Atmosfera astrală a lunii DECEMBRIE 2021: dinamică, fascinantă, plină de neprevăzut!

Autor: Anca Stoica - joi, 25 noiembrie 2021, 37898 vizualizari

Ambianța lunii Decembrie este una de sărbătoare. Pe de o parte, deoarece avem sărbătorile de Iarnă. Iar pe de altă parte, deoarece pe Cerul astral al planetei noastre, aspectele astronomice dansează după un repertoriu de melodii noi, interesante, care ne vor impulsiona să abordăm noi direcții de viață și activitate. Fie că vrem, fie că nu, fie că acceptăm, fie că nu, vom dansa după muzica astrală într-un ritm de neoprit.

Se petrec nouă evenimente astrale cu impact astrologic asupra noastră, fiind vorba despre: o eclipsă totală de Soare, momentele de Lună nouă și de Lună plină, trei planete schimbă Semnul zodiacal, retrogradarea planetei Venus, Solstițiul de Iarnă, schimbarea Semnului zodiacal de către Nodul Nord al Lunii.

Primele evenimente astrale sunt formarea aspectului de Lună nouă și a unei eclipse totale de Soare în Semnul zodiacal al Săgetătorului în dimineața zilei de 4 Decembrie. Energia degajată de aceste aspecte este puternică, dificil de gestionat și de înțeles. Temele aduse în prim-planul vieții cotidiene vor fi legate de sănătate, muncă, jocuri de culise atât în privința sănătății, cât și a muncii, aspecte financiare, mai ales aspecte ce țin de veniturile obținute din munca proprie.

Din nou revin în discuție și aspectele privitoare la educație, copii, adolescenți, tineri, învățământ. Sunt și noutăți în acest sens, dar ele sunt bine ascunse, iar ceea ce vom vedea cu ochii fizici va fi doar o aparență. Posibil să se evidențieze probleme noi de sănătate, să se prezinte variante noi de tratament, ale căror efecte secundare importante nu pot fi descoperite (sau dezvăluite) acum, ci abia peste luni de zile de acum încolo.

Până pe 13 ale lunii, Marte se află în Semnul zodiacal Scorpion, astfel că acțiunile noastre sunt discrete, departe de ochii celorlalți. Este o perioadă favorabilă acțiunilor serioase, cu efecte pe termen lung. Totul este să nu devenim prea justițiari sau exagerați în privința conflictelor. Apoi a acționa în mare taină, mai ales față de cei dragi, poate duce uneori la efecte secundare neplăcute și dificil de remediat.

Spre mijlocul zilei de 13 Decembrie, Marte se mută în Semnul zodiacal Săgetător, impulsionându-ne să acționăm deschis, curajos, exagerat și nepotrivit uneori. Nativii Săgetător și cei cu marcaje astrale native în acest Semn zodiacal se vor transforma în adevărate tolbe cu săgeți, pe care este bine să le evităm cu discernământ și eleganță.

Mercur, planeta gândirii și a comunicării se află în Semnul zodiacal Săgetător până pe 14 Decembrie, după care se mută în Semnul zodiacal Capricorn. Așadar, în prima parte a lunii suntem veseli, deschiși la comunicarea cu ceilalți, pasionați de subiecte ce privesc străinătatea, călătoriile, studiile, spiritualitatea, dar ne interesează și amuzamentul, reușind cu succes să facem haz de necaz, uneori cam exagerat.

În Capricorn, Mercur devine serios, discret, încăpâțânat, dogmatic, interesat de subiecte sociale, politice, umanitare. A doua parte a lunii, din perspectiva gândirii și a luării deciziilor este favorabilă pentru a analiza pe îndelete și asumat, situațiile și relațiile în care ne aflăm și apoi să acționăm în consecință.

Foarte interesantă și deosebită este ziua de 19 Decembrie, pentru că se petrec două evenimente astrale. Planeta Venus, cea răspunzătoare de frumosul, afectul și relațiile din viața noastră va începe mișcarea aparentă retrogradă în Semnul zodiacal Capricorn. Al doilea eveniment este formarea aspectului de Lună plină în Semnul zodiacal Gemeni.

Venus retrogradă în Capricorn aduce răceală afectivă, reevaluarea aspectelor materiale, orientarea fiind cu preponderență către social, politic, material, câștiguri personale. Este bine să evităm logodna, căsătoria, deciziile privitoare la viața sentimentală, deoarece nu sunt șanse de armonie, echilibru, iubire sinceră și asumată pe termen lung. Sunt probabile răsturnări de sutuație deosebite, atât în plan personal, cât și în plan socio-profesional.

Aspectul de Lună plină în Semnul Gemenilor se va construi în dimineața zilei de 19 Decembrie. Temele acestui moment vizează relația eu-ceilalți, confortul meu în raport cu ceilalți, rezonanța mea vizavi de mentalitatea celorlalți. Este un moment favorabil dizolvării relațiilor și situațiilor nepotrivite. Cel mai mult va ieși în evidență, diferența de gândire și de sistem de valori morale și spirituale. La nivel general ne vom schimba mentalitatea și ne vom orienta spre o nouă filozofie de viață. Pe de altă parte, la nivel social se vor evidența relațiile cu străinătatea, tinzând să abordăm mai mult deciziile și ideile străinilor sau modelele altor state, decât pe al nostru propriu.

În seara zilei de 21 Decembrie, Soarele va intra în Semnul Capricornului, fiind totodată și Solstițiul de Iarnă. Iarna 2021-2022 se anunță cu restricții, izolări personale și socio-profesionale, cu un accent pe relațiile cu ceilalți, cu multe neplăceri și răsturnări de situații. Vedem, știm destul de clar ce se întâmplă, însă un soi de inerție ne împiedică să acționăm corect și în direcția potrivită. Este o perioadă favorabilă de-a lungul întregii Ierni, de a sta mai mult acasă, alături de cei dragi, de a ne ocupa de casă și de familie, de a ne cultiva în mod conștient legătura cu locurile natale și cu neamurile.

Pe 24 Decembrie, Nodul Nord al Lunii se mută în Semnul zodiacal Taur, alăturându-se cu pași discreți planetei Uranus. Cele două în Taur vor aduce schimbări importante și definitive pe tot ce ține de valori materiale, bani, bunuri, posesiuni materiale. Este o perioadă unică în această viață pentru nativii Taur și pentru cei cu marcaje astrale native în acest Semn zodiacal. Surprizele pot fi de mari proporții și greu sau deloc de anticipat.

Marele benefic pentru noi pământenii și cea mai mare planetă a Sistemului nostru solar, Jupiter își încheie tranzitul astral prin Semnul zodiacal Vărsător și pe 29 Decembrie intră în Semnul zodiacal Pești. Așadar, până la finalul lunii mai avem timp să ne ocupă de segmentul de viață și activitate marcat de Vărsător pe harta astrală natală sau pur și simplu, să ne orientăm gândurile și acțiunile spre vitor, spre scopuri umanitare, spre tehnologii noi și, nu în ultimul rând, spre abordarea unei mentalități noi, deschise cu adevărart spre omul viitorului.

În Pești, Jupiter este la el acasă, dar să ne amintim că îl așteaptă Neptun, iluzionistul Sistemului solar. Jupiter în Pești promite o nouă spiritualitate, apropierea de divinitate, abordarea artelor sub toate formele ei. Dar vor rămâne multe la stadiul de promisiuni, doarece influențele lui Neptun vor încurca  sau bloca pe alocuri, planurile jupiteriene.

Concluzionând, atmosfera lunii Decembrie este fascinantă, răscolitoare, dinamică, plină de neprevăzut. Este bine să fim pregătiți pentru răsturnări de situații fără precedent și mai ales, chiar dacă avem planuri bine creionate demult sau ne facem altele noi pe parcursul acestei luni, să avem în vedere că ele se pot schimba în ultima fracțiune de secundă.

 

Cugetarea lunii Decembrie 2021: „Cine vrea să filozofeze, trebuie ca mai întâi să se îndoiască de orice.” – G. Bruno 

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole