Atmosfera astrală a lunii decembrie 2013

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 01 decembrie 2013, 1171 vizualizari
Atmosfera astrală a lunii decembrie 2013

În sfârșit a venit decembrie! Cu toții așteptăm această lună cu speranțe multe, cu gânduri bune și cu nevoia imperioasă de a fi alături de cei dragi. Pe de o parte vine vacanța de iarnă cu toate sărbătorile ei, dar pe de altă parte ne aduce și un moment de bilanț al evenimentelor petrecute în anul care tocmai se încheie. Ar fi bine să ne rezervăm momente de interiorizare și dialog cu propria noastră ființă. 

Pe măsură ce s-au scurs lunile acestui an, cu toții am devenit mai conștienți de nevoile noastre, ale celorlalți, dar și ale planetei pe care ne desfășurăm această existență. Concluziile la care am ajuns, fiecare dintre noi, au un gust dulce-amar și simțim nevoia să ținem cont de ele și să facem ceva pentru a ne îmbunătăți viața și mediul în care trăim. Ignoranța care ne-a dominat multă vreme începe să se destrame și la o privire atentă în jurul nostru, constatăm că semenii noștrii deja abordează viața altfel, cu mai multă deschidere mentală și sufletească.

Distribuția astrelor în luna decembrie accentuează în continuare Elementul Apă, urmat îndeaproape de Elemenul Pământ, apoi Focul și Aerul. Faptul că astrele tot insistă de ceva vreme asupra Apei este clar că asupra simbolisticii acestui Element, omenirea mai are mult și bine de lucrat. Emoțiile, sensibilitățile sufletești, trecutul, legătura cu neamul din care provenim, rolul nostru de părinți sau de copii sunt componente pe care trebuie să le înțelegem, să le acceptăm așa cum sunt și să învățăm să le integrăm corespunzător în viața de zi cu zi. Tentația de a da vina pe alții pentru tot ce ni se întâmplă este mare, comodă și la îndemâna oricui. Însă a ne lua viața în mâini și a găsi rezolvarea neplăcerilor noastre în interiorul nostru presupune multă muncă cu noi înșine, perseverență și voință. Dar și câștigurile vor fi pe măsura eforturilor noastre!

Neptun și Chiron își continuă nestingheriți periplul prin Semnul Peștilor, Jupiter se află în continuare în mișcare aparent retrogradă în Semnul Racului acompaniat Luna neagră, Saturn și Nodul Nord Lunar la braț prin Semnul Scorpionului, iar Mercur își termină călătoria prin Scorpion în preajma datei de 6 decembrie. Nativii Semnelor de Apă, dar și cei care au Ascendentul sau planete personale în aceste Semne își vor continua lecțiile la capitolul afectivitate. Însă fiecare dintre noi pe sectorul de viață în care avem Semnele de Apă vom avea de-a face cu ceva mai multă emoție și profunzime a sentimentelor.

Elementul Pământ este reprezentat în mod special de Semnul Capricornului,urmat doar de Semnul Fecioarei până în preajma datei de 8 decembrie prin prezența planetei Marte. După această dată, Marte se va cuibări pentru mult timp de acum încolo în Semnul Balanței. În Capricorn avem Pluto, Venus care în preajma datei de 22 decembrie va intra în mișcare aparent retrogradă, din 21 decembrie li se alătură Soarele, iar din 25 decembrie și planeta Mercur. Retrogradarea lui Venus în acest Semn zodiacal ne va scoate în evidență faptul că suntem tentați să punem factorul material mai presus de sentimente. Cu toate că este atmosferă de sărbătoare este posibil să ne refugiem în activitatea profesională, ascunzându-ne suferințele interioare. Recomandabil este să ne refacem legătura cu natura și să învățăm să privim viața cu bucuria unui copil. 

Solstițiu de iarnă este marcat de intrarea Soarelui în Semnul Capricornului, intrare care se produce în seara zilei de 21 decembrie. Harta astrală a acestui moment, ridicată pe coordonatele Bucureștiului ne vorbește despre relațiile pe care le avem la locul de muncă, despre activitatea profesională pe care o desfășurăm sau dorim să o desfășurăm, despre sănătate. Este nevoie să acordăm o atenție deosebită la aceste capitole, deoarece cutia Pandorei se poate deschide când ne așteptăm mai puțin. 

Elementul Foc este reprezentat de prezența lui Uranus în Berbec, care în preajma datei de 18 decembrie își reia mersul direct, în Săgetător avem Soarele până pe 21 decembrie, Mercur în intervalul 6 – 25 decembrie și momentul de Lună nouă pe 3 decembrie. Interesantă perioada în care se formează aspectul de Lună nouă, deoarece vom fi îndemnați să ne schimbăm mentalitatea, comunicarea și relațiile cu cei dragi. Pentru mediul familial și casa în care locuim vom avea șanse deosebite de a le îmbunătăți și armoniza cu sufletul nostru, dar și cu cel al celor dragi.

Elementul Aer este marcat începând cu 8 decembrie de prezența planetei Marte în Semnul Balanței și de aspectul de Lună plină în Semnul Gemenilor. Intrarea planetei Marte în Balanță deschide un capitol important în toate tipurile de relații. Cu Venus retrogradă în Capricorn și cu Marte în Blanață vom învăța să ne regândim relația cu partenerul de viață. Unele relații se vor destrăma definitv, însă oricât ar părea de greu la început să ne despărțim de cineva considerat drag până nu de mult, să reținem că este doar o aparență. Este spre binele nostru suprem să ne desprindem de relații, concepții, mentalități învechite și să lăsăm noul, armonia, iubirea necondiționată să ne umple întreaga ființă. Momentul de Lună plină se va forma pe 17 decembrie, moment care va încheia o etapă socio-profesională importantă pentru fiecare dintre noi. Unii își vor schimba domeniul de activitate, alții vor fi ridicați în rang, alții se vor despărți de funcții, demnități, posesiuni materiale, însă cu toții ne vom îmbogăți la nivel spiritual.

Sfatul astrologului pentru luna decembrie: să ne alcătuim pe îndelete un bilanț al anului care tocmai pleacă, să folosim concluziile desprinse din acesta și să ne deschidem sufletele către noul an, cu încredere și curaj!

Astrolog Anca Gordin Stoica

Previziunile astrologice ale lunii decembrie, pe zodii, aici!

*Imagine: www.evolutionofmbs.com

*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole