Atmosfera astrală a lunii DECEMBRIE 2023: Vine Iarna!

Autor: Anca Stoica - marti, 28 noiembrie 2023, 6249 vizualizari

Iată că am ajuns la ultima lună calendaristică din perspectiva anului social. Astronomic și astrologic vorbind, atmosfera continuă să fie dinamică, începe și Iarna astronomică, însă vom avea și momente de relaxare, de trai liniștit și amuzant.

Se disting șapte evenimente astrale pe Cerul planetei noastre de-a lungul acestei luni, astfel: schimbarea Semnului zodiacal de către planetele Mercur și Venus, reluarea mișcării directe a planetelor Neptun și Jupiter, aspectele de Lună nouă și de Lună plină, Solstițiul de Iarnă, respectiv intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Capricorn.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

În după-amiaza zilei de 1 Decembrie, planeta Mercur, cea răspunzătoare de mentalul nostru, de gândurile noastre și de comunicare, începe tranzitul astral prin Semnul zodiacal Capricorn. Pe 13 ale lunii, Mercur începe mișcarea aparentă retrogradă, iar pe 23 Decembrie revine în Semnul Săgetătorului, continuându-și mișcarea retrogradă până la finalul lunii. Așadar, începând din 13 Decembrie revin, încet, sigur și discret - ideile, dialogurile, aspectele financiare, demersurile sociale și  profesionale pe care le-am avut începând din 10 Noiembrie, de când Mercur a intrat în Semnul Săgetătorului.

În Capricorn, Mercur îl întâlnește pe Pluto, planeta transformărilor profunde, astfel că ne putem confrunta cu mari schimbări sociale sau cu prezentarea unor propuneri de schimbare pe termen lung. De aceea, este bine să fim foarte atenți la ceea ce se petrece în domeniul nostru de activitate profesională pe de o parte, iar pe de altă parte, este bine să fim atenți la ceea ce se petrece în social, deoarece vom vedea sâmburii unor schimbări fără precedent și fără echivoc.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Planeta Venus, ale cărei atribuții sunt relațiile, frumosul, iubirea, dar și banii, obiectele valoroase - tranzitează trei Semene zodiacale în această lună, astfel: Semnul Balanței până pe 4 Decembrie, iar din seara acestei zile începe tranzitul prin Semnul Scorpionului, tranzit ce va dura până în seara zilei de 29 Decembrie, când începe tranzitul prin Semnul Săgetătorului.

Cu Venus în Balanță, ne este accentuat gustul pentru frumos, pentru artă, suntem cooperanți, cam oscilanți și pretențioși în relații, însă atmosfera relațiilor este una cordială. Cu Venus în Scorpion vom fi atrași de relații secrete, de partea ascunsă a relațiilor și situațiilor în care suntem implicați, iar teoria conspirației va ocupa un loc important în gândurile și în dialogurile noastre. În ultimele trei zile ale lunii, Venus va tranzita Săgetătorul, trimițându-ne imbolduri spre aventură, distracții, călătorii și excese.

În Semnul zodiacal Pești sunt în tranzit planetele Saturn și Neptun. Planeta Neptun se află în mișcare aparentă retrogradă până pe 7 Decembrie, după care își reia mersul direct. Drept urmare, din perspectiva religiozității și a spiritualității – ne vom schimba ideile, starea de spirit, devenind mai toleranți, mai înțelegători, mai dispuși să acceptăm și alte puncte de vedere, și alte filozofii de viață, și alte religii.

Totuși, fiind vorba despre Semnul Peștilor și despre planeta Neptun, ale căror influențe combinate ne aburesc mai mult sau mai puțin plăcut, este recomandabil să fim prudenți, cumpătați și să aplicăm discernământul în tot și în toate.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

În primele ore ale zilei de 13 Decembrie se formează aspectul de Lună nouă în Semnul Săgetătorului. Temele principale ale acestei Luni noi sunt schimbarea mentalității, a filozofiei de viață, descoperirea adevărurilor dincolo de perdeaua fizică. Relațiile cu străinătatea, formele de învățare, călătoriile vor cunoaște un început. Este nevoie de prudență în comunicare, în relaționarea cu persoanele din mediul apropiat, în călătorii, deoarece sunt posibile neplăceri serioase cu efecte pe termen lung.

Solstițiul de Iarnă are loc în dimineața zilei de 22 Decembrie, respectiv intrarea Soarelui în Semnul Capricornului. De-a lungul Iernii 2023 va fi vorba despre bani, cheltuieli, venituri salariale, situații financiare disonante,schimbări ale condițiilor de muncă și schimbări profesionale în general. Va fi o perioadă provocatoare, în care echilibrul între a obține venituri, a economisi și a consuma și cheltui – va fi tema principală a majorității oamenilor.

Aspectul de Lună plină se va forma pe 27 Decembrie, în primele ore ale zilei, în Semnul Racului. Este un moment de final de etapă de relaționare, atât cu persoanele din mediul nostru apropiat, personal, cât și la nivel social și profesional. Din nou este vorba despre mentalitatea noastră și despre felul în care ne raportăm la ceilalți și la evenimentele din jurul nostru.

În ultima zi din această lună, respectiv pe 31 Decembrie, planeta Jupiter își reia mersul direct în Semnul Taurului. Este de bun augur schimbarea mișcării acestei planete, chiar dacă alături de ea, se află Uranus în mișcarea aparentă retrogradă, care poate oferi surprize total neașteptate referitor la bani, bunuri, proprietăți, venituri salariale, cheltuieli.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Concluzionând, atmosfera lunii Decembrie ne aduce schimbări de mentalitate, reconfigurarea unor relații și reorganizarea regimului muncii, indiferent de domeniul de activitate. Se pot evidenția excesele și tendința de a ne afunda în materialul cotidian, aspect păgubos pe termen lung. Recomandabil este să abordăm totul cu măsură, discernământ și respect.

Cugetarea lunii Decembrie 2023:Natura este creată pentru ca, în complicitate cu spiritul, să ne emancipeze.” – R. W. Emerson

Astrolog: Anca Stoica

🌐 Facebook 🌐 Instagram Astro Shop

Cele mai noi articole