Atmosfera astrală a lunii AUGUST 2021: Noi reguli de viață

Autor: Anca Stoica - vineri, 30 iulie 2021, 39383 vizualizari

Perioada lunii August este dinamică, iar vacanța și munca se vor îmbina armonios. Focul, Aerul și Pământul sunt foarte active, rezultând un amalgam care, în continuare, ne va da de furcă. Avem puțină Apă de-a lungul acestei perioade, simțind clar acest lucru fie prin secetă, fie printr-un regim distorsionat al Apei, respectiv inundații sau poluarea Apei.

Semnele zodiacale cele mai active sunt Leul, Fecioara și Vărsătorul. Se disting șase evenimente astrale de-a lungul acestei luni. Este vorba despre formarea aspectelor de Lună nouă, Lună plină, tranzitarea a trei Semne zodiacale de către Mercur, tranzitul planetei Venus prin două Semne zodiacale, retrogradarea planetei Uranus și mișcarea Soarelui prin două Semne zodiacale.

Primul eveniment astral din această lună este formarea aspectului de Lună nouă în Semnul Leului în după-amiaza zilei de 8 August. Este un moment care va marca începutul unei etape de legată de străinătate, călătorii, studii, relații interstatale, raportarea la copii, adolescenți, tineri. Situații noi legate de călătorii îndepărtate, în afara granițelor țării, schimbarea condițiilor de călătorie sau de studiu în țări străine.

Se va vorbi mult despre noi reguli de viață și activitate aferente călătoriilor și legăturilor externe. Este vorba și despre aspecte cunoscute deja, aspecte pe  care le-am mai întâlnit în perioada Ianuarie – 13 Mai anul acesta, așadar nu prea avem noutăți sub Soare deocamdată, doar reiterări și mai clare asupra unor teme cunoscute, dar care nu au fost luate în serios. Vom fi nevoiți să respectăm regulile impuse du autorități, pentru că schimbările climatice vor fi puternice, dificil de prevăzut. Pe de altă parte, mentalitatea generală se va schimba și ea, fie că vrem, fie că nu.

Mercur, planeta comunicării, a călătoriilor de vacanță, a studiilor scurte, a tranzacțiilor, parcurge trei Semne zodiacale, astfel că și starea noastră de spirit, deciziile noastre și felul în care vorbim cu ceilalți vor urma influxurile sale. Până pe 12 August, Mercur se va afla în Leu – perioadă în care încinge mult mintea și limbile nativilor Leu și a celor cu marcaje native importante în acest Semn zodiacal. Leii își imaginează tot timpul că trăiesc pe o scenă și visează mereu la aplauze, lauri și premii din partea celorlalți, iar acum este perioada din an în care chiar se pot bucura de așa ceva, doarece le este și Soarele prezent în Semnul lor zodiacal până pe 23 ale lunii.

Între 12 și 30 August, Mercur se va afla în Semnul zodiacal al Fecioarei, poziție excelentă pentru el, deoarece are puteri mărite în acest Semn zodiacal. Vom deveni pragmatici, realiști, orientați spre aici și acum, spre a lua decizii legate de muncă, de îngrijirea sănătății, dar și pentru aspectele persoanale de tip casă, grădină, bunuri patrimoniale, posesiuni, gelozii personale.

Din 30 August, Mercur va începe tranzitul prin Semnul zodiacal Balanță, tranzit care va evidenția și o mișcare aparentă retrogradă pe la finalul lunii viitoare. Așadar, începe din 30 ale lunii ciclul retrogradării lui Mercur în Semnul Balanței. Este bine să fim atenți la gândire, decizie, comunicare, relaționare cu ceilalți în zilele de 30 și 31 August, deoarece vom reveni asupra celor discutate și petrecute în aceste zile, într-un context astral complicat.

Al treilea eveniment astral al lunii este legat de tranzitul planetei Venus, planeta artelor, a frumosului, a relațiilor, a iubirii fizice, a iubirii a ceea ce se vede în viața cotidiană și este palpabil. Până pe 16 August, Venus se află în Semnul zodiacal Fecioară. Este o perioadă favorabilă îngrijirii și înfrumusețării personale, însă blochează într-un anume fel afectivitatea și relațiile amoroase, oferind tendință spre singurătate, celibat sau exagerând cu pretențiile față de persoana iubită și față de cei dragi în general.

Din 16 August, Venus începe tranzitul prin Semnul zodiacal Balanță, un Semn favorabil ei, care îi va amplifica forța și drept urmare ne va orienta și pe noi spre îmbunătățirea relaților cu ceilalți. Vom fi mai deschiși mental și sufletește, mai cooperanți, însă va apărea și tendința la oscilații și chiar dezechilibre în relațiile socio-profesionale mai ales.

Planeta Uranus aflată în lungul ei periplu prin Semnul zodiacal Taur, pe 20 August începe mișcarea aparentă retrogradă vreme de aproximativ șase luni. Tot ce ține de auspiciile Taurului – confort, stabilitate, bani, bunuri, posesiuni intră din nou, în reconfigurare.

Pe 22 August se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal Vărsător. Este un moment ce marchează un final a ceea ce s-a petrecut în ultimele șase luni pe segmentul relațiilor cu străinătatea și pe segmentul educației, a studiilor de lungă durată pentru copii, adolescenți, tineri.

Și ultimul eveniment astral din această lună este legat de tranzitul Soarelui astfel: până pe 23 August, Soarele se află prin Semnul zodiacal Leu, iar după această dată tranzitează Semnul zodiacal Fecioară. Așadar, până pe 23 August suntem veseli, ne distrăm, ne jucăm și ne afișăm în fel și chip, iar după 23 August revenim cu picioarele de pământ, ne apucăm de muncă, ne orientăm spre îngrijirea sănătății, iar grijile în general vor înlocui clar exuberanța și veselia din perioada primelor două săptămâni ale lunii.

Concluzionând, perioada lunii August aduce un plus de veselie, de vacanță cel puțin în prima parte, însă după 22 August vom avea alte preocupări. Temele sociale rămân cele deja cunoscute, însă își vor schimba termenii și condițiile de abordare și desfășurare. Este bine să fim realiști, atenți la ceea ce gândim, de facem, cum relaționăm cu ceilalți și cu mediul înconjurător.

Vremea și vremurile se schimbă, uneori în mod dramatic și foarte rapid. Amintindu-ne despre faptul că am ales să venim pe această Planetă în aceste timpuri, ar trebui să fim demni și respectuoși față de toate experiențele ivite în calea noastră. Întotdeauna avem șanse să finalizăm cu brio ceea ce ne propunem. 

Cugetarea lunii August 2021: „Uneori pe câte cineva este mai profitabil să-l ai printre dușmani decât printre prieteni.” – F.M. Dostoievski

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole