Atmosfera astrală a lunii IANUARIE 2022: Spectacolul social la el acasă

Autor: Anca Stoica - luni, 27 decembrie 2021, 35514 vizualizari

Din perspectiva anului astrologic, care începe pe 20 Martie a fiecărui an, respectiv o dată cu intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Berbec, luna Ianuarie este a unsprezecea lună din acest an. Din perspectiva socială a epocii contemporane, luna Ianuarie este prima din anul social în curs.

Înțelept este să abordăm această lună din ambele perspective, deoarece vom înțelege mai bine ceea ce se petrece pe de o parte, iar pe de altă parte, vom ști mai bine ce avem de făcut. Este dificil să petreci, să sărbătorești, să-ți faci planuri noi la granița dintre luna a zecea și a unsprezecea dintr-un an, oricare ar fi el: social, astrologic, numerologic sau de altă natură.

Urmărind și analizând aceste aspecte care țin de mersul natural al vieții terestre și al Cerului acestei planete, vom înțelege de ce este diminuat (denaturat) spiritul sărbătorilor, de ce cheful de distracție este la cote minime sau exagerat, de ce relațiile o iau razna, de ce hrana fizică nu ne priește oricât de puțin sau de selectiv am mânca, de ce suntem obosiți, îmbufnați, interiorizați.

Asta, pentru că energia acestei perioade, perioadă pe care noi pământenii o considerăm de sărbătoare maximă, din perspectiva energiei astrale și a ritmurilor naturale, nu susține deloc sărbătorirea, îmbunătățirea relațiilor dintre oameni și nici hrana abundentă sau distracțiile. Și asta se petrece la fel în fiecare an. Și vor continua lucrurile așa, până când ne vom reveni în fire și vom accepta faptul că totul trebuie făcut la vremea lui naturală, în felul lui natural.  

De ce așa stau lucrurile? Pentru că pur și simplu așa este construită Lumea terestră în care trăim. De aceea este foarte important și de mare ajutor să cunoaștem, să învățăm și să respectăm Legile acestei Lumi. Cine nu acceptă și nu respectă Legile și mersul acestei Lumi, cine nu cunoaște și nu respectă limitele acestei Lumi, ori se revoltă de dragul revoltei, ori a greșit planeta pe care s-a născut.

Așadar, este dificil să vorbim de planuri noi la început de an social în luna Ianuarie, care din perspectiva mersului natural al Terrei este penultima din anul astrologic. Din acest motiv, ceea ce ne propunem cu entuziasm și credință la începutul acestei luni, chipurile pentru tot anul care urmează (din perspectiva socială), se realizează greu, prea puțin sau deloc.

Atmosfera astrală a lunii Ianuarie este dinamică, provocatoare, scoțând la iveală hibe în relații, în domeniile muncii și a relațiilor interinstituționale. Ca de fiecare dată în această perioadă revin în atenție aspectele sociale, segmentul muncii, relațiile de muncă și tot ce ține de muncă și implicațiile ei.

Chiar dacă perioada lunii Ianuarie, din perspectiva energiei astrale, ne predispune la introspecție, orientarea forțelor personale spre propria persoană, izolare și detașare de cotidian, va trebui să depunem eforturi constante pentru a ne ocupa și de ceea ce se petrece în social.

Se petrec opt evenimenete astrale pe Cerul planetei noastre pe parcursul acestei luni. Este vorba despre schimbarea Semnului zodiacal al planetei Mercur, momentul de Lună nouă, retrogradarea planetei Uranus, momentul de Lună plină, schimbarea Semnului zodiacal de către Nodul Nord Lunar, de către Soare și de către planeta Marte plus reluarea mersului direct a planetei Venus.

În dimineața zilei de 2 Ianuarie, Mercur planeta gândirii și comunicării își începe tranzitul prin Semnul zodiacal Vărsător, tranzit care face parte din ciclul de retrogradare pe Semnele zodiacale Capricorn-Vărsător. Ne amintim că acest ciclu a început în 14 Decembrie 2021, când Mercur a intrat în Capricorn.

Pe 14 Ianuarie, Mercur va intra în mișcare aparentă retrogradă în Vărsător, iar pe 26 Ianuarie va retrograda în Capricorn până la finele lunii. Activarea celor două Semne zodiacale aduce în prim-plan abordarea mai mult sau mai puțin corectă a relațiilor sociale și a aspectelor care țin de organizare socială, strategii sociale și profesionale. Sunt posibile restructurări la toate nivelurile societăți, dispariția unor forme de organizare, de abordare a problemelor sociale și profesionale.

În seara zilei de 2 Ianuarie se construiește momentul de Lună nouă în Semnul Capricornului, moment ce aduce în atenție segmentul muncii și al sănătății. Revin în atenție aspectele referitoare la aceste două segmente, evidențiindu-se răsturnări de situație și restricții deosebite. Sunt aspecte cunoscute, însă de această dată, tensiunile personale și sociale vor fi mai mari. Soluția este ca fiecare individ în parte să se ocupe serios și asumat de propria viață, de propriile nevoi personale, de îmbunătățirea relației cu propria persoană și cu alții, atât cât se poate.

Foarte importantă și încărcată energetic este ziua de 18 Ianuarie și iată de ce.

În primele două ore ale acestei zile se formează aspectul de Lună plină în Semnul Racului. Este un moment în care se va vorbi mult, se vor formula concluzii, se vor trasa anumite direcții sociale și profesionale, însă materializarea lor va fi dificilă, deoarece la acest moment energia astrală este dificil de gestionat și înțeles.

Tot pe 18 Ianuarie, Uranus aflat în Semnul zodiacal Taur, începe mișcarea aparent retrogradă. Astfel, energia uraniană începe să răscolească tot ce ține de Taur, respectiv confortul, comoditatea, valorile materiale, banii, finanțele în general.

Nodul Nord Lunar intră în Semnul zodiacal Taur tot pe 18 ale lunii. Drept consecință, se anunță o perioadă care va modifica total aspectele financiare, conceptul de bani, de proprietate, confortul, stabilitatea financiară și materială.

Ultima oară când Nodul Nord Lunar s-a aflat în Taur (2003 - 2004) a declanșat o perioadă de aproximativ optsprezece-nouăsprezece ani (până în 2021-2022) în care au fost la mare căutare și putere, banii, acumulările materiale, confortul, tot ce ține de bunăstarea materială, fizică. Acum după atâția ani, în care ne-am scăldat mult și bine, în consumerism material, este vremea să ne revizuim tot sistemul nostru de valori materiale, morale și spirituale.

În dimineața zilei de 22 Ianuarie, Soarele va intra în Semnul zodiacal Vărsător. Cu toate că este o poziție mai puțin privilegiată din perspectiva astrală, fiind o poziție de cădere, starea noastră de spirit se va îmbunătăți. Ne va reveni pofta de viață, de a fi alături de ceilalți, de a ne alătura unui grup social mai ales, de a ne ocupa de binele universal și chiar de a pune umărul la construirea unei Lumi mai bune. Că vom reuși sau nu, asta nu are importanță, pentru că ne vom mulțumi și cu visele sau cu vorbele mari spuse la ocazii mici.

Planeta Marte, planeta acțiunii și reacțiunii va intra în Semnul Capricornului, în după-amiaza zilei de 24 Ianuarie, poziție astrală privilegiată pentru această planetă, respectiv poziție de exaltare. De această dată însă, Marte în Capricorn va exalta exagerat, prost sau deloc, deoarece alături îi va sta Pluto, Venus retrogradă și Mercur retrograd. Așadar, este bine să fim atenți la felul în care acționăm, atât în viața personală, cât și în cea socio-pofesională.

Pe 28 Ianuarie, Venus planeta frumuseții și a relațiilor revine la mersul direct în Semnul Capricornului, aspect salutar pentru îmbunătățirea relațiilor, mai ales sociale.

Concluzionând, atmosfera astrală a lunii Ianuarie este încărcată în mod special din perspectiva socială și profesională. Revin în atenție temele cunoscute atât pentru sănătate, cât și pentru muncă. Nimic nou sub Soare, însă vom fi nevoiți de împrejurări să acționăm prudent și să fim prezenți în acum și aici. Nici vorbă de relaxare, confort, siguranță materială, financiară sau emoțională. Cea mai bună soluție este autontrolul și a ne ocupa serios de noi înșine în mod special, fără a deranja pe ceilalți și a-i ajuta pe ceilalți doar atunci când ni se cere.

Cugetarea lunii Ianuarie 2022: „Toți numesc experiență propriile erori.” – O. Wilde 

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole