amintm că Mercur, planeta comunicării și a intelectului se află în mișcare aparentă retrogradă din 30 Mai până pe 23 Iunie. Este o perioadă în care mentalul este distorsionat, comunicarea îngreunată, iar deciziile și acțiunile noastre anterioare datei de 30 Mai vor fi readuse în prim-plan și revizuite în mod nebănuit. Ar fi bine doar să reevalăm tot ce am spus, ce am decis sau ce am făcut pe segmentul de viață reprezentat de Semnul Gemenilor în harta noastră natală, să fim scumpi la vorbă, să evităm luarea deciziilor majore sau semnarea documentelor. După 23 Iunie, se vor rezolva favorabil multe din încurcăturile de până la această dată.

Pe 10 Iunie se formează aspectul de Lună nouă și o eclipsă inelară de Soare în Semnul Gemenilor. Acest Semn zodiacal este foarte provocat în această perioadă, fiind ultima de acest fel pentru Gemeni. Luna Iunie este foarte importantă și chiar decisivă pentru nativii Gemeni și pentru segmentul de viață și activitate reprezentat de Gemeni în harta fiecăruia dintre noi, deoarece aspectele planetare vor crea culoare energetice pentru nouă ani de acum încolo.

Eclipsa din 10 Iunie are ca teme principale segmentele profesionale de tipul mass-media, învățământ, turism, călătorii, schimb de informații, copii/ adolescenți/ tineri, munca și sănătatea. Se deschid etape noi și se poate face vâlvă pe subiectele amintite. Însă, există aspecte ignorate, altele tratate superficial, multe discuții fără acoperire, informații trunchiate, decizii luate în grabă și acțiuni nepotrivite din partea șefilor sau autorităților în general.

Felul de a acționa și de a ne mișca este dat de planeta Marte care până pe 11 Iunie se va afla în Semnul zodiacal al Racului, după care se mută în Leu. În Rac, Marte se simte incomod, acționând sub impulsuri emoționale greu de controlat și înțeles. În Leu îi va fi mult mai bine, iar influxurile sale ne vor ajuta să acționăm mai înflăcărat, mai curajos, asumându-ne, uneori, riscuri nefondate.

Jupiter, planeta expansiunii, a belșugului și a bunei dispoziții se află în Semnul Peștilor pe toată durata lunii, însă pe 21 Iunie își schimbă viteza și intră în mișcare aparentă retrogradă. Astfel, va frâna situațiile create până acum pe segmentele de viață activate de acest tranzit în harta noastră natală, ajutându-ne să reviuzim, să reparăm, să reevaluăm.

Tot pe 21 Iunie, dimineața, Soarele va intra în Semnul Racului, fiind totodată și momentul Solstițiului de Vară. Astfel, Vara 2021 va avea ca evenimente principale revizuiri financiare, aspecte legate de familie, copii, relația părinți-copii, educație. Însă, se vor evidenția și jocuri de culise, decizii și acțiuni ascunse, situații controversate.

În seara zilei de 24 Iunie se va forma aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal al Capricornului, moment ce evidenția relațiile socio-profesionale și relațiile interumane de orice fel. Este un final de etapă relațională legat și de bani, venituri obținute din munca proprie, situație personală și profesională. Probabil ca de la acest moment încolo să ne pese mult mai mult de propria persoană, de treburile personale și mai puțin ne va mai interesa ce fac sau ce spun alții. Pe de altă parte, se pot finaliza conflicte vechi sau se pot declanșa altele pe termen lung.

Ultimul eveniment astral al lunii este legat de intrarea în mișcare aparentă retrogradă a planetei Neptun în Semnul Peștilor. Așadar, spre finele lunii vom avea patru planete în mișcare aparentă retrogradă. A cincea din această lună a fost Mercur până pe 23 Iunie.

În Pești, și cu Jupiter retrograd, și cu Neptun retrograd – ambele planete stăpânesc acest Semn zodiacal, este ca și cum proprietarii sunt acasă, dar nu au stare, nu se simt bine, se ciorovăiesc din te miri ce și strică tot ce au ei mai bun în casa lor.

Concluzionând, contextul astral al lunii este dinamic, ne pune la treabă, dar ne și ajută să rezolvăm disonanțele, să reviuzim ce ne trebuie. Este vremea muncii cu propria persoană, în primul rând, însă și cu ceilalți. Abordând totul în mod conștient și cu dorință sinceră de a fi prezenți în viața noastră și de a acționa corect și coerent, vom depăși totul cu foarte bine.           

Cugetarea lunii Iunie 2021:„Schimbările reprezintă o statornicie în circumstanțe schimbătoare.” – S. Butler 

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole