Atmosfera astrală a lunii IULIE 2021: Vacanță și nu prea!

Autor: Anca Stoica - joi, 01 iulie 2021, 36947 vizualizari

Atmosfera lunii Iulie este interesantă, dinamică și nici vorbă de vacanță. Este o perioadă care ne reamintește de faptul că oriunde am fi, tot trebuie să fim conectați la noutățile cotidiene, că trebuie să fim, în continuare, atenți cu sănătatea noastră și a celor din jur și mai ales că trebuie să ținem cont de Natura înconjurătoare și de schimbările ei.

Pe Cerul astral al planetei noastre se vor desfășura opt evenimente astronomice majore, evenimente care vor avea impact direct asupra tuturor. Schimbările continuă din toate punctele de vedere și la toate nivelurile. Semnele zodiacale cele mai accentuate de către mișcările planetare sunt Gemenii, Racul, Leul, Fecioara, Peștii și Vărsătorul.

Primul eveniment astral are loc în dimineața zilei de 10 Iulie, când se formează aspectul de Lună nouă în Semnul Racului. Temele principale sunt legate de comunicare, studii, forme de învățământ, educație, călătorii, copii, adolescenți, tineri, familie, relații cu locurile natale. Se va vorbi mult, pe tonuri înalte, agresiv, cu patos, vor apărea informații care mai de care mai interesante, prezentate într-o lumină atât de strălucitoare, încât vom omite ușor ceea ce este cu adevărat important. Riscul este și de înțelege greșit ceea ce ni se prezintă, și de a lua decizii greșite legate de subiectele amintite. Banii și implicațiile lor vor domina luna Iulie, fie că este vorba despre cheltuieli, fie că este vorba despre venituri obținute de la un loc de muncă.

Planeta Mercur, cea responsabilă de gândire, mentalitate, comunicare, călătorii, studii, dar și de flirt, bârfă, minciuni, calomnii, finalizează pe 11 Iulie ciclul retrogradării prin Semnul Gemenilor, rezolvând, cu succes, încurcăturile apărute în ultimele două luni la nivel de comunicare, călătorii, studii, acte, documente, înțelegeri de tot felul. Între 11 și 28 Iulie, Mercur va tranzita Semnul zodiacal al Racului, astfel că ni se schimbă radical starea de spirit și devenim emotivi, sensibili, discreți, tăcuți, uneori, empatici, dar și mai ușor de manipulat de către cei dragi, mai ales de către membrii familiei și de către copii.

Așadar, până pe 28 Iulie, când Mercur se va muta în Semnul zodiacal al Leului vom continua să vorbim și să ne ocupăm de copii, de tineri, de familie, însă și de casă, bunuri patrimoniale, aspecte domestice vechi care acum vor trebui rezolvate pe deplin. În Semnul Leului, Mercur este dornic de a povesti despre el însuși, de a ieși în evidență și de a atrage urechile și privirile tuturor, de a-și asuma mai mult de cât poate să facă sau să ducă.

O mișcare astrală foarte importantă este cea a Lunii negre, care pleacă pe 18 Iulie din Semnul zodiacal al Taurului și se mută în Gemeni pentru nouă luni de zile. Pe de o parte, este o mare ușurare că părăsește pașnicul, conservatorul, fixistul, comodul, greu sau deloc de urnitul Taur și pe planeta surprizelor, ineditului, bizarului, explozibilului – Uranus.

Însă, pe de altă parte, Luna neagră se va alătura Nodului Nord al Lunii în Semnul jucăuș, intelectual, mental, comunicativ, superficial, neastâmpărat, frivol – Gemeni. Așadar, ajungem din nou la comunicare, copii, adolescenți, tineri, călătorii, studii, educație, turism, mass-media.

Se vor încheia etape de viață demarate cu nouă-optsprezece ani în urmă și se vor deschide altele. Însă, deocamdată, pe parcursul următoarelor nouă luni va fi vorba numai despre reluări, lichidări, controverse, hibe care ies la ivelaă în ceea ce privește educația, relațiile cu copii, cu tinerii, modul de abordare al studiilor și al călătoriilor.

Foarte importantă perioadă pentru părinții care au copii cu vârste până la 19 ani, deoarece, se vor schimba următoarele: modul de percepție și de relaționare cu aceștia, parcursul educațional, în sensul că vor apărea noi forme de învățământ, o altă abordare a formării personale și profesionale, o nouă abordare a inserției tinerilor în societate și pe piața muncii.

Cât Luna neagră va tranzita în Semnul Gemenilor, gândirea și comunicare vor fi viciate, răscolite, îngreunate. Drept consecință, procesele mentale, procesele de învățare-evaluare vor fi și ele îngreunate, ba chiar blocate în anumite perioade în care Luna neagră va primi aspecte astrale tensioante. De aceea, este bine să fim înțelegători cu copiii noștri, să nu le cerem mai mult decât pot eferi ei în această perioadă și să le fim alături, în orice situație oricât ar părea de bizară. Cu suguranță vor fi momente și situații în care, adolescenții și tinerii vor fi nevoiți să decidă singuri pentru viața lor, iar aceste decizii vor fi greu de luat.

Și pentru femeile însărciante sau cele care doresc să rămână însărcinate în următoarele nouă luni pot apărea neplăceri de tot felul. De aceea, este nevoie de îngrijiri suplimentare, atenție, evitarea eforturilor, exceselor și a ignoranței.

În dimineața zilei de 22 Iulie, planeta Venus cea răspunzătoare de arte, estetică, frumos, relații amiabile și afective se mută în Semnul zodiacal al Fecioarei. Așadar, vom deveni mult mai selectivi, mai pretențioși, dar și mult mai critici, atât în ceea ce privește înfățișarea noastră, garderoba, mediul personal în care lucrăm și în mediul în care locuim, cât și în privința relațiilor cu ceilalți.

Tot pe 22 Iulie, însă după-amiaza, Soarele părăsește Semnul rece și discret al Racului și va intra la el în casă, respectiv în Semnul Leului. Ne va oferi strălucire, căldură, și la propriu și la figurat, plus dorința de a fi în prim-planul atenției tuturor, de a ne face văzuți și auziți.

Aspectul de Lună plină se va construi în dimineața zilei de 24 Iulie în Semnul zodiacal al Vărsătorului. Este un moment care activează foarte mult Axa zodiacală Leu-Vărsător, deoarece: în Leu avem Soare și Marte, iar în Vărsător avem Luna și pe Saturn în mișcare aparentă retrogradă. Temele principale ale acestui moment sunt, din nou, copii, adolescenții, familia, casa, locurile natale și banii, bunurile patrimoniale, moștenirile, partajele, investițiile. Este un moment tesnionat care va aduce finaluri, nu prea clare, ale aspectelor legate de copii, familie, bani, investiții, patrimoniu familial.

În seara zilei de 29 Iulie, Marte va părăsi Semnul zodiacal al Leului și începe tranzitul prin Semnul zodiacal al Fecioarei. În acest Semn, Marte este mai domol, devine selectiv în acțiuni, alege cu grijă în ce situații să se implice, este cam lipsit de curaj, însă muncește mult, este serios și aduce dorință de ne ocupa mai mult și mai bine de sănătatea noastră. Munca și sănătatea vor începe un nou parcurs, unul cu totul nou.

Ultimul eveniment astral al lunii este revenirea planetei Jupiter în mișcare aparentă retrogradă în Semnul zodiacal al Vărsătorului. Astfel, vom relua cele discutate și petrecute în perioada 18 Decembrie 2020 – 13 Mai 2021. Societatea în ansamblul ei se va schimba foarte mult, astfel că trebuie să ne așteptăm la surprize de proporții în ceea ce privește noi organizații, noi asociații, noi legislații, noi abordări a vieții cotidiene și a relațiilor în general.

Concluzionând, perioada lunii Iulie aduce schimbări în mod special pentru copii, adolescenți, tineri, punându-se bazele educației, formării și inserției lor într-o societate cu totul nouă și total diferită față de cea de până acum. Este nevoie de prudență, deoarece există multă vulnerabilitate și probabilitatea de a lua deciziii greșite.

 

Cugetarea lunii Iulie 2021:„ Nu întotdeauna ceea ce e frumos e și bun.” – Leonardo Da Vinci

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole