Atmosfera astrală a lunii IANUARIE 2021: Începuturi promițătoare!

Autor: Anca Stoica - vineri, 01 ianuarie 2021, 47247 vizualizari

Prima lună a anului este foarte dinamică, astfel că ne vom reveni din feeria vacanței, rapid și în moduri nu tocmai comode. Se prefigurează noutăți pe segmentul muncii și al relațiilor interumane. Ar fi bine ca încă din primele zile ale acestui an să ne trasăm planuri noi, atât personale, cât și profesionale.

Dintre Semnele zodiacale, cele mai active sunt Semnul Capricornului, Vărsătorul și Taurul. Energia lor ajunge la noi, pământenii, prin intermediul planetelor și punctelor sensibile din harta noastră natală, impulsionându-ne să ne mișcăm ceva mai repede și mai cu talent, pe segmentele de viață și activitate marcate de aceste Semne zodiacale.

Se disting șapte evenimente astrale cu impact rapid, imediat și radical pe alocuri, în viața noastră de zi cu zi. Este vorba despre schimbarea Semnelor zodiacale pe care le tranzitează planetele, plus formarea momentului de Lună nouă și de Lună plină.

Primul eveniment este plecarea planetei Marte din Semnul zodiacal al Berbecului în primele minute ale zilei de 7 Ianuarie și relocarea sa în Semnul zodiacal al Taurului, plasamanet total neplăcut focosului Marte. Aparent este o ușurare că scăpăm de impulsivitatea Berbecului și de acțiunile lui curajoase și grăbite.

În Semnul Taurului, Marte se va întâlni cu Luna neagră și cu Uranus aflat în mișcare aparentă retrogradă până la mijlocul lunii Ianuarie. Tripleta aceasta va dinamiza foarte mult, neșteptat, surprinzător energia blândă, binevoitoare și calmă, aparent, a Taurului. Este posibil să vedem Tauri în preajma noastră, cum nu credeam vreodată că pot fi aceștia sau îi vom vedea acționând și reacționând în moduri total nespecifice lor. De asemenea, pe segmentul de viață din harta natală a fiecăruia dintre noi, ne putem aștepta la situații extrem de răscolitoare și cu finaluri total imprevizibile.

Ziua de 8 Ianuarie aduce multă instabilitate, deoarece atât Mercur, cât și Venus își schimbă Semenle zodiacale tranzitate până  acum.

Astfel, Mercur se mută din Semnul zodiacal al Capricornului în Semnul zodiacal al Vărsătorului. Asta e de bine, deoarece ne deschide noi orizonturi morale, spirituale, ne orientează spre progres, spre știință și tehnologie, ne dă idei novatoare, ne îndemană să fim deschiși mental, emoțional, sufletesc, relațional.

Pe de altă parte, Mercur va da peste Saturn și Jupiter instalați bine în Vărsător pentru o bună perioadă de timp. Și aceste planete vor forma o tripletă interesantă, foarte puternică, orientată spre dezvoltarea grupurilor, asociațiilor, organizațiilor ce au ca scop salvarea planetei, a Universului sau alte scopuri așa-zis nobile sau umanitare. În seara zilei de 19 ale lunii li se va alătura și Soarele, dinamizând și mai mult energia Vărsătorului.

Accentuarea Semnului zodiacal Vărsător va deschide perspective neobișnuite, într-un ritm accelerat, uneori poate grăbind implementarea unor concepții, scopuri sau tehnologii pe care, la nivelul nostru actual de evoluție, este posibil fie să le înțelegem parțial sau deloc, fie să le folosim incorect. Ne vom confrunta cu riscul alunecării periculoase pe panta utopiei și a idealurilor inutile. Însă, fanteziile Vărsătorului și deschiderea sa către Lumile înalte, către nou, către tehnologizare, va aduce și lucruri bune cu siguranță, la momentul potrivit și sub formele de care Omenirea actuală chiar are nevoie pentru a face salturi evolutive importante.

De reținut faptul că primul cilclu de retrogradare al planetei Mercur din acest an, va fi pe Semnul Zodiacal Vărsător, în perioada Ianuarie-Martie. La finele acestei luni, Mercur va intra în mișcare aparentă retrogradă. Asta înseamnă că tot ceea ce gândim, vorbim, plănuim, facem, parafăm în perioada 8 – 31 Ianuarie va suferi modificări în lunile următoare, unele spectaculoase, neașteptate, neplăcute.

Tot pe data de 8 Ianuarie, Venus planeta artelor, armoniei, frumosului, a relațiilor se va muta în Semnul zodiacal Capricorn, restricționându-ne relațiile și orientându-ne spre ceva mai multă responsabilitate, seriozitate, dorință de a relaționa mai mult oficial, distant, cu puțin implicare emoțională sau deloc.

În Capricorn îl avem pe Pluto, Soarele până pe 19 ale lunii și momentul de Lună nouă în dimineața zilei de 13 Ianuarie. Momentul acesta deschide o etapă foarte importantă, însă există detalii ascunse sau greu de înțeles și de acceptat de către majoritatea. Cele mai importante aspecte, care încep să fie vizibile de la acest moment, sunt financiare. Contradicții, neplăceri, situații inedite, surprinzătoare legate de salarizare, de copii, de condiții de muncă, schimbări clare în ceea ce privește raportul muncă-plata aferentă.

Toată lumea și toate segmentele socio-profesionale vor fi influențate prin restricții, reconfigurări, reorganizări fără precedent, de acest moment de Lună nouă în Capricorn, într-o primă etapă până în luna Iunie. Felul nostru de a fi, stilul de viață, relațiile cu ceilalți, implicarea noastră în diverse situații profesionale va depinde numai de bani, de veniturile pe care le obținem din munca proprie, de interesele personale.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună plină în Semnul zodiacal al Leului în seara zilei de 28 Ianuarie. Este un moment care pune accentul pe muncă și pe sănătate. Cum cele două segmente se suțin reciproc, afectarea unuia duce implicit la afectarea celuilat. Se închide o etapă pentru ambele segmente. Din perspectiva muncii, toate segmentele de activitate vor încheia o etapă, într-un mod mai mult sau mai puțin agreabil.

Poate fi vorba despre stabilizarea unor proceduri medicale, răsturnări de situația în proceduri medicale utilizate sau cercetate până la acest moment, apariția unor alte afecțiuni punctate cu note ciudate, care ne vor da bătăi de cap multă vreme. Este posibil să începem a privi și trata altfel sănătatea și implicațiile ei. Bine ar fi să ne fim propriul nostru terapeut, să ne ascultăm corpul și să ținem cont de nevoile sale reale, chiar dacă asta presupune mai mult efort personal pe termen lung și a respecta reguli care chiar ne sunt utile în perioda problematică pe care traversăm. Până la urmă, paza bună trece primejdia rea întotdeauna.

Concluzionând, este vremea în care deja marile schimbări la nivel planetar și universal sunt în desfășurare. Ne-ar prinde foarte bine să devenim conștienți de priopria noastră persoană, de rolul nostru în viața noastră și a altora. De asemenea, la nivel socio-profesional va trebui să ne orientăm spre un alt regim de muncă, poate chiar spre un alt domeniu de activiate.  Cale de întors în trecut, la concepții, idei, stiluri de viață și activitate, nu mai există, fie că vrem, fie că nu.

Cugetarea lunii IANUARIE 2021:„Cunoaște-te pe tine însuți. ” - Juvenal

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole