Atmosfera astrală a lunii APRILIE 2021: Dinamism pe toate planurile

Autor: Anca Stoica - miercuri, 31 martie 2021, 34598 vizualizari

Din perspectiva astrală, luna Aprilie este o lună dinamică, care ne aduce experiențe interesante și șanse bune de a face salturi evolutive importante. Chiar dacă provocările sociale și profesionale continuă, cu puțin efort și bunăvoință, am reuși să depășim orice diferend.

Se disting opt evenimente astrale care vor crea efecte vizibile în viețile noastre. Semnele zodiacale Berbec și Taur sunt cele mai activate de către mișcarea planetelor. În harta natală a fiecărui inidivid, segmentele de viață și activitate marcate de aceste Semne zodiacale vor fi răscolite, ieșind la iveală hibele depozitate de noi, mai mult sau mai puțin conștient, de-a lungul timpului sau chiar de-a lungul timpurilor.

Subiectele de fundal ale societății contemporane, respectiv sănătatea, educația, munca, domeniul financiar, relațiile oficiale, relațiile interstatale vor cunoaște modificări, unele benefice, altele mai puțin. Totuși, se va reimți în general o stare de bine, de încredere plus că vom avea elanul de a aborda noi direcții de viață.

Planeta Mercur deschide seria evenimentelor astrale din acestă lună prin mutarea sa în dimineața zilei de 4 Aprilie, în Semnul zodiacal al Berbecului. Tranzitul mercurian prin acest Semn zodiacal este unul rapid, deoarcece durează până la amiaza zilei de 19 Aprilie. Atributele Berbecului – dorința de acțiune, rapiditatea mișcărilor, exuberanța, graba, agresivitatea, tendința de a gafa rapid și de a înțelege acest lucru după ce acțiunea s-a petrecut – se vor remarca la nivel de comunicare și relaționare interumană. Astfel, în perioada 4 – 13 Aprilie va exista pericolul de a vorbi mult, de a emite judecăți eronate bazate pe informații trunchiate, de a lua decizii în necunoștință de cauză. În limita posibilităților, este bine să ne controlăm, să ne alegem vorbele cu grijă și să ne ferim de a transforma cuvintele în arme.

Din 19 Aprilie, Mercur se mută în pașnicul Taur până la finele lunii. Gândirea și comunicarea ar trebui să se mai domolească, însă cum în Taur Mercur va întâlni pe Uranus și pe Luna neagră, ne putem aștepta la episoade verbale fără precedent. Uranus electrizează, explodează, scurtcircutează. Luna neagră scoate la suprafață cele mai adânci hibe, nemulțumiri, secrete legate de bani, bunuri, răscolește comodititatea și predispune la pierderi. Puterea mentală oferită de Mercur influențată de Uranus și de Luna neagră va fi blocată, distorsionată, orientată în direcții nepotrivite. Drept urmare, comuncarea, înțelegerea, puterea de decizie și în final, forța de acțiune vor fi total imprevizibile, iar urmările le vom resimiți pe termen lung.

În dimineața zilei de 12 Aprilie se va forma aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal al Berbecului. Momentul marchează etape noi în comunicare, educație, transporturi de mărfuri, călătorii, aspecte legate de copii, adolescenți, tineri, mass-media. Este posibil să înceapă o perioadă marcată de multe dezvăluiri, informații noi, abordarea unor direcții noi pentru tineri privind educația și formele de școlarizare în general. De asemenea, va intra în discuție și reconversia profesională pentru un mare segment de populație, datorită schimbărilor profesionale sau chiar datorită apariției unor domenii profesionale noi. Foarte activă va fi comunicarea, însă marcată de superficialitate, frivol, cinism, agresivitate.

Planeta Venus se află în Semnul zodiacal al Berbecului până în seara zilei de 14 Aprilie, după care se mută în Taur unde va întâlni pe Uranus și pe Luna neagră. În Taur, Venus se simte excepțional, fiind poziția sa de domiciliu. Însă, musafirii acestui Semn zodiacal, Uranus, Luna neagră și Mercur din 19 ale lunii, vor crea un amestec energetic exploziv, atât în privința relațiilor, cât și în privința banilor, bunurilor materiale și a posiesiunilor.

Așadar, ne putem aștepta la schimbări majore în plan financiar, pierderi de bani și bunuri, reconversii monetare, propuneri financiare deosebite, răsturnări de situație, direcții noi referitoare la obținerea, păstrarea banilor și a bunurilor.  

În seara zilei de 19 Aprilie, Soarele va intra în Semnul Taurului, marcând o perioadă de patru săptămâni ale căror teme principale vor fi sănătatea și munca, domeniile profesionale. Surprize deosebite și în privința sănătății, și în privința muncii.

Atât problemele de sănătate deja existente, cât și modificările din câmpul muncii se pot amplifica și chiar pot apărea altele noi, total imprevizibile. Tratamentele medicale din această perioadă au hibe, sunt incerte și pot crea efecte nebănuite pe termen lung. Avem nevoie în primul rând, de prevenție, atenție, discernământ, reguli clare, stricte de urmat și mai ales trebuie să ne luăm în serios pe termen lung, îngrijirea sănătății.

Planeta Marte se află în Semnul Gemenilor până pe 23 Aprilie, astfel că dinamizează mult comunicarea, predispune la călătorii pe distanțe scurte și la tot felul de situații care mai de care mai controversate legate de educația, școlarizarea copiilor și a tinerilor în general.

Așadar, aspectele referitoare la educația și sănătatea copiilor continuă în nota cunoscută până pe 23 ale lunii. După 23 Aprilie, Marte se mută în Semnul zodiacal al Racului, unde va aduce în prim planul cotidian, familia, relațiile familiale, relațiile cu locurile natale, din nou copiii, adolescenții, părinții. Sunt probabile situații legate de maternitate, străinătate, munca în străinătate a părinților sau a tinerilor, raporturi noi sănătate-muncă-familie-părinți-copii.

În dimineața zilei de 27 Aprilie se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal al Scorpionului. Se vor evidenția segmentul financiar, secțiunea venituri obținute din munca proprie, banii și bunurile personale. Este probabilă finalizarea unor etape de câștig din munca proprie plus direcții noi de câștig dintr-o activitate profesională. Pe de altă parte, se pot evidenția pierderi și răsturnări de situații financiare și materiale fără precedent.

Ultimul eveniment astral al lunii este intrarea planetei Pluto în mișcare aparentă retrogradă pe 28 Aprilie în Semnul Capricornului. Începe o perioadă de aproximativ șase luni, în care vom reveni la reconfigurarea sau chiar la dizolvarea instituțiilor, organizațiilor, formelor de conducere perimate.

Foarte interesantă și importantă este ziua de 19 Aprilie, deoarece Mercur la amiază începe să tranziteze Semnul Taurului, iar Soarele, pe seară, i se alătură în acest Semn zodiacal. Este o zi de mare instabilitate energetică, cu emoții exacerbate, nesiguranță, nervozitate accentuată, cu posibilitatea de a lua decizii greșite și de a acționa imprudent.

Concluzionând, energia astrală de pe parcursul lunii Aprilie ne va scoate din zonele confortabile ale vieții, ne va forța prin situațiile în care suntem implicați, să acționăm, să contribuim la schimbare, să ne îngrijim și mai mult, să ne remodelăm mentalitatea. Foarte delicată este comunicarea!

Recomandabil este să ne facem micul nostru Univers în planul personal, în care să avem momentele noastre de liniște, de meditație, de dialog interior, de refacerea forțelor vitale și, nu în ultimul rând, să ne creeam noi direcții de viață și activitate, învățând ceva nou, aprofundând o temă care ne interesează sau desfășurând activități domestice și culturale, alături de cei dragi. 

Cugetarea lunii Aprilie 2021: „Ar fi mult mai filozoficește să trăim simplu și în pace.” – B. Pascal

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole