Atmosfera astrală a lunii FEBRUARIE 2024: Continuă forfota socială!

Autor: Anca Stoica - marti, 30 ianuarie 2024, 4075 vizualizari

Atmosfera astrală a lunii Februarie este dinamică, interesantă, continuând evenimentele deja cunoscute. Chiar dacă suntem familiarizați cu faptul că schimbarea este la ordinea zilei în lumea în care trăim și credem că nimic nu ne mai surprinde, mai sunt încă multe și mărunte care ne vor ține în suspans.

Pe Cerul planetei noastre se disting șase aspecte astronomice cu impact astrologic asupra noastră, fiind vorba despre: tranzitul planetei Mercur prin trei Semne zodiacale, aspectele de Lună nouă și de Lună plină, tranzitul planetelor Marte și Venus prin două Semne zodiacale și schimbarea Semnului zodiacal de către Soare.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Planeta Mercur, cea răspunzătoare de mentalul și de comunicarea noastră, se află în Semnul zodiacal Capricorn până pe 5 Februarie, după care în dimineața zilei de 5 începe tranzitul prin Semnul zodiacal Vărsător, tranzit ce va durapână în dimineața zilei de 23 Februarie când începe tranzitul prin Semnul Peștilor. Plimbarea lui Mercur prin trei Semne ne va influența gândurile și starea de spirit conform atmosferei Semnul zodiacal tranzitat.

Adică din Capricorn, influențele mercuriene ne vor îndemna să fim serioși, responsabili, orientați spre aspectele sociale și profesionale din jurul nostru. Din Vărsător, Mercur ne va îndemna să fim veseli, optimiști, nonconformiști, extravaganți, să ne implicăm alături de alții în susținerea unorcauza umanitare, mai mult sau mai puțin viabile.

Când Mercur tranzitează Semnul Peștilor este nevoie de prudență maximă, pentru că în Pești se află planetele Saturn și Neptun, ale căror influențe bulversează și încețoșează mentalul. Emotivitatea și subiectivismul vor fi accentuate începând cu 23 Februarie, astfel că luarea deciziilor și semnarea documentelor importante ar fi bine să le evităm pe cât posibil.

Foarte importantă este raportarea noastră la Soare și la Lună, deoarece tandemul celor doi aștri mențin viața pe Terra așa cum o cunoaștem și mai ales, așa cum ne-am obișnuit. Aspectele de Lună nouă și de Lună plină leagă Soarele și Luna într-un dans fascinant, de neoprit și de neînțeles uneori. Vrem, nu vrem, în toate epocile omenirii, oamenii și-au dus traiul urmărind și folosind aceste momente, concluzionând că este bine să facem anumite lucruri la Lună nouă și altele la Lună plină.

Aspectul de Lună nouă se construiește la prima oră din ziua de 10 Februarie în Semnul zodiacal Vărsător. Temele principale ale acestui moment sunt segmentul familial și domestic, patrimoniul familial, locurile natale. Se declanșează o nouă etapă, fiind un moment foarte puternic din perspectiva energeticii astrale, pentru că în Vărsător se vor afla la acel moment: Pluto, Mercur, Luna și Soarele.

Ceva neobișnuit, excentric, ieșit din tiparele cunoscute este probabil să anunțeschimbări radicale și definitive (tipic plutoniene) în ceea ce privește viața domestică, relațiile familiale și relațiile părinți copii. Este bine să fim deschiși la schimbări, însă în același timp este bine să fim precauți și să evităm schimbarea doar de dragul schimbării și a distracției de moment.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Marte, planeta acțiunii și reacțiunii se află în Semnul zodiacal Capricorn până pe 16 Februarie, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Vărsător. Marte în Capricorn ne ajută să acționăm și să reacționăm corect, în limite rezonabile și în situații potrivite nouă. Din Vărsător, Marte ne va orientaeforturile spre acțiuni în forță (și forțate) alături de mase mari de oameni, acționând, chipurile, în numele progresului.

Referitor la relații, planeta Venus, cea care ne îmbie la a ne implica în acestea, se află în Semnul Capricornului până pe 16 Februarie, după care își începe tranzitul prin Semnul zodiacal Vărsător.

Este o mare diferență de abordare a relațiilor cu Venus în Capricorn, apoi cu ea în Vărsător, deși ambele Semene zodiacale ne orientează spre social și profesional. Din Capricorn, Venus ne îndeamnă să ne implicăm în problemele sociale și contemporane într-un mod serios, responsabil, concret. Din Vărsător, Venus ne va îndemna să ne implicăm în problemele societății contemporane într-un mod radical, extravagant, neconvențional.

Soarele, generatorul nostru de energie se află în Semnul zodiacal Vărsător până pe 19 Februarie, după care își începe tranzitul prin Semnul zodiacal Pești. Câtă vreme Soarele se va afla în Vărsător, starea generală de spirit este una vivace, cu tendințe radicale, excentrice, orientate spre nou și tehnologie. Soarele în Pești ne schimbă registrul stărilor noastre de spirit, dar și preocupările cotidiene, orientându-ne spre calm, discreție, liniște, religiozitate, suferințe la unison cu ceilalți. Probabil că după atâta agitație dată de activarea Semnului Vărsător până pe 19 ale lunii, ne vom mai reveni în fire și vom deveni mai pașnici și dornici de spiritualitate.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Ultimul eveniment astronomic și astrologic al lunii este momentul de Lună plină care se va forma în dimineața zilei de 24 Februarie în Semnul zodiacal Fecioară. Temele acestui moment sunt relațiile cu străinătatea, relațiile interstatale, fiind probabil să se schimbe termenii și condițiile de călătorie, de lucru și de studiu în țări străine. Pe de altă parte, este posibil ca raportarea fiecăruia dintre noi la tot ce înseamnă și la tot ce ține de străinătate, să se modifice sau chiar să se finalizeze după caz.

În concluzie, temele lunii Februarie sunt deja cunoscute și ele se vor desfășura în sensuri greu de anticipat. Sigură este schimbarea, fie că vrem, fie că nu, fie că ne place, fie că nu, fie că înțelegem, fie că nu. Este nevoie de discernământ în doze mari, prudență, circumspecție. Fiecare dintre noi este creatorul propriei sale vieți, așa încât să ținem cont de asta și în fiecare moment să fim conștienți de ceea ce facem, asumându-ne totul cu demnitate și curaj.

Cugetarea lunii Februarie 2024:Orice ai învăța, înveți pentru tine însuți. A. G. Petronius

Astrolog: Anca Stoica 
-----   
🌐 Facebook 🌐 Instagram 

 Astro Shop

Cele mai noi articole