Atmosfera astrală a lunii IANUARIE 2023: Cotituri importante!

Autor: Anca Stoica - miercuri, 28 decembrie 2022, 24702 vizualizari

Atmosfera astrală a lunii Ianuarie este dinamică, provocatoare, interesantă. Foarte important este că putem trasa planuri, putem visa în stil mare sau, altfel spus, ne putem crea propria realitate. Pentru asta, avem nevoie să știm în primul rând ce vrem și ce avem nevoie la modul real plus curaj, discernământ, prudență și asumare.         

Se disting opt evenimente astrale pe Cerul planetei noastre în intervalul cuprins între 01 și 31 Ianuarie 2023. Este vorba despre tranzitul planetei Venus prin trei Semne zodiacale, formarea aspectelor de Lună plină și de Lună nouă, finalul tranzitului Lunii negre prin Semnul zodiacal Rac și începutul tranzitului său prin Semnul zodiacal Leu, reluarea mersului direct al planetelor Marte, Mercur și Uranus, mutarea Soarelui din Semnul zodiacal Capricorn în Semnul zodiacal Vărsător.

Primul eveniment astral este legat de mișcarea planetei Venus. În primele trei zile tranzitează ultimele grade din Semnul zodiacal Capricorn, după care în dimineața zilei de 3 Ianuarie se mută în Semnul zodiacal Vărsător, Semn pe care îl tranzitează până pe 27 Ianuarie, când se mută în Semnul zodiacal Pești. Tranzitul acestei planete prin Semnele zodiacale ne orientează interesul și eforturile spre anumite tipuri de relații.

Cu Venus în Capricorn suntem orientați spre acele relații din sfera socială și profesională, fiind interesați totodată și despre legăturile oficiale, mondiale la nivel de organizații mari, cum ar fi organizațiile statale. Schimbări deosebite în aceste tipuri de relații, deoarece se află în acest Semn zodiacal și Pluto, cel care încet, sigur și discret dărâmă și reconstruiește totul din temelii.

Venus în Semnul zodiacal Vărsător ne orientează spre prieteni, spre grupuri mari de oameni care militează pentru un scop comun, cum ar fi habitatul balenelor și salvarea copacilor. Și aici planeta Venus întâlnește un alt colos al Sistemului nostru solar și anume Saturn, drept urmare nici vorbă de relaxare sau distracție relațională. Relațiile sunt rigide, unele vor lua turnuri deosebite, iar altele se vor finaliza fără echivoc atât la nivel personal, individual, cât și la nivel mondial.

Venus în Pești ne face romantici, artiști, visători, dar incapabili să deosebim adevărul unei relații de fantasma care o camuflează, pentru că și în acest Semn zodiacal, Venus este însoțită în tranzitul ei de misteriosul Neptun, planeta care ne joacă feste și care învăluie totul în cu totul altceva decât este în realitatea noastră cotidiană.

Pe 07 Ianuarie se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal Rac. Influențele acestui moment se regăsesc în segmentele familial, în cel social și în segmentul profesional. Un final de etapă, care anunță schimbări majore în ceea ce privește familia, statutul familiei în societatea contemporană, raportul familiei cu mediul social și familial. Este nevoie de prudență în decizii legate de casă, familie, loc de muncă, ajutoare primite/ acceptate de la alții.

Luna neagră este un punct fictiv legat în mecanica cerească de mișcarea Lunii. Cum Luna este foarte importantă în existența noastră terestră, din toate perspectivele, tot ce ține de mișcarea sa, devine important și este bine să ținem cont.

Până pe 08 Ianuarie, Luna neagră tranzitează Semnul zodiacal Rac, iar de la amiaza zilei de 08 Ianuarie începe tranzitul prin Semnul zodiacal Leu. Pentru fiecare dintre noi există segmentul reprezentat de Rac în harta natală, astfel că este bine ca până pe 08 Ianuarie să facem un bilanț al situației din aceste segment.

Luna neagră în tranzit prin Semnul zodiacal Leu va scoate la iveală carențele referitoare la modul în care ne conducem viața și la nivel personal, și la nivel mondial. Pentru vechile metode de conducere, de leadership vor ieși la iveală hibele existente în aplicarea lor.

Felul în care se va desfășura acest tranzit al Lunii negre prin Semnul zodiacal Leu, vreme de aproximativ nouă luni, va fi unul foarte dinamic, existând predispoziție pentru exagerări, pentru drame mai mult sau mai puțin reale, predispoziție la accidente, neplăceri legate de copii, de adolescenți, de tineri, aspecte distorsionate privitoare la bani și bunuri.

Pe 13 Ianuarie, planeta Marte revine în mișcare directă în Semnul Gemenilor, moment important deoarece ne va ajută pe tot restul lunii, să refacem corect ceea ce am făcut incorect începând din 30 Octombrie 2022 până la acest moment.  

Pe 18 Ianuarie, planeta Mercur, cea răspunzătoare de mentalul și de comunicarea noastră cotidiană, revine în mișcare directă în Semnul zodiacal Capricorn, moment de la care ne vom simți mult mai bine la modul general și vom fi capabili să rezolvăm corect, să acționăm corect, să reparăm tot ce am stricat în ultimele aproximativ trei luni.

Soarele se află în Semnul zodiacal Capricorn până pe 20 ale lunii, după care se își începe tranzitul prin Semnul zodiacal Vărsător. Și cu Soarele în Capricorn, și cu el în Vărsător suntem atrași mai mult de social, de profesional, de colegi, de cu totul alții, decât membrii familiei, persoanele iubite sau copiii. Predomină subiectele sociale și profesionale, astfel că dialogurile noastre vor fi orientate spre aceste subiecte. Totuși, este de bine, deoarece ne vom lămuri asupra unor teme de larg interes care au repercusiuni și în viața personală, și în cea socială, și în cea profesională.

În seara zilei de 21 Ianuarie se formează aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal Vărsător. Tema principală a acestei Luni noi este legată de copii, de relații sentimentale, de abordări noi ale iubirii și ale implicațiilor ei. Se poate contura un alt parcurs social și profesional legat de viitorul copiilor. De asemenea, vor intra în discuție și tehnologiile moderne, mai ales inteligența artificială. Posibil să aflăm despre noi descoperiri științifice care vor schimba mult cotidianul uman în viitorul foarte apropiat.

Ultimul eveniment astral al lunii se produce pe 22 Ianuarie, fiind vorba despre revenirea în mișcare directă a planetei Uranus aflată în Semnul zodiacal Taur. Drept consecință ne vom simți mai bine referitor la bani și bunuri personale, mai încrezători, mai curajoși în a accepta și a face schimbările necesare pe segmentul de viață și activitate reprezentat  de Semnul zodiacal Taur în viața fiecăruia dintre noi.

Concluzionând, fluctuațiile energetice de pe parcursul acestei luni ne vor provoca spre a lua decizii, spre a acționa corect, spre a face acele schimbări în viața noastră care să ne conducă spre evoluție. Depinde de fiecare ce va face și în ce direcție se va îndrepta. Însă, indiferent de alegerea făcută, ea se va concretiza la momentul potrivit și în felul potrivit fiecăruia dintre noi.

Cugetarea lunii Ianuarie 2023: „A ști să vorbești e o calitate mai puțin importantă decât a ști să te oprești.” – Seneca cel Bătrân

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole