Atmosfera astrală a lunii AUGUST 2022: Liniștea de dinaintea furtunii!

Autor: Anca Stoica - sambata, 30 iulie 2022, 28746 vizualizari

Atmosfera astrală lunii August ne pregătește de mari schimbări ce vor avea loc în Toamna acestui an. Chiar dacă este încă vacanță, este bine ca în momentele de liniște și singurătate să ne gândim, pe îndelete, la situațiile și relațiile în care suntem implicați.

Se disting șase evenimente astrale de-a lungul acestei luni astfel: schimbarea Semnului zodiacal de către planetele Mercur, Venus, Marte și de către Soare plus momentele de Lună plină și de Lună nouă.

În dimineața zilei de 4 August, Mercur începe tranzitul prin Semnul Fecioarei, tranzit ce va fi de scurtă durată, deoarece pe 26 August intră în Balanță. Rapiditatea cu care se mișcă Mercur în această lună, ne poate da, la propriu, bătăi de cap, fiind nevoiți să ne adpatăm rapid la fluctuațiile mentale. În Fecioară, Mercur se simte bine, fiind un Semn zodiacal drag lui și energiei sale. Așadar, vom avea mintea limpede, vom fi coerenți și direcți în gândire și comunciare, reușind astfel, să rezolvăm chestiuni ce trenau demult. În Balanță însă, Mercur ne va oferi o gândire oscilantă, fiind dificil să luăm decizii și să comunicăm clar. Ambiguitatea, dualitatea, tărăgănarea deciziilor și acțiunilor vor fi frecvente.

De reținut că ne aflăm în perioada celei de a treia retrogardări a lui Mercur din acest an. Acest ciclu al retrogradării mercuriene se desfășoară pe Semnele zodiacale Fecioară-Balanță, astfel că începe pe 4 August și se termină la finalul lunii Octombrie. Retrogradarea propriu-zisă va avea loc luna viitoare. Însă, ne pregătim, sau mai bine zis, energia astrală ne pregătește de revizuirea unor teme legate de muncă, sănătate, colaborări, parteneri, relații cu ceilalți în general.  

Planeta Venus se află în Rac până pe 11 August, după care se mută în Semnul zodiacal al Leului. În Rac, Venus ne ajută să ne racordăm la familia de proveniență, la locurile natale, la trecutul îndepărtat, la copii, oferindu-ne totodată sensibilitate, tendință de a îngriji pe toată lumea, folosind șantajul emoțional. Însă, în Leu, Venus se simte puternică, se vrea regina aplaudată, aprobată, servită de toți, fără discuții. În perioada 11 – 23 August, îi va sta alături și Soarele, astfel că influențele venusiene amestecate cu cele solare vor oferi un spectacol de neuitat sau pe românește, un circ pe măsură.

În dimineața zilei de 12 August se formează momentul de Lună plină în Semnul zodiacal Vărsător. Tema acestui moment este reprezentată de: bani, bunuri materiale personale, venturi obținute din munca desfășurată la un loc de muncă, moșteniri, partaje, aspecte financiare legate de familie, copii, persoane în vârstă. Este un final de etapă, astfel că este probabil ca de la acest moment încolo să dispunem de mai puțini bani sau de mai puține bunuri.

Planeta Marte se află în Semnul Taurului până pe 20 August, după care se mută în Semnul Gemenilor. În Taur, Marte este alături de Uranus, astfel că acțiunile noastre sunt puternice, însă rare, în salturi și atipice. În Gemeni, Marte oferă tendința la comunicare agresivă, tăioasă, grăbită, superficială. Acțiunile vor fi făcute în grabă, deoarece nerăbdarea, dualitatea, neastâmpărul Gemenilor nu permit a munci sau a acționa coerent și constant.

Anii 2022 și 2023 sunt anii în care Marte parcurge un ciclu al retrogradării prin Semnul Gemenilor. Acest ciclu începe pe 20 August, odată cu intrarea în Semnul Gemnilor și se finalizează dincolo de finalul anului 2022. Este un ciclu lung, care va aduce schimbări majore, definitive în segmentele profesionale: învățământ, mass-media, călătorii, mai ales acelea cu avionul, relații cu copii, adolescenții, tinerii. Comunicarea va fi foarte dificilă, agresivă, grăbită și cu greu se va putea ajunge la un acord, atât la nivel personal, cât și la nivel profesional.

Soarele se află în Semnul Leului până pe 23 August, după care se mută în Semnul Fecioarei. În Leu, Soarele este la el acasă, așă că strălucește puternic, este dornic de aplauze, onoruri, inundându-ne cu energia sa aflată la nivel maxim. În Fecioară, Soarele ne îndeamnă la muncă, la a ne îngriji de sănătate, a ne ocupa de treburile de rutină, fie că sunt personale, fie că sunt profesionale.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea momentului de Lună nouă în Semnul Fecioarei pe 27 August. Din nou este vorba despre sănătate și muncă. Se conturează o nouă etapă, se va vorbi mult despre aceste teme, însă ceva este ascuns, trunchiat, periculos. De aceea, este bine să nu luăm de bun ceea ce se spune, ceea ce se vede, deoarece nu este, deloc, ceea ce pare.

Concluzionând, atmosfera astrală a lunii August ne oferă și momente de odihnă, de răgaz, însă și momente în care ne va îndeamna să ne gândim serios la treburile și relațiile noastre. Ceea ce se petrece de-a lungul acestei luni, ceea ce gândim și spunem altora, se va evidenția, se va relua, în mod furtunos, în lunile următoare. Ne trebuie prudență, discernământ, respect, demnitate și curaj.

Cugetarea lunii August 2022: „Să transformi tristețea în bucurie în este un semn că știi să trăiești.” – B. G. y Morales 

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole