Atmosfera astrală a lunii FEBRUARIE 2021: Controverse!

Autor: Anca Stoica - luni, 01 februarie 2021, 49600 vizualizari

Atmosfera lunii Februarie ne îmbie la introspecție, la visare, la a ne cufunda în propriile noastre gânduri. Este o perioadă favorabilă studiului, cercetării și documentării asupra unor subiecte de interes personal sau profesional. Vom putea privi dincolo de aparențele cotidiene, uneori fără să ne dăm seama că facem acest lucru.

Cel mai important eveniment astral al lunii este mișcarea aparentă retrogradă a planetei Mercur în Semnul zodiacal al Vărsătorului. În ultima zi al lunii Ianuarie a intat în această mișcare, iar mersul direct și-l reia pe 21 Februarie. Este foarte importantă perioada de retrogradare a lui Mecur în Vărsător, datorită faptului că alături de el se află Saturn, Jupiter, Soarele până pe 18 Februarie și Venus până  pe 25 Februarie, deci multe planete, formând un stelium splendid și foarte rar pe Cerul planetei noastre, de tipul o dată în viață.

Astfel, energia Vărsătorului este puternic activată, asta însemnând deschidere către domenii avangardiste, însă și reveniere asupra unor soluții deosebite la problemele omenirii actuale, soluții discutate, abordate în trecut și care acum se dovedesc utile. Pe de altă parte, există riscul să ne grăbim în a oferi soluții universal valabile pentru toată lumea și a le aborda, din nou, în mod eronat.

Chiar dacă Vărsătorul este orientat spre marea familie a omenirii și ne îndeamnă, subtil, să dansăm toți la unison, până nu ne echilibrăm interiorul nostru personal, nu avem cum să dansăm grațios în marea horă a unirii universale. Fiecare dintre noi, încă dansează după muzica personală, care fie este dezechilibrantă pentru propria ființă (asta observându-se în viața personală și în planul sănătății), fie este în total dezacord cu ceilalți (asta observându-se în viața socio-profesională și în relațiile cu ceilalți).

De aceea, până pe 21 Februarie este bine să fim prudenți, să ne reevaluăm rolul pe care îl avem în societate, să fim realiști în privința a ceea ce putem noi oferi și ce pretenții avem din partea societății sau din partea celorlalți. Vom fi nevoiți, din varii motive și prin varii situații, să reluăm discuțiile, situațiile și acțiunile întreprinse între 8 și 31 Ianuarie. Unele reveniri pot fi spectaculoase, surprinzătoare, bulversante, punctate cu note șocante pe alocuri.

Planeta Venus vine și ea în Vărsător încă din seara zilei de 1 Februarie, deschizându-ne apetitul spre relațiile cu prietenii, spre ajutorarea celorlalți, spre dezvoltarea societății în ansamblul ei, spre a ne alătura grupurilor care militează pentru diverse scopuri umanitare sau planetare.

Va fi o perioadă controversată, stresantă pentru toate tipurile de relații, cât Venus se va afla în Vărsător. Asta deoarece, Venus alături de Saturn (care constrânge, restricționează, blochează), de Jupiter (care exagerează, dilată, supraîncarcă), de Soare (care destabilizează, pentru că în Vărsător, Soarele este în poziție de exil, ca și cum a fost alungat de acasă din Semnul Leului, deci se comportă sinuos, când e rece, când e cald, când activ, când pasiv) și de Mercur retrograd (care încurcă, cu grație, mințile și limbile tuturor) își va exercita influența în mod bizar, chiar periculos.

Este foarte posibil să vedem latura mai puțin plăcută a Vărsătorului și anume fanatismul, fixismul și conservatorismul nefondate, menținerea unor cutume vechi, care acum sunt nepotrivite, dar pe care Vărsătorul va încerca să le îmbrace în haine noi, strălucitoare, ascunzând în mod conștient teama (sau lenea) de schimbare.

Din data de 25 Februarie, Venus se mută într-un Semn zodiacal drag ei, Peștii, pentru că în acest Semn are o poziție privilegiată de exaltare. Așadar, în ultimele patru zile ale lunii ne vom mai liniști în privința relațiilor, însă nu prea mult, pentru că îl întâlnește pe iluzionistul Neptun. Astfel, va apărea un alt pericol și anume acela al dezamăgirilor, al iluziilor, al vizibilității reduse privind caracterul real și intențiile reale ale oamenilor cu care relaționăm.

Remediul acestor situații relaționale nesigure, misterioase, ciudate este apropierea de domeniile artei, delectarea cu o muzică bună, vizionarea unor filme bune, a unor piese de teatru celebre, vizitarea galeriilor de artă, lecturarea cărților dragi sufletului nostru plus evitarea luării deciziilor importante ce privesc mersul unei relații.

În seara zilei de 11 Februarie se va forma aspectul de Lună nouă în Vărsător. Este un moment ce are ca temă principală, relațiile sociale și segmentul educației copiilor și tinerilor, revenindu-se asupra unor decizii și acțiuni întreprinse în ultimele luni în aceste sensuri.

Se deschide o etapă nouă, însă poate fi vorba despre educație pe cont propriu mai mult, deoarece susținerea financiară din partea societății este fluctuantă și nu prea se poate realiza. Există o ruputură între noile forme de educație, de școlarizare și susținerea materială, financiară a acestora. Cert este faptul că noile forme de educație se vor implementa din ce în ce mai clar și puternic, iar accesul la ele va fi din ce în ce mai dificil, chiar imposibil pentru un anumit segment de indivizi.

Soarele va păși în Semnul Peștilor la amiza zilei de 18 Februarie, temperându-ne mult personalitățile și felul în care ne raportăm la Lume și la evenimentele ei. Începând cu 25 Februarie vine și Venus, astfel că trioul format din Soare, Venus și Neptun ne va tempera elanul de a relaționa mult și cu toată lumea, orientându-ne spre propriile noastre gânduri și nevoi spirituale mai ales.

Ultimul aspect astral al lunii este momentul de Lună plină ce se va construi în dimineața zilei de 27 Februarie în Semnul zodiacal al Fecioarei. Este o zi cu o energie puternică, energie ce va marca, nu prea clar, finaluri ale unor etape socio-profesionale.

Balanța dintre mediul personal, familial și mediul socio-profesional, va înclina spre cel familial. Așadar, este probabil să continue munca de acasă sau cel puțin parțial acasă și parțial în mediul profesional.

Un alt subiect al momentului va fi și sănătatea. Aici este nevoie de prudență și discernământ, deoarece unele terapii sau remedii nu pot oferi garanții de amelioare a problemelor de sănătate.

Să ne amintim că în Semnul zodiacal al Taurului se află în continuare Uranus, Marte și Luna neagră. Este un trio puternic, periculos, care din când în când își face simțită prezența prin izbucniri spectaculoase pe elementul Pământ. Intervalul 17 – 18 Februarie potențează energia Taurului în moduri total imprevizibile, bine fiind să fim atenți la tot ce ține de planul fizic, de obiecte propriu-zis, dar și de corpul nostru fizic. Nativii Taur și cei cu marcaje astrale native în acest Semn zodiacal au nevoie de multă atenție cu propria lor persoană și de multă toleranță din partea celorlalți. Pe românește, sunt dificili și greu de suportat.

Concluzionând, atmosfera lunii Februarie este controversată, ne deschide domenii avangardiste de care vom discuta mulți ani de acum încolo, ne vom revizui unele decizii, relații și acțiuni. Este o perioadă bună pentru a fi discreți și a chibzui bine încotro ne îndreptăm eforturile. De mare folos ne sunt folosirea artelor, chiar și în doze mici zilnic. 

Cugetarea lunii Februarie 2021:„Gloria este trecătoare.” – Napoleon Bonaparte 

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole